Itärannikon syys­lo­ma­vin­kit!

Ruska, tunnelmalliset syysillat ja ilahduttavat tapahtumat tarjoilevat elämyksellisiä hetkiä Itärannikolla tänäkin syksynä. Kaipaatko kaupungin valoihin tai virkistävän syysretkeilyn pariin, vai haluaisitko unohtumattoman elämyksen muiston mukaasi pimeisiin talvi-iltoihin? Tässä kolme ykkösvinkkiämme syyslomalle!

1. Kaupungin valot

Miten onkaan niin sopivasti osunut Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -kaupunkifestivaali syyslomapäiville? Maksuton koko perheen tapahtuma rakentuu valo- ja äänireitin ympärille ja järjestetään nyt toista kertaa keskiviikosta lauantaihin 19.–22.10.2022. Suorastaan täydellinen syy tulla Kotkaan!

Anna upean, syysasuisen Kotkansaaren houkutella sinut nauttimaan palkituista puistoista, rouheista muraaleista, monipuolisista makunautinnoista ja kulttuuririennoista, kuten esimerkiksi Kotkan Kaupunginteatterin the Addam’s Familystä. Katso tapahtumakalenteristamme kaikki seudun menovinkit!

Seudulta löytyy monia kivoja majoitusvaihtoehtoja, joista monipuolisimman palvelutarjonnan saat Original Sokos Hotel Seurahuoneelta. Yhdistä reissuusi puistokierros, fiilistelyä meren äärellä, Merikeskus Vellamon laadukkaat näyttelyt ja Akvaaritalo Maretariumin hellyttävät fisut.

2. Ruskaretki paras hetki

Ihanat kuulaat syyskelit – ne on nyt! Itärannikolta löydät runsaasti uusia patikointi-, pyöräily- ja melontareittejä.

Valittavanasi on Valkmusan kansallispuiston kitukasvuista suomaisemaa, jota ihailet karpaloiden reunustamilta pitkospuilta, Santalahden luontopolun merellistä kalliomaisemaa aavoine ulappanäkymineen, sekä Salpapolun ja Kukuljärven jylhää metsää, jossa kierrät kallionäkymiltä luolille, jokitöyräille, koskille, metsälampien ja järvien äärelle.

Ihan parasta syysretkeilyssä on suloinen, oranssin, punaisen ja keltaisen sävyissä hehkuva ruska, mutta bonusta on myös se, että hyttyset ja hirvikärpäset eivät enää vaivaa retkeilijää ensimmäisten yöpakkasten jälkeen. Lämpimästi päälle, otsalamppu, juotavaa ja tulentekovälineet mukaan sekä repullinen herkkuja, ja laavulla köllöttelee vielä lokakuussakin kun on hyvä makuupussi. Itärannikolta löytyy myös eräkämppiä ja muita retkeilijöille sopivia majoitusvaihtoehtoja. Ei muuta kuin luonnosta nauttimaan, nyt on paras hetki!

3. Opi surffaamaan!

Oletko aina haaveillut, että osaisit coolisti hypätä surffilaudan päälle ja ratsastaa aalloilla? Tiesitkö, että vain tunnin päässä pääkaupunkiseudulta voit oppia surffaamaan sisäaltaassa? Kotimainen perheyritys Aeronautica Arena on luonut Pyhtäälle huikean elämyskeskuksen, jossa sisäsurffin lisäksi saat antigravitaatioelämyksen tuulitunnelissa. Tältä tuntuu lentää.

Aeronauticalta vuokraat pyörän ja käyt ihastelemassa Stockforsin ja Strömforsin syksyisiä ruukkinäkymiä. Strömforsin ruukin ja Aeronautican ravintoloita on usein kehuttu, eikä syyttä! Strömforsin ruukissa majoitut hotelliin tai elämysmajoitukseen, ja mökkejäkin tältä seudulta löytyy.

Älä jää kotiin ihmettelemään kun ruska loistaa kauneimmillaan! Itärannikko tarjoilee loputtomasti löydettävää!