Löytöretkelle Itärannikolle!

Lähde löytöretkelle Itärannikolle! Loviisan, Kotkan ja Haminan seudulta löydät muun muassa Suomen parasta olutta, pehmeän suomenlampaan hahtuvalangasta kudottuja pipoja ja huiveja, paikallista lasitaidetta, luomurisottoviljaa, parhaat jauhot juurileipään, ja lähimetsien marjoista keitettyä mehua. Kaiken kukkuraksi saat ihanan lomaelämyksen merellisissä kaupungeissamme ja luontoelämyksiä monipuolisilla poluillamme.

Loviisan ihastuttavat putiikit

Malmgårdin kartano

Malmgårdin upealle linnalle hurautat sykähdyttävän kauniissa maalaismaisemassa alle tunnissa pääkaupunkiseudulta. Vuosisatoja saman suvun hallinnassa olleella tilalla viljellään muinais- ja luomuviljoja, ja Malmgårdin puodista ostat ihan kaikkea mahdollista mitä viljasta voi valmistaa maailmalla palkituista oluista risottojyviin. Sekä linnaan että panimoon pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla etukäteen varaamalla.

Villi Kanala

Poikkea matkallasi myös läheisessä Skinnarbyn kylässä. Siellä soi kaihoisasti 50-luvun sävelmät Suomen Pienimmässä Kauppamuseossa. Aikamatka menneisyyteen vie sinut kalkkeeripaperin, tinarasioiden ja korvikkeen maailmaan. Samasta pihapiiristä hankit söpöt sisustustuotteet Villistä Kanalasta.

Loviisan keskustan putiikeista saat lisätäydennystä löytöihisi. Sisustajan ei nimessä kannata missata esimerkiksi Krintiä ja White Vintagea. Osta ohi kulkiessasi belgialaisia suklaita ja juustoja Bistro & Butik Kronanista. Niitä ei ihan joka kadun varrella ole tarjolla.

A’la Talli

Strömforsin ruukista oletkin jo varmasti kuullut. Sen löydät helposti kun jatkat matkaasi Loviisasta itään. Ruukkivierailu täydentää mainiosti kierroksesi Loviisassa, jota kutsutaan myös kylien kaupungiksi. Piipahda siellä A’la Tallin kädentaito- ja herkkupuodissa, joka on monen kestosuosikki, ja ikuista ikoninen ruukkinäkymä omaan albumiisi.

Kun suuntaat Strömforsin ruukista kohti itää, koukkaa moottoritien rampista visiitille Aeronautica Arenan myymälään penkomaan erityisesti kotikokeille mieluista valikoimaa, johon kuuluu esimerkiksi Heirolin tuotteita ja Riedelin viinilaseja.

Kotkassa rakastetaan merta

Aeronauticalta ei olekaan enää pitkä matka Kotkaan. Se on seudun suurin kaupunki ja kätkee sisäänsä lukuisia ostosmahdollisuuksia isoista kauppakeskuksista kivijalkapuoteihin ja tehtaanmyymälöihin, kuten esimerkiksi Jumalniemen ostoskeskus ja Havi Outlet Hovinsaarella.

Merikeskus Vellamo

Piipahda Merikeskus Vellamon ja Akvaariotalo Maretariumin tuliaispuodeissa, erityisesti jos sinäkin rakastat merta. Mukaan saattaa tarttua esimerkiksi merikarttakuvioitu tarjotin tai kotimaiset kalalajit -juliste. Oluen ystäville Kotka Steam Brewery tarjoaa tasting-elämyksiä kauniissa, historiallisessa Höyrypanimo-miljöössä Kymijoen suulla, Metsolan kaupunginosassa. Ja ethän muuten lähde Kotkasta maistamatta Possoa? Se on parasta aamutuimaan suoraan uunista. Omasi saat esimerkiksi Leistin leipomosta Karhulasta.

Maaseudun herkut

Takatalo & Tompuri

Itärannikon kohteet sijaitsevat kaikki vain tunnin ajomatkan säteellä toisistaan, joten kannattaa ehdottomasti ottaa koko seutu haltuun samalla reissulla ja käydä penkomassa myös Haminan, Virolahden ja Miehikkälän puodit.

Virolahtelainen Takatalo & Tompurin Savubock-olut palkittiin juuri Suomen parhaimpana oluena. Panimon myymälässä on tarjolla kattavasti erilaisia oluita, jotka tilan kokkitaustainen isäntä on itse kehittänyt ja joihin tilalla on itse viljelty viljat.

Pienen ajomatkan päässä Seppälän lammastilalla saat oluen kaveriksi monenlaisia lampaanlihasta tehtyjä herkkuja, mutta myös aivan ihastuttavia suomenlampaan hellän pehmeästä turkista valmistettuja tuotteita, kuten esimerkiksi värjäämättömiä taljoja kaikissa ruskean, valkoisen, harmaan ja mustan sävyissä, lankoja ja langoista kudottuja huiveja, pipoja, sukkia, ponchoja ja puseroita.

Lasitaidetta Haminasta

Sevenon

Ostosmatkan lopuksi fiilistele ihanaa Haminaa, sen kirppareita ja myymälöitä.

Torin laidalta saat käsintehdyt lasitaidetuotteet Sevenon-myymälästä ja ympyräkaupungin kaduilla fiilistelet historiallisen linnoituskaupungin tunnelmaa suloisissa kahviloissa.

Vaateostoksissa kannattaa pysähtyä Nanso Outlet-myymälään ja hurauttaa pieni kierros maaseudulla ihastelemaan vaatesuunnittelija Anni Ruuthin valikoimaa hänen kotiateljeessaan ennakkovarauksesta.

Tee löytöretkestä oman näköisesi yhdistämällä settiin hemmottelumajoitus, herkutteluhetkiä, sopivasti aktiviteetteja ja nähtävää sekä luontoelämyksiä.

Lämpimästi tervetuloa löytöretkeilijän Itärannikolle!