Talvilomalla lumiseen luontoon!

Tekisikö mielesi lähteä talvilomalla lumikenkäilemään, laskemaan mäkeä, hiihtämään tai pilkkimään? Noin tunti pääkaupunkiseudulta itään pääset ulkoilemaan upeassa lumisessa luonnossa, arktisen saariston maisemissa ja tunnelmallisten merenrantakaupunkien palveluiden äärellä.

Hemmottelua viiden tähden lomakeskuksessa

Viiden tähden Santalahti Resort Kotkassa tarjoaa sinulle täydellisen talvilomaelämyksen lukuisine palveluineen. Valitse mieleisesi majoitus perusmökistä luksusmajoitukseen ja rentoudu saaristoluonnon äärellä lumikenkäillen, hiihtäen, patikoiden ja saunoen. Mussalon latuja hiihdellessä arki unohtuu ja varusteet vuokraat kätevästi paikan päältä.

Leppoisasti laduilla

Kotkan, Haminan ja Pyhtään seutu on hiihtäjän paratiisi. Latuverkosto on kattava ja siitä pidetään hyvää huolta. Voit seurata ajantasaista latutilannetta Facebook-ryhmästä ja hypätä tuoreelle ladulle vaikkapa upeassa Valkmusan kansallispuistossa, jossa nappaat välipalan Moronvuoren päivätuvalla ja lämmittelet nuotiolla. Valkmusan maasto on myös täydellinen paikka lumikenkäillä. Tasaisen suomaaston yli ihailet talven upeita värejä auringonlaskun ja -nousun aikaan.

Nauti luonnonjäistä

Retkiluistelu on tämän talven suosikkilaji. Kun säät sattuvat kohdalleen, vesi jäätyy tasaiseksi eikä ole vasta satanut lunta, Itärannikko tarjoilee runsaasti luonnonjäitä luisteluun.

Loviisanlahdella maisemat ovat kohdallaan sekä luisteluun, lumikenkäilyyn että hiihtämiseen. Kunnon jäiden aikaan voit hiihtää Svartholman merilinnoitukselle saakka, mutta muistathan seurata tarkkaan jäätilannetta ja pitää naskalit käden ulottuvilla. Luethan myös ammattilaisten ohjeet turvalliseen luonnon jäillä liikkumiseen.

Loviisassa yövyt Hotelli Unisessa. Rönnäs Seaside Resort on myös erinomainen paikka talviloman viettoon meren rannassa. Välineet lumikenkäilyyn ja maastopyöräilyyn löydät paikan päältä. Rönnäsin rannoilta löydät myös elämysmajoitusta Meritorpan AuroraHutissa.

Joko olet kokeillut pilkkimistä?

Tai mitä jos lähtisit ystäviesi kanssa ammattilaisen opastuksella pilkille Kukuljärvelle! Jos kalaonni ei ole myötä, niin ei muuta kuin valmiin pöydän äären seudun lukuisten ravintoloiden antimien äärelle. Isommalla porukalla yövyt, paljuilet ja saunot Suomen Kotterian mökeissä Pyhtäällä.

Arktisesta merimaisemasta nautit myös Haminan ja Virolahden edustalla. Hyvän jään aikaan luistelet, hiihdät tai kelkkailet saaristossa luonnon jäillä. Vuokraa mökki Vimpasaaresta, sauno, paljuile ja pulahda avantoon, tai majoitu Hamina Campingillä, jossa ihailet talvista merimaisemaa saunan terassilta.

Rinteisiin Uuperissa

Uuperinrinteillä pääset laskettelemaan ja lautailemaan, ja jos majoitut Hamina SpaHotellissa niin pulikoit vielä päivän päätteeksi lämpimässä vedessä hotellin yhteydessä sijaitsevassa Linnoituksen uimahallissa, jossa on myös kivat ulkoaltaat. Seudulla on lisäksi lukuisia järviä ja lampia, joiden maastot kutsuvat patikoimaan, hiihtämään, lumikenkäilemään ja luistelemaan. Paikalliselta Merikeinun alpakkatilalta saat mukaasi suloisen karvakaverin metsäpolulle. Varaa Sulo tai Chanel mukaasi verkkokaupastamme!

Yhdistä lomaasi kaupunkikohde

Jos haluat yhdistää kaupunkirientoja lomaasi niin majoitu Kotkassa. Tarjolla on monia kivoja ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Merikeskus Vellamo ja Akvaariotalo Maretarium ovat Kotkansaaren kestosuosikit, eikä syyttä.

Kotkan puistot hurmaavat myös talviaikaan, ja jos jää kantaa, voit kulkea sitä pitkin Varissaareen kaakaolle. Seuraa Ravintola Vaakun ilmoittelua, sillä jäätilanne vaihtelee talven aikana.

Kumparepuistossa nautit laskiaismäet ja Marina Café Laiturissa leppoisalla Sapokanlahdella laskiaispullat sekä tietysti possot. Sapokassa ja Mansikkalahdessa voit myös pulahtaa avantoon ja ihailla upeita hehkuvia auringonnousuja herttaisella kävelyreitillä, joka yhdistää kaksi Kotkan tunnetuinta puistoa Sapokan vesipuiston ja Katariinan Meripuiston. Sieltä näet selkeällä säällä Venäjän puolella olevan Suursaaren. Kotkansaaren ytimessä sijaitseva Original Sokos Hotel Seurahuone on mainio majoittumispaikka perheille kaikkine palveluineen ja perhehuoneineen.

Luminen luonto kutsuu! Loviisan, Pyhtään, Kotkan, Haminan, Virolahden ja Miehikkälän seutu tarjoilee monenlaista elämysmajoitusta ja tekemistä hiihtolomalle. Katso lisävinkit alta! Otetaan kaikki irti talvesta!