Kotimaan saaristo on pop!

Matkailun ennätyksiä rikottiin kuluneena kesänä siitä huolimatta, että ulkomaalaiset matkailijat puuttuivat maastamme lähes tyystin. Yöpymisten määrä ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä korkea maamme majoitusliikkeissä, ja takanamme onkin kaikkien aikojen vilkkain matkailukesä (Yle). Ei siis ihme, että myös Kotkan, Haminan ja Loviisan alueen matkailuyrittäjät raportoivat pitkin kesää kiireisistä päivistä ja lukuisista ensi kertaa alueella vierailevista matkailijoista.

Tilastoista näemme, että touko-heinäkuun yöpymiset kasvoivat alueellamme 25% verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan, ja kesä-heinäkuun 2021 majoitusmyynti kohosi 2,8 miljoonaan euroon, joka on korkein vastaavalta ajalta raportoitu luku alueellamme kautta aikojen. Jopa pidemmän aikavälin lukuja tarkasteltaessa huomaamme, että tammi-heinäkuun 2021 matkailijamäärät ovat lisääntyneet Kotkan, Haminan ja Loviisan alueilla 15% verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

Tarkasteltaessa Visit Kotka-Haminan verkkosivukäyntejä touko-elokuulta, on selvää, että itäisen Suomenlahden saaristo ja Kotkan puistot ovat kiinnostavimpia kohteita alueellamme. Luonnollisesti yleiset majoitus-, nähtävyys ja ravintolasivut keräävät aina eniten vierailijoita, mutta Top20-vierailtuihin sivuihin mahtuvat näiden lisäksi seuraavat sivut:

Tämä kertoo meille tietysti paljon siitä, mikä matkailijoita houkuttelee alueellemme ja tätä tietoa meidän kannattaa käyttää hyväksi kun suunnittelemme lisää palvelutarjontaa alueellemme. Saaristomatkailu itäisellä Suomenlahdella ja retkeily ovat kovin suosittua juuri nyt, ja eipä ihme, sillä saaristomme on sykähdyttävän kaunis.

Glamping-kysyntään ovatkin tänä kesänä vastanneet jo mm. Loviisa Camping pystyttämällä meren rantaan luksustelttoja, Erämys Keisarin Kosket rakentamalla jokimaisemin varustettua Laawu-majoitusta Kymijoen töyräälle ja Santalahti Resort upeilla Santa Glass -villoillaan. Monissa matkailukohteissa on lisäksi hankittu paljon uusia varusteita SUP-laudoista sähköpyöriin.

Nyt on siis aika iloita onnistuneesta kesäsesongista ja katsoa eteenpäin luottavaisin mielin. Ja mikä hienointa, vuoden paras retkeilyaika on vasta edessä!