Tunnelmallisen kaakon lumoava joulu

Etsitkö talven elämysmatkaa jouluisten tapahtumien tunnelmaan? Tule kaakon joulutoreille maistelemaan glögejä, ihastelemaan jouluikkunoita ja joulukoteja, sekä ostamaan parhaat joululahjat käsityöläiskojuista, maatiloilta ja pikkuputiikeista.

Haminan joulu

Hamina on joulufanin must – joulun ajan romantiikkaa siellä tarjoilee upeasti valaistu Raatihuoneentori ja jouluinen karuselli. Historiallisen, pittoreskin Haminan joulutunnelmaan kuuluu upean juhlavalaistuksen lisäksi joulumyyjäisiä, Tanelinkulman perinteinen jouluseikkailu ja joulukalenteri-ikkunat. Varusmiessoittokunnan JouluPOP rokkaa joululauluja 26.11., Annan Narinkat joulumyyjäisissä teet löytöjä 4.12. ja Wanhan Holviston Pihajoulu -myyjäisissä 11.-12.12. Tapahtumia järjestetään Raatihuoneentorilla, linnoituksen holvistossa sekä Haminan persoonallisilla kujilla ympyräasemakaavan sokkeloissa aina ensi vuoden puolelle saakka. Katso Haminan kaupungin sivuilla tarkemmat tiedot tapahtumista. Haminan nähtävyyksiä, ravintoloita ja majoituspaikkoja olemme listanneet sinulle tänne:

Loviisan joulu

Loviisan hurmaavien yli satavuotiaiden joulukotien portaille ajat vain tunnin Helsingistä. Loviisan Wanhat Joulutalot -tapahtumassa pääset kurkistamaan jouluun valmistautuviin koteihin idyllisten puutalokortteleiden varsilla. Strömforsin joulutapahtuma ja Laivasillan joulumarkkinat järjestetään samana viikonloppuna, joten 4.-5.12. on täydellinen aika viettää tunnelmallinen viikonloppu Loviisassa. Lisäksi Loviisan jouluun kuuluu mm. Esplanadin joulumyyjäiset 27.11., Valtteri Torikan joulukonsertti Loviisan kirkossa 15.12., Loviisan torin joulumarkkinat 9.12. ja säihkyvä New Year’s Show Kino Marilynissä uutena vuotena. Katso kaikki joulun ajan tapahtumat tapahtumakalenteristamme. Keräsimme Loviisan nähtävyyksiä, ravintoloita ja majoitusvaihtoehtoja Matkailukohteet-sivulle, jotta voit räätälöidä Loviisan matkastasi omanlaisesi kokemuksen.

Kotkan joulu

Jouluinen Kotka on kaakonmatkaajalle oiva tukikohta keskellä kaikkia upeita vierailukohteitamme. Vietä yksi tai kaksi päivää shoppaillen sekä kulttuuri- että makuelämyksistä nautiskellen Merikeskus Vellamossa, Maretariumissa, Kymi Sinfonietan joulukonsertissa, Kotkan kaupunginteatterissa tai Suvi Teräsniskan, Teemu Roivaisen ja Saara Aallon konserteissa Kotkan kirkossa. Karhulan joulumyyjäiset järjestetään 27.11. Käy vaikka samalla tutustumassa Alvar Aallon Sunilaan tai Tiutisen saareen. Näillä seuduilla on vahva merenkulkuperinne ja merellinen tunnelma. Kotkan palkitut puistot ovat elämys myös talvella! Kotkasta teet kätevästi päiväretkiä ympäri seutua. Tutustu Kotkan nähtävyyksiin, ravintoloihin ja majoitustarjontaan täällä:

Kakkoisrajan joulu

Kaakkoisrajan maaseudun talviseen jouluidylliin pääset myös näppärästi Kotkasta. Seppälän lammastilalla Miehikkälässä shoppailet parhaat villatuotteet pukinkonttiin ja yövyt autenttisella lammastilalla. Näin ihania ja lämpöisiä taljoja, sukkia ja lapasia saa etsiä! Virolahden Harjun Hovissa täydennät lahjavarastoasi ja virittäydyt joulun tunnelmaan Matkalla jouluun tapahtumassa 26.11.

Muistathan käydä myös Vaalimaan upeassa Zsar Outlet Villagessa hankkimassa matkallesi ripaus luksusta. Zsarissa shoppailet kuin ulkomailla muodin, kodin ja kauneuden kansainvälisiä huippumerkkejä 30–70% normaalihintoja edullisemmin. Joulun avajaiset lauantaina 20.11. polkaisevat Zsar Outlet Villagessa loppuvuoden tapahtumasesongin käyntiin. Kymenlaakson suurin joulukuusi ja koko ostoskylä saavat tunnelmavalaistuksen. Joulun tunnelmaan virittäydytään Kotkan Laulumiesten mieskuoron säestämänä ja glögitarjoilun kera. Black Friday -viikkoa vietetään 22.-28.11., jolloin liikkeet myyvät tuotteitaan jopa yli 80 prosentin alennuksin normaalihinnoista.  Zsar juhlii 3-vuotissyntymäpäiviään 29.11., jolloin koko viikko on valjastettu liikkeiden juhlatarjouksille. Joulun aikaan kuuluu tietysti joulupukki, joka vierailee Zsarissa joulukuussa joka viikonloppu lauantaista sunnuntaihin.

Shoppailun vastapainoksi voit pysähtyä kaakonmatkallasi ulkoilemassa Miehikkälän ja Virolahden Salpalinjalla, Haminan Portimon poluilla, Loviisan Kukuljärvellä, Kotkan puistoissa tai Pyhtään Valkmusassa. Ne ovat talvellakin upeita elämyksiä.

Katso kaikki joulun tapahtumat tapahtumakalenteristamme. Kirjoita hakukenttää joulu ja saat näppärästi kaikki tapahtumat listattua. Nähtävyydet, ravintolat ja majoitusvaihtoehdot olemme listanneet sinulle Matkailukohteet -sivulle ja valmiit matkapaketit voit ostaa verkkokaupastamme. Tule nauttimaan ainutlaatuisen kaakon lumoavasta joulutunnelmasta! Täällä sinua odotetaan. 🎄