Tal­vi­lo­mal­la lumiseen luontoon!

Tekisikö mielesi lähteä talvilomalla lumikenkäilemään, hiihtämään, pilkkimään tai kelkkailemaan? Noin tunti pääkaupunkiseudulta itään pääset ulkoilemaan upeassa lumisessa luonnossa, arktisen saariston maisemissa ja tunnelmallisten merenrantakaupunkien palveluiden äärellä.

Viiden tähden Santalahti Resort Kotkassa tarjoaa sinulle täydellisen talvilomaelämyksen lukuisine palveluineen. Valitse mieleisesi majoitus perusmökistä luksusmajoitukseen ja rentoudu saaristoluonnon äärellä lumikenkäillen, hiihtäen, patikoiden ja saunoen. Mussalon latuja hiihdellessä arki unohtuu ja varusteet vuokraat kätevästi paikan päältä.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään seutu on hiihtäjän paratiisi. Latuverkosto on kattava ja siitä pidetään hyvää huolta. Voit seurata ajantasaista latutilannetta Facebook-ryhmästä ja hypätä tuoreelle ladulle vaikkapa upeassa Valkmusan kansallispuistossa, jossa nappaat välipalan Moronvuoren päivätuvalla ja lämmittelet nuotiolla. Valkmusan maasto on myös täydellinen paikka lumikenkäillä. Tasaisen suomaaston yli ihailet talven upeita värejä auringonlaskun ja -nousun aikaan.

Retkiluistelu on tämän talven suosikkilaji. Kun säät sattuvat kohdalleen, Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu tarjoilee runsaasti luonnonjäitä luisteluun. Esimerkiksi Loviisanlahdella maisemat ovat kohdallaan sekä luisteluun, lumikenkäilyyn että hiihtämiseen. Kunnon jäiden aikaan voit hiihtää Svartholman merilinnoitukselle saakka, mutta muistathan seurata tarkkaan jäätilannetta ja pitää naskalit käden ulottuvilla. Luethan myös ammattilaisten ohjeet turvalliseen luonnon jäillä liikkumiseen.

Loviisassa yövyt Hotelli Unisessa tai Loviisanlahden maisemissa AuroraHutissa. Rönnäs Seaside Resort on myös erinomainen paikka talviloman viettoon meren rannassa. Välineet lumikenkäilyyn ja maastopyöräilyyn löydät paikan päältä. Tai lähde ammattilaisen kanssa pilkille Kukuljärvelle! Jos kalaonni ei ole myötä, niin ei muuta kuin valmiin pöydän äären seudun lukuisten ravintoloiden antimien äärelle. Voit näppärästi suunnitella lomasi ja varata palvelut etukäteen verkkokaupassamme.

Pyhtäällä yövyt isommalla porukalla Suomen Kotterian mökeissä tai merenrannassa Merihotelli Mäntyniemessä, joka avaa ovensa matkailijoille viikoiksi 8 ja 9. Hyvän sään aikaan – eli kun jäätilanne sallii – Mäntyniemessä voi nauttia talvesta meren jäällä esimerkiksi luistellen tai hiihtäen. Jos olet onnekas ja satut paikalle pilvettömällä säällä ja aurinkotuulien aikaan, Mäntyniemi on täydellinen paikka ihailla revontulia.

Arktisesta merimaisemasta voit nauttia myös Haminan ja Virolahden edustalla. Hyvän jään aikaan luistelet, hiihdät tai kelkkailet saaristossa luonnon jäillä. Vuokraa mökki Vimpasaaresta, sauno, paljuile ja pulahda avantoon, tai majoitu Hamina Campingillä, jossa voit myös ihailla talvista merimaisemaa saunan terassilta. Uuperinrinteillä pääset laskettelemaan ja lautailemaan, ja jos majoitut Hamina SpaHotellissa niin pulikoit vielä päivä päätteeksi lämpimässä vedessä tien toisella puolella sijaitsevassa Linnoituksen uimahallissa, jossa on myös kivat ulkoaltaat. Seudulla on lisäksi lukuisia järviä ja lampia, joiden maastot kutsuvat patikoimaan, hiihtämään, lumikenkäilemään ja luistelemaan.

Jos haluat yhdistää kaupunkirientoja lomaasi niin majoitu Kotkassa. Tarjolla on monia kivoja ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Merikeskus Vellamo ja Akvaariotalo Maretarium ovat Kotkansaaren kestosuosikit, eikä syyttä. Kotkan puistot hurmaavat myös talviaikaan, ja jos jää kantaa, voit kulkea sitä pitkin Varissaareen kaakaolle. Seuraa Ravintola Vaakun ilmoittelua, sillä jäätilanne vaihtelee talven aikana. Kumparepuistossa nautit laskiaismäet ja Marina Café Laiturissa leppoisalla Sapokanlahdella laskiaispullat sekä tietysti possot. Sapokassa ja Mansikkalahdessa voit myös pulahtaa avantoon ja ihailla upeita hehkuvia auringonnousuja herttaisella kävelyreitillä, joka yhdistää kaksi Kotkan tunnetuinta puistoa Sapokan vesipuiston ja Katariinan Meripuiston, josta näet selkeällä säällä Venäjän puolella olevan Suursaaren. Kotkansaaren ytimessä sijaitseva Original Sokos Hotel Seurahuone on mainio majoittumispaikka perheille kaikkine palveluineen ja perhehuoneineen.

Luminen luonto kutsuu! Loviisan, Pyhtään, Kotkan, Haminan, Virolahden ja Miehikkälän seutu tarjoilee monenlaista elämysmajoitusta ja tekemistä hiihtolomalle. Katso lisävinkit alta! Otetaan kaikki irti talvesta!