Saaristoliikenne

Itäisen Suomenlahden saaristoon pääset kätevästi monenlaisilla yhteysaluksilla, risteilyillä, tuuriveneillä ja vesibusseilla. Kaunissaareen, Haapasaareen, Kirkonmaalle ja Rankkiin kulkevat yhteysalukset Otava ja Tekla. Monille saarille järjestetään myös teemaristeilyjä. Charter-kyytejä voit kysyä esimerkiksi Santalahdesta tai Kaunissaaren Lomamökeiltä.

MeriSet-Risteilyt

MeriSetin vesibusseilla ja risteilyillä pääset moniin upeisiin saaristokohteisiin, kuten esimerkiksi Tammioon ja Ulko-Tammioon. MeriSetin Vikla-aluksilla on kahvio, josta voit ostaa pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä virvokkeita. MeriSet liikennöi Kotkan Sapokasta.

M/S Klippan

M/S Klippan kuljettaa matkustajia Kotkan edustalla sijaitsevaan Varissaareen ja takaisin Kotkan Sapokkaan tunnin välein.

M/S Jaana

Rankkiin pääsee M/S Jaanan kyydissä heinäkuussa päivittäin, kun lähtijöitä on vähintään 8. Saarelle majoittujat viedään myös pienempinä ryhminä. Tämä Rankin oma alus liikennöi Kotkan Sapokasta.

M/S Mistral

M/S Mistral ajaa matkustajaliikennettä Loviisan Laivasillan ja Svartholman merilinnoituksen välillä. Varaa liput netistä etukäteen!

FinFerries

FinFerries liikennöi seuraaviin saariin: Kuutsalo, Kirkonmaa, Haapasaari, Kaunissaari, Rankki. Lähtö Kotkan Kuusisen satamasta Juha Vainion katu 95 ilmaisella yhteysaluksella. 

Yhteysalus on ensisijaisesti tarkoitettu saarilla asuville ja elinkeinoa harjoittaville (Saaristolaki), eikä reittiliikennettä ole mitoitettu matkailuliikenteeseen, vaikka kyytiin mahtuu kyllä aina matkailijoitakin. Sesonkiaikana voi kuitenkin käydä niin, että yhteysalus tulee täyteen, eivätkä kaikki halukkaat mahdu kyytiin.

Alueella on ilmaisia autopaikkoja, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti. Auton voi jättää myös hieman kauempana sijaitsevalle Sapokan matkustajasataman P‐alueelle.

Targa 32

Tilaa ryhmällesi meriretki Santalahti Resortin Targa 32 -aluksella. 9-paikkainen Charter-vene vie sinut ja ryhmäsi Suomenlahden saariin ja itäisen Suomenlahden kansallispuistoon. Liikkelle voi lähteä Santalahdesta, mutta mahdollisia lähtösatamia ovat kaikki venesatamat alueella Kotka-Hamina-Pyhtää-Loviisa.

Meriretki on mukavasti yhdistettävissä muihin Santalahti Resortin mahdollisuuksiin. Miltä kuulostaisi kokouspäivä tai retkipäivä, johon kuuluu meriretken lisäksi kokoustilat, herkullinen ruoka, leppoisa saunominen ja tyylikäs majoitus?

M/V Nestori

Pitkään suljettuna säilynyt, salaperäinen Orrengrundin majakkasaari kutsuu matkailijoita tutustumaan sen kauniiseen saaristoluontoon m/v Nestorin kyydissä. Kaakon Saarimatkat ja Kaunissaaren Lomamökit järjestävät ryhmämatkoja ennakkotilauksesta perinteisellä puuveneellä. Kyytiin mahtuu max 12 henkilöä.

Taxi-vene

Kotkassa voit tilata nopean Rib-veneen saaristossa liikkumiseen.

Saarimajoittajat hoitavat joissakin tapauksissa kuljetukset saareen, ja kertovat asiakkailleen mahdollisia lisävinkkejä saaristoliikkumiseen. Kannattaa siis tiedustella kyytejä majoitusta varatessa.

Lisäksi on vielä nämä vaihtoehdot: