Vuoden kotimaan matkakohde on Ulko-Tammio ja muut Itäisen Suomenlahden saaret  

Haminan Ulko-Tammio ja muut Itäisen Suomenlahden saaret on valittu vuoden kotimaan matkakohteeksi. Valinnan teki Matkailutoimittajien Kilta, ja tunnustus jaettiin torstaina 18. tammikuuta Matkamessuilla Helsingissä.

Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa sijaitsevassa Ulko-Tammiossa pyydettiin matkailijoita pitämään kesällä 2023 puhelimet taskuissaan. Näin lomailijoita kannustettiin ottamaan vapaata sosiaalisesta mediasta ja älylaitteista sekä nauttimaan luonnonrauhasta. Kyseessä oli tiettävästi maailman ensimmäinen puhelinvapaa matkailukäytössä oleva saari.

”On hienoa aloittaa matkailuvuosi 2024 vastaanottamalla tämä upea tunnustus yhdessä Metsähallituksen kanssa. Onnistuimme saamaan Ulko-Tammiolle huikeasti näkyvyyttä. Avasimme myös tärkeän keskustelun siitä, miten digivapaa hetki luonnossa lisää hyvinvointia”, Visit Kotka-Haminan matkailujohtaja Johanna Tyynelä toteaa.

Puhelinvapaa Ulko-Tammio nousi uutiseksi ympäri maailmaa

“Puhelinvapaa Ulko-Tammio nousi uutiseksi ympäri maailmaa. Kansainvälisessä mediassa siitä tehtiin yli 1100 lehti- ja televisiojuttua. Myös kotimainen media nosti aiheen kattavasti esille”, arvioi Matkailutoimittajien Kilta tiedotteessaan.

Matkailutoimittajien raati perustelee valintaansa myös sillä, että Itäisen Suomenlahden saaristo on ollut vähemmän tunnettu kuin Turun saaristo, mutta Itäisen Suomenlahden saaristo on luonnoltaan upea, saarilla on kiinnostavia sotahistoriallisia nähtävyyksiä, joita on kunnostettu ja saarelle on tehty opasteet.

“Palveluita on viime vuosina kehitetty, mutta aito saaristotunnelma ja rauha ovat säilyneet. Saaristosta pääsee nauttimaan myös ilman omaa venettä yhteysaluksella ja vesibusseilla. Alueen matkailutoimijat ovat onnistuneet myös markkinoinnissaan. Itäinen Suomenlahti on saatu matkailijoiden kartalle, jopa kansainvälisesti. Myös nettisivut ovat selkeät, tietoa löytyy helposti ja sivujen kautta voi halutessaan varata suoraan palveluita”, kiitetään Matkailutoimittajien Killan tiedotteessa.

Ulko-Tammio on Suomenlahden saaristo pienoiskoossa

  • Ulko-Tammio sijaitsee Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa Suomen kaakkoisrajalla, vain noin kuusi kilometriä rajavyöhykkeeltä.  
  • Ulko-Tammion saari on kuin koko Suomenlahden saaristo pienoiskoossa. Siellä on upeaa kaunista kangasmetsää, rehevää lehtoa, kirkkaita snorklausvesiä sekä karuja kalliomaisemia. Mielenkiintoisesta historiasta kerrotaan Metsähallituksen tekemien uusien opaskylttien kautta.
  • Saareen pääsee muun muassa MeriSet-yhtiön järjestämillä laivaristeilyillä. Saaristoristeily kaunista saaristoreittiä pitkin Kotkasta Ulko-Tammioon kestää noin kaksi tuntia. Lisäksi alueen taksiveneyritykset tarjoavat räätälöityjä kuljetuksia saareen. Saareen voi saapua myös itsenäisesti, sillä siellä on kaksi satamaa.

Lisätiedot:
Mediapankki vapaasti käytettävissä: https://platform.crowdriff.com/m/s-PjsflZ_-kxXhkRym

Matkailutoimittajien Kilta, alkuperäinen tiedote

Visit Kotka-Hamina Matkailujohtaja Johanna Tyynelä p. +358 40 190 2523 johanna.tyynela@cursor.fi

Metsähallitus Luontopalvelujohtaja Henrik Jansson puh. +358 400 328 759 henrik.jansson@metsa.fi

Lue lisää Ulko-Tammiosta: