Paketoi rakkaallesi elämyslahja

Onko kaikki lahjaideat käytetty jo moneen kertaan? Mitä jos hankkisit tänä vuonna aineettomia elämyslahjoja rakkaillesi? Alle tunti pääkaupunkiseudulta Itärannikon kohteet pitävät sisällään ikimuistoisia elämyksiä koskemattomassa luonnossa, jylhissä metsissä, kuohuvan kosken varrella ja saaristoluodoilla. Historialliset ja idylliset merenrantakaupunkimme ja saaristokylämme tarjoavat matkailijoille tuhansia tarinoita ja kaunista kuvattavaa. Tässäpä kolme vinkkiä pukinkonttiin!

1. Itärannikon uniikit saunaelämykset

Suomalaisille rakas sauna saa Itärannikolla monia muotoja. Saisiko olla löylyt jurttasaunassa, lasi-iglussa tai luolassa? Saunoisiko lahjan saaja mieluiten meren rannassa, joen varrella vai metsän siimeksessä? Itärannikolta löydät täydellisen saunakokemuksen rakkaallesi, ehkäpä vielä jotain aivan uutta.

Loviisanlahden sopukassa sijaitsevassa Valosaunassa nautitaan lempeistä löylyistä superkauniissa maisemassa. Auringonlaskun aikaan vastarannan kaupunkinäkymä värjäytyy suloisen vaaleanpunaisen, oranssin ja purppuran sävyiseksi maisemaksi. Jos saunojat kaipaavat ulkoilua ennen löylyjä, kunnon jäiden aikaan Valosaunalta voi kävellä, hiihtää tai luistella meren jäällä aina Svartholman merilinnoitukselle saakka.

Historiallisessa Strömforsin ruukkikylässä elämysmatkailija pääsee saunomaan ihka-aitoon jurttaan. Strömfors Hyvinvointi -yritys rakentaa tilauksesta saunojalle kokonaisvaltaisen, upean elämyksen, johon voi yhdistää retkeilyä, paljuilua, elämysmajoitusta, hieronta-, savi-, turve- ja villiyrttihoitoja ja luontopuodin antimia.

Jos etsit superluksusta pukinkonttiin, Santalahden saunamaailmasta löytyy valikoimaa vaativaankin makuun. Luolaan rakennetussa savusaunassa käynti ei unohdu, ja merenrantanäkymiä Santalahdessa voi ihailla porealtaasta käsin. Romanttiseen viikonloppuun sopii mitä parhaiten löylyt Santa Glass Saunassa ja yöpyminen Santa Glass Villassa, jonka terassilla illasta nautitaan omassa porealtaassa. Kerrotaan, että näissä maisemissa julkkiksetkin kosivat toisiaan.

2. Elämysmajoitusta tähtitaivaan alla

Entäpä jos antaisit ystävällesi lahjaksi elämysmajoituksen? Itärannikolta löytyy monia uniikkeja majoituskohteita. Laawuista ja peilitaloista ihaillaan sykähdyttäviä maisemia peittojen alta, ja tuntuu kuin olisi itse osa maisemaa. Isojen ikkunoiden ansiosta tuntuu kuin nukkuisi tähtitaivaan alla ja hyvällä tuurilla jopa revontulien loisteessa.

Laawu-majoitukseen seudullamme pääsee Kymijoen ja Vaalimaanjoen maisemissa. Hauhian Laawu on mainio vaihtoehto retkeilijälle, joka haluaa nauttia upeista maisemista ja metsän rauhasta. Laawulta pääsee näppärästi legendaariselle Salpapolulle patikoimaan ja pulahtamaan Vaalimaanjokeen. Ne, joita onnistaa, voivat bongata täällä haikaran tai majavan.

Kymijoen Laawuja puolestaan löytyy kahdessa erilaisessa sijainnissa. Itäisellä haaralla nautitaan kosken kuohunnasta, koskenlaskusta ja vaikkapa koskijoogasta Erämys Keisarin Kosket -yrityksen palveluiden äärellä, ja läntisellä haaralla amazonmaisesta maisemasta rauhallisten melontareittien varrella, upean historiallisen Strömforsin ruukin syleilyssä. Ruukissa majoitus- ja aktiviteettipalveluja tarjoaa Wellsters, ja oppaan saat mukaasi Retkipisteestä.

Uutuutena seudullamme pääset upeaan ÖÖD Hotelsin peilitaloon Pyhtään Versso-saarella. Huikeissa merimaisemissa, mäntyjen katveessa irrottaudut arjesta luksusmajoituksessa. Ööd-majoitukseen kuuluu oma sauna ja ihastuttava uniikki Marimekko-sisustus.

Löytöretkeilijän Itärannikolla elämysmajoitusta löytyy monenmoista Aino ja Alvar Aallon suunnittelemista asunnoista, saarielämyksiin ja pallokorsuihin. Kurkkaahan kaikki vaihtoehdot elämysmajoitussivultamme niin löydät parhaat lahjat pukinkonttiin!

3. Antigravitaatioelämyksiä Aeronautica Arenalta

Kolmantena vinkkinä tarjoilemme jännitystä adrenaliinibuustiin. Onko lahjansaajasi kenties hurjapää, joka nauttii kun oppii uusia taitoja? Olisiko hän juuri sellainen henkilö, joka nauttisi lentämisestä tuulitunnelissa tai haluaisi opetella surffaamaan? Pyhtään Aeronautica Arenalla pääsee tekemään näitä, mutta monia muitakin huimapäisiä temppuja, kuten esimerkiksi helikopterilentoja. Heitähän haaste ystävällesi, uskallatko?

Käyhän penkomassa runsasta valikoimaamme ja löydät roppakaupalla taatusti uniikkeja aineettomia elämyslahjoja. Valitse niistä mieluisesi ja tilaa pukinkonttiin oma uniikki elämyslahjasi!