Vinkit kesän Asuntomessuille Loviisassa

Pörrääkö teillä sisustuskärpänen? Vai kiinnostelisiko oman kodin rakentaminen? Uudet ihanat asumisideat esitellään tänä kesänä Asuntomessuilla idyllisessä Loviisassa, kauniin Loviisanlahden rannalla, kävelymatkan päässä Loviisan keskustasta. Kuningattarenrannan uudet kodit valmistuvat heinäkuun alkuun upeilla näkymillä Laivasillan tunnelmalliseen pienvenesatamaan ja yli historiallisen, Myllyharjulle nousevan Loviisan vanhan puutalokeskustan, ja sen taakse laskevan auringon. Nyt kannattaakin varata kesäloma Loviisaan!

Kuningattarenrannan asuntomessualueen vetonaula on valloittava Loviisanlahden miljöö ja sen mahdollistama merellinen rakentaminen, jopa meren päälle. Merellisen maiseman vastapainona ovat alueen laajat puistomaiset viheralueet ja Gröna Uddenin tammimetsä. Läntisen ja itäisen rannan väliin rakennetaan ponttonisilta, joka mahdollistaa kulkemisen kauniiden suola-aittojen Laivasillalle ja siitä edelleen vanhan kaupungin kautta ylös Myllyharjulle.

Kesän 2023 Asuntomessuilla Loviisassa 7.7.-6.8. saat merellisen, modernin ja ekologisen elämisen parhaimmat vinkit ja näet miten rohkeasti jokainen messukodin omistaja toteuttaa omaa visiotaan omiin tarpeisiinsa ja omalla persoonallaan. Kurkkaa start-up-yrittäjiä sparraavan Maria Pennasen perheen Villa Kuningattaren terassilta Loviisan silhuettia yli joogamattojen, uima-altaan ja modernin venevajan. Ihastu Miss Suomeksi 1988 valitun Nina Björnström-Lehtosen perheen täydellisen kauniiseen, aivan veden rajaan rakennettuun Villa Havetiin, Kuningattarenrannan kirkkaimpaan helmeen.

Harmoniaa, rauhaa, luonnon materiaaleja, merellisyyttä ja korkeita tiloja löydät kaikkialta messualueelta. Omakotitalojen lisäksi pääset tutustumaan myös rivi-, pari- ja kerrostaloihin, joista kaikista katsellaan merelle kohti auringonlaskua. Messuilla on yhteensä 25 kohdetta ja osaksi Loviisan keskustaa rakentuva Kuningattarenranta sijoittuu näppärästi kävelyetäisyydelle kaikkialle Loviisan keskustan palveluihin ja nähtävyyksiin nähden. Loviisanlahden pohjukassa nautit kesäpäivästä kaislojen reunustamalla, laudoitetulla luontopolulla, ja perehdyt seudun historiaan 1700-luvun puolivälissä Loviisan maalinnoitukseksi rakennetuissa bastioneissa Rosen ja Ungern.

Loviisan Laivasilta

Tällä asuntomessureissulla saat ihanan Loviisa-elämyksen lisäksi tulevaisuutta ja menneisyyttä yhdistävän elämyksen puutalorakentamiseen. Muista maamme vanhoista puukaupungeista poiketen, tulipalot eivät ole päässeet tuhoamaan Loviisan vanhoja puutalokortteleita ja kaupunki onkin tunnettu perinnerakentamista vaalivasta, vuosittaisesta Loviisan Wanhat Talot -tapahtumasta elokuun lopussa.

Yhdistä siis Asuntomessut-vierailuusi kierros Loviisan kujilla ja kaduilla, piipahda putiikeissa, istahda terasseille, tutustu Loviisan maalinnoitukseen matkalla asuntomessualueelta keskustaan, ja koe lyhyen venematkan päässä Suomenlinnan sisarlinnoituksen Svartholman lumo Loviisanlahden suulla.

Loviisa Camping

Mikset jäisi saman tien yöksi? Loviisassa on suorastaan hurmaava leirintäalue, jossa voit majoittua asuntoautossa tai -vaunussa, joko omassa tai merenrantaan valmiiksi pystytetyssä tilavassa teltassa, tai ihastuttavassa Willa Björkstenissä, joka myös on perinnerakentamista ihasteleville elämys. Kesäviikonloput tulevat leirintäalueella nopeasti täyteen, joten varaathan majoituksesi ajoissa. Leirintäalueelta vuokraat pyörän, jolla pörräät ympäri idyllisen pikkukaupungin. Viereisellä Plagenin uimarannalla pulikoit meressä ja nautiskelet vaikkapa maukkaat vohvelit polttoaineeksi pyöräilyreissulle.

Loviisassa yövyt mukavasti myös esimerkiksi Hotelli Unisessa aivan kaupungin keskustassa tai kaupungin monissa Airbnb-kohteissa. Reippaile reissullasi läpi Myllyharjun ulkoilureitin ja Ehrensvärdinpolun, ja vieraile elämyksellisessä Komendantintalossa tutustumassa seudun historiaan. Kappelinpuiston majesteetillisten lehmusten suojissa tarjoillaan lauantaisin skonssibrunssia niin ikään perinteitä vaalien entisöidyssä Loviisan Kappelissa. Näissä tunnelmissa rentoutuivat aikoinaan myös Jean Sibelius ystävineen Loviisan kultaisella kylpyläajalla. Samalla kurkkaat Asuntomessujen virallisen oheiskohteen Sibeliustalon.

Ruokapaikoista Loviisassa ei tule pula. Käy testaamassa ainakin huippupalautteet saanut Osteria Locale, tyylikäs Bistro & Butik Kronan ja historiallinen Degerby Gille. Ihanat tuliaiset ja tyylikkäät sisustustuotteet hankit alakaupungin kujilla kulkiessasi Krintistä. Kahville kannattaa pysähtyä kuuluisaan Tuhannen tuskan kahvilaan, ja Laivasillan kahviloissa ja ravintoloissa tunnelmoit hyvä ruuan ja juoman lisäksi unohtumattomassa idyllisen puukaupungin piensatamatunnelmassa. Pääsetpä Laivasillalta myös perinnepurjelaiva Österstjärnanin kyytiin kun suunnittelet asuntomessumatkasi sopivalle päivälle.

Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtuma

Laajalle levittäytyvä Loviisa pitää sisällään monta ihastuttavaa helmeä. Ajele tanskalaista maaseutua muistuttavia maateitä pitkin Malmgårdin kartanolle, jossa tutustut renesanssilinnaan ja ostat luomuviljatuotteita kartanoputiikista. Skinnarbyssä tutustut maaseutuidylliin, ja saat aikamatkan 50-luvulle Suomen pienimmässä kauppamuseossa, ja aina vain lisää sisustustuotteita kotiin vietäväksi lifestyleputiikki Villissä Kanalasta.

Strömforsin ruukki

Ethän muuten unohda käydä reissullasi Strömforsin ruukissa. Ikoninen, supersuosittu ja aina yhtä ihana ruukki on yksi maamme vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkikylistä ja Asuntomessujen virallinen oheiskohde. Ikuista ihana näkymä punaisine historiallisine rakennuksineen, maistele paikallisia herkkuja ja shoppaile putiikeissa. Ruukissa pääset myös melomaan, ilmajoogaamaan, jurttasaunomaan, patikoimaan kauniilla Kukuljärvellä ja pulahtamaan joko joessa tai Kukuljärvessä. Yötä vasten rauhoitut tunnelmalliseen majoitukseen vaikkapa Strömfors Hyvinvoinnin glamping-telttaan, Strömfors Bed & Bistron majatalotunnelmaan tai Kymijoen keinuntaan Laawu-elämysmajoituksessa.

Joko sinä olet hankkinut lippusi kesän 2023 Asuntomessuille? Tulethan ihanaan Loviisaan 7.7.-6.8.2023 tunnelmoimaan sekä tulevaisuuden puurakentamista että perinteistä Loviisan puukaupunkimiljöötä! Ihana Loviisa kutsuu kesälomailijoita!

Katso lisätiedot messuista Asuntomessujen sivuilta.