Varaa lippusi Kaunissaaren Blueberry Day -tapahtumaan!

Rakastatko saaristoluontoa ja elävää musiikkia? Aikuisille luonnonystäville järjestetään nyt oma musafiilistelytapahtuma satumaisen kauniiseen Pyhtään Kaunissaareen Itäiselle Suomenlahdelle. Tuure Kilpeläinen, Janna, Leo Stillman, Tommi Läntinen, Sami Jaffa, Pelle Miljoona ja monet muut tunnelmoivat aavan meren, pitkien hiekkarantojen, mustikkamättäiden ja merituulten parkkiinnuttamien mäntyjen maisemassa kesäisiä sävelmiä ja rentoa meininkiä heinäkuun puolivälissä.

Tapahtumaidea syntyi leirinuotiotunnelmasta

Tuure Kilpeläinen esiintyy Pyhtään Kaunissaaren Blueberry Day -festivaaleilla heinäkuussa.

Blueberry Day -tapahtuman suunnittelu sai alkunsa viime kesänä kun Café Mustikan ja Kaunissaaren Lomamökkien yrittäjän Tommi Hevossaaren ja muusikko Tuure Kilpeläisen polut kohtasivat kesäisessä Kaunissaaressa. Café Mustikkaan saaressa lomaileville mökkivieraille esiintymään buukattu Pelle Miljoona oli sairastunut ja Tommi pyysi Tuurea paikkaamaan. Saariston tunnelma ja rakkaus elävään musiikkiin synnytti idean kesätapahtumasta. Ideaa kypsyteltiin talven yli ja nyt liput ovat tulleet myyntiin.

Tuure vieraili perheensä kanssa Pyhtään Kaunissaaressa ensi kerran kesällä 2022. Koko perhe rakastui idylliseen ja tarumaisen kauniiseen Kaunissaareen heti ensi silmäyksellä.

– Lapset kirmailivat kujilla ja pulikoivat meressä ilman huolenhäivää. Koko saarihan on kuin suoraan Melukylän Lapset -elokuvasta, Tuure naurahtaa.

Pyhtään Kaunissaaressa nautit pitkistä hiekkarannoista ja mäntymetsistä

Itärannikko on Tuurelle vielä aika tuntematonta seutua, mutta kipinä seudun valloittamiseen on syttynyt.

– Olin suorastaan hämmästynyt, etten ollut aiemmin kuullut Kaunissaaresta. Kaikki menevät aina länteen veneillään. Harva tietää, että itään päin seilatessa vastaan tulee näin upea helmi. Nyt meidän perhettä ei meinaa enää saada saaresta pois millään, Tuure kertoo.

Blueberry Day -tapahtumaa suunnitellessa Tuurelle ja Tommille on keskiössä ollut koko ajan luonnon ja saaren asukkaiden rauhan kunnioittaminen.

– Tarkoitus ei ole remuta eikä valvottaa ihmisiä, vaan haluamme nautiskella rennosta kesätunnelmasta hyvän musiikin parissa, vastuullisesti ja aikuisella meiningillä upean saaristoluonnon keskellä, Tommi kiteyttää.

Tervetuloa Blueberry Day -tapahtumaan Pyhtään Kaunissaareen pe 14.7. – la 15.7.!

Perjantai 14.7.2023

  • Tommi Läntinen Duo
  • Janna Duo
  • Sami Yaffa
  • Tuure Kilpeläinen & Teho Majamäki
  • Blueberry Boys

Lauantai 15.7.2023

  • Leo Stillman
  • EDEL Duo(Venla Edelmann)
  • Ylva Haru
  • Pelle Miljoona Trio
  • Tuure Kilpeläinen & Teho Majamäki

Sisäänpääsyliput verkkokaupasta

Lippuja, jotka eivät sisällä kuljetusta, myydään verkkokaupassa ja Kaunissaaren Café Mustikassa. Pääsylipun hinta on 39€/päivä. Portit ovat avoinna klo 12-24. Perjantain ensimmäinen esiintyjä aloittaa klo 14 ja lauantain klo 15. Tapahtumaan sisäänpääsy edellyttää 18 vuoden ikää. Se ei sovellu liikuntarajoitteisille, tapahtuma-alueelle ei voi tuoda lemmikkejä eikä omia juomia, eikä sille voi rantautua veneellä. Kaunissaaren satamasta tapahtuma-alueelle on polkuja pitkin noin 2,5 km ja teitä pitkin noin 3,5 km. Mukaan voi mielellään ottaa viltin tai retkituolin leppoisaa luonto- ja musiikkielämystä varten.

Yhteyslautalla Kaunissaareen

Kaunissaareen pääset yhteyslautalla Kotkan Kuusisen satamasta, tilaamalla vesitaksin tai omalla veneellä. Saaren hyvin rajalliset majoituspaikat ovat jo täynnä kyseiseltä viikonlopulta, mutta yöpyä voit teltassa saaren leirintäalueella, omassa veneessä Kaunissaaren pienvenesataman venepaikalla, tai mantereella Kotkan majoituskohteissa. Vierasvenepaikan voit varata 4.3. alkaen Satamapaikasta.

Kuljetuksen sisältävät erikoisliput Veikon Koneesta

Jos satut olemaan Kotkassa lauantaina 4.3. klo 9 alkaen, kannattaa kipaista lunastamaan samaan hintaan (39€/päivä) erikoislippu Veikon Koneesta. Sillä saat myös kuljetuksen saaren ja takaisin. Tämä rajallinen lippuerä on tarjolla siis vain tuona kyseisenä päivänä Kotkan Veikon Koneessa klo 9 eteenpäin.

Erikoislipuilla saareen kuljetaan Merisetin Viklan kyydissä Kotkan Sapokasta ja Teklan kyydissä Kotkan Kuusisen Satamasta. Alukset lähtevät kohti Kaunissaarta perjantaina 14.7. aamulla klo 11, ja lauantaina Vikla klo 11 ja Tekla klo 13. Lauttamatkan sisältävät liput vaihdetaan rannekkeisiin lauttaan noustessa ja muut liput Café Mustikan portilla. Iltavuoro takaisin mantereelle kulkee molempina päivinä klo 23.30. Näiden alusten kyytiin pääset siis vain lunastamalla liput tapahtumaan Kotkan Veikon Koneesta lauantaina 4.3. klo 9 alkaen. Erikoislippuja myydään torstaihin 10.3. saakka Veikon Koneen aukioloaikojen puitteissa tai siihen kun lippuja riittää.

Tervetuloa nauttimaan sykähdyttävän Itäisen Suomenlahden helmen Pyhtään Kaunissaaren tunnelmasta ja lempeistä kesäsävelmistä!