Keväiset ulkoiluvinkit

Mitä tehdä keväisenä viikonloppuna, kun keväinen aurinko hellii ja valo tulvii sisään ikkunoista? Tiedäthän, että lähiseudullamme on lukuisia ulkoilureittejä vaihtelevissa maastoissa ja upeissa maisemissa?

Nauti merimaisemista Santalahden luontopolulla

Santalahden luontopolulla ulkoilet upeissa merimaisemissa.
Santalahden luontopolku

Kotkan Santalahdessa valittavanasi on kaksi polkua: metsäinen ja merellinen. Metsäinen polku kulkee Kotkan Mussalon keskiosissa ja osittain myös meren rannassa ja sen kokonaispituus on 2,6 kilometriä. Lyhyempi 1,8 kilometrin polku kulkee meren rantaa ja näillä rantakallioilla voi saada upeita auringonlaskukuvia ympäri vuoden! Tule ajoissa niin ehdit käydä molemmat polut ennen auringonlaskua.

Päiväsaikaan Santalahdesta voi vuokrata pyöriä, suksia ja lumikenkiä. Välineet löytyy siis säähän kuin säähän. Santalahti Resort on viiden tähden lomakeskus, joten yöpymiseen löytyy monenlaisia vaihtoehtoja luksushemmotteluista leirintäalueeseen.

Kulje Kukuljärven monipuolinen patikkareitti

Kukuljärven reitti kulkee läpi monimuotoisten maastojen ja maisemien.
Kukuljärven patikkareitti

Vähän pidemmälle vaellusreitille pääset Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Kukuljärven patikkareitti kulkee noin 8 km matkan upeissa maisemissa läpi monenlaisten maastotyyppien. Laavulla voit grillata eväitä patikoinnin ohessa, talvella pilkkiä, ja jäättömään aikaan pulahtaa kauniissa Kukuljärvessä.

Tästä retkikohteesta on pidetty hyvää huolta, sillä katoksesta löytyy kuivia polttopuita, vaatteiden vaihtamiseen on rannassa pukukoppi ja puucee pidetään siistinä. Ruokailupaikkoja on alueelle rakennettu kaksi, joista toinen ihan järven rantaan. Länsipoukamassa aurinko hellii retkeilijää hyvän sään sattuessa.

Verkkosivuiltamme löydät lisää palveluita sekä Loviisasta että Strömforsin ruukista, jonka ikonisten näkymien ääreltä pääset suoraan Kukuljärven reitille.

Koe Valkmusan taika

Valkmusassa tulee tunne kuin olisit Lapissa.
Valkmusan kansallispuisto

Vai kaipaatko sittenkin erähenkistä ulkoilukokemusta? Valkmusan kansallispuistossa Pyhtäällä, vain tunti Helsingistä itään, voit vaeltaa Etelä-Suomen oloihin nähden poikkeuksellisissa olosuhteissa. Valkmusasta löydät nimittäin eteläisen Rannikko-Suomen suurimmat ja monipuolisimmat suoalueet, joita halkoo 2,5 km matkalta pitkospuut. Moronvuorelle vaellat 3,5 kilometriä ja sieltä löydät päivätuvan, grillauspaikan ja polttopuita.

Valkmusa on tunnettu linnuistaan ja perhosistaan. Jos olet onnekas, bongaat ehkä kurjen tai sääksen! Lumiseen aikaan tasaiset maastot ja aukea maisema houkuttelevat hiihtämään ja lumikenkäilemään.

Kotkan keskustaan ajat vain puoli tuntia. Kotkansaarella majoitut mukavasti palveluiden ja kuuluisien puistojen keskellä vaikkapa Seurahuoneella, jonka yhteydessä on jopa kolme erilaista ravintolaa. Merikaupunki Kotka pitää sisällään monenlaista tekemistä ja nähtävää. Kurkkaa ykkösvinkit viihtymiseen Kotkassa verkkosivuiltamme.

Superhaikkaaja etsiytyy Portimon poluille ja legendaariselle Salpapolulle

Etsitkö uusia polkuja? Portimon polut risteilevät yhteensä 40 km matkalta Haminan upeissa ulkoilumaastoissa.
Portimon polut

Superhaikkaajille vinkkaamme Portimon patikointipolut Haminassa. Ne risteilevät Ruissalon, Kannusjärven, Kitulan ja Metsäkylän kylien välillä. Reitistöllä on yhteensä pituutta 40 km. Matkalla on useita hienoja paikkoja, kuten Siliävuoren näkötorni, josta näkee Kotkan ja Haminan seudut ja hyvällä säällä aina Kouvolaan saakka. Reitti on merkitty opaskyltein, sekä puihin maalatuin sinisin täplin.

Entä oletko jo kokenut legendaarisen Salpapolun? Kevätauringon lämmössä ja päivien pidentyessä polkua riittää vaativankin patikoijan iloksi seutumme itäisimmässä osassa, vain kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Yövy Hauhian Laawussa Vaalimaanjokilaakson upeissa maaseutumaisemissa.
Hauhian Laawu

Miehikkälän ja Virolahden läpi kulkeva Salpapolku vie luontoystävän upeiden maisemien, useiden lampien ja järvien, Vaalimaanjoen ja historiallisten nähtävyyksien äärelle. Anna mielen levätä metsän siimeksessä ja levollisessa peltomaisemassa.

Piipahda maistamassa Suomen parasta olutta Takatalo & Tompurilla ja yövy elämysmajoituksessa Hauhian Laawussa. Kotiin palatessa kaipaat jo takaisin maaseudun rauhaan.

Reitin varrella on useita laavuja, joilla voi myös yöpyä. Tai sitten voit ajaa yöksi SpaHotel Haminaan ja pulikoida sen kyljessä sijaitsevan Linnoituksen uimahallin & Spa:n altaissa vielä päivän päätteeksi. Historiallisessa Haminassa on myös monia kivoja ruokapaikkoja ja nähtävyyksiä.

Hei ethän unohda eväitä! Herkut reppuun saat ostettua esimerkiksi Kotkan Marina Café Laiturista, Tulikukosta tai Kotkan Klubilta, Haminassa esimerkiksi Konditoria Huovilasta tai Kahvila Raatihuoneelta. Näin keväiseen aikaan muistathan myös aurinkolasit, aurinkovoiteen ja juomapullon. Ehkä myös kiikarit, jos toivot bongaavasi muuttolintuja.

Ja muistathan, että kaupungissakin voi ulkoilla! Puistot heräävät nyt vähitellen kevääseen, lumi sulaa ja maasta pilkistää uutta kasvua. Fiilistele kevätilmoja Kotkassa esimerkiksi kävellen Sapokasta Katariinaan tai päiväreissulla Langinkosken luonnonsuojelualueelle, jossa tarjolla on tuttuun tapaan myös Kahvila Dagmarin herkkuja.

Ihania keväisiä ulkoiluhetkiä!