Keväiset ulkoiluvinkit

Mitä tehdä pitkänä viikonloppuna, kun keväinen aurinko hellii ja valo tulvii sisään ikkunoista? Tiedäthän, että lähiseudullamme on lukuisia ulkoilureittejä vaihtelevissa maastoissa ja upeissa maisemissa?

Esimerkiksi Kotkan Santalahdessa valittavanasi on kaksi polkua: metsäinen ja merinen. Metsäinen polku kulkee Mussalon keskiosissa ja osittain myös meren rannassa ja sen kokonaispituus on 2,6 kilometriä. Lyhyempi 1,8 kilometrin polku kulkee meren rantaa ja näillä rantakallioilla voi saada upeita auringonlaskukuvia ympäri vuoden! Tule ajoissa niin ehdit käydä molemmat polut ennen auringonlaskua. Päiväsaikaan Santalahdesta voi vuokrata pyöriä, suksia ja lumikenkiä. Välineet löytyy siis säähän kuin säähän.

Lue lisää Santalahden luontopolusta

Santalahden luontopolku

Vai kaipaatko sittenkin erähenkistä ulkoilukokemusta? Valkmusan kansallispuistossa voit vaeltaa Etelä-Suomen oloihin nähden poikkeuksellisissa olosuhteissa. Valkmusasta löydät nimittäin eteläisen Rannikko-Suomen suurimmat ja monipuolisimmat suoalueet, joita halkoo 2,5 km matkalta pitkospuut. Moronvuorelle vaellat 3,5 kilometriä ja sieltä löydät päivätuvan, grillauspaikan ja polttopuita. Lumiseen aikaan tasaiset maastot ja aukea maisema houkuttelevat hiihtämään ja lumikenkäilemään. Jos olet onnekas, bongaat ehkä kurjen tai sääksen! Valkmusa on tunnettu linnuistaan ja perhosistaan.

Lue lisää Valkmusan kansallispuistosta

Valkmusan kansallispuisto

Vähän pidemmälle vaellusreitille pääset Ruotsinpyhtäällä. Kukuljärven patikkareitti kulkee noin 10 km matkan upeissa maisemissa läpi monenlaisten maastotyyppien. Laavulla voit grillata eväitä patikoinnin ohessa, talvella pilkkiä, ja jäättömään aikaan pulahtaa kauniissa Kukuljärvessä. Loviisan kunta on pitänyt tästä retkikohteesta hyvää huolta, sillä katoksesta löytyy kuivia polttopuita, vaatteiden vaihtamiseen on rannassa pukukoppi ja puucee pidetään siistinä. Ruokailupaikkoja on alueelle rakennettu kaksi, joista toinen ihan järven rantaan. Länsipoukamassa aurinko hellii retkeilijää hyvän sään sattuessa.

Lue lisää Kukuljärven ulkoilureitistä

Kukuljärven ulkoilureitti

Superhaikkaajille vinkkaamme Portimon patikointipolut. Ne risteilevät Ruissalon, Kannusjärven, Kitulan ja Metsäkylän kylien välillä. Reitistöllä on yhteensä pituutta 40 km. Matkalla on useita hienoja paikkoja, kuten Siliävuoren näkötorni, josta näkee Kotkan ja Haminan seudut ja hyvällä säällä aina Kouvolaan saakka. Reitti on merkitty opaskyltein, sekä puihin maalatuin sinisin täplin. Reitin varrella on useita laavuja, joilla voi myös yöpyä.

Lue lisää Portimon poluista

Portimon polut

Hei ethän unohda eväitä! Herkut reppuun saat ostettua esimerkiksi Kotkan Marina Café Laiturista, Tulikukosta tai Kotkan Klubilta, Haminassa Ravintola Vehkasta tai Konditoria Huovilasta. Näin keväiseen aikaan muistathan myös aurinkolasit, aurinkovoiteen ja juomapullon. Ehkä myös kiikarit, jos toivot bongaavasi muuttolintuja.

Ja muistathan, että kaupungissakin voi ulkoilla! Puistot heräävät nyt vähitellen kevääseen, lumi sulaa ja maasta pilkistää uutta kasvua. Fiilistele kevätilmoja Kotkassa esimerkiksi kävellen Sapokasta Katariinaan tai päiväreissulla Langinkosken luonnonsuojelualueelle, jossa tarjolla on tuttuun tapaan myös Kahvila Dagmarin herkkuja.

Ihania keväisiä ulkoiluhetkiä!

Varaa matkallesi elämyksiä verkkokaupastamme

Tutustu alueen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin

Tutustu alueen ravintoloihin

Tutustu alueen tapahtumiin

Tutustu alueen majoitustarjontaan