Kaunissaari

Kaunissaari-nimisiä paikkoja on useampiakin, mutta se aito ja oikea löytyy Pyhtäältä, Itäisen Suomenlahden vesiltä, näppärän venematkan päässä Kotkan Sapokasta. Yhteysalus Kaunissaareen lähtee Kotkan Kuusisen satamasta.

Saari on ollut matkailijoiden suosiossa jo 1950-luvulta lähtien. Täällä vanhaa Satamalahtea reunustavat punaiset ranta-aitat ja venevajat. Idylliset kalastajatalot pihapiireineen ja kapeine kujineen kutsuvat hengittämään 1930-luvun kalastajayhteisön tunnelmaa, josta tämä rustiikkinen saaristokylä muistuttaa. Saarta peittävät tuulien muovaamat hienot merimänniköt. Pohjois- ja itärannalla sijaitsevat pitkät hiekkarannat houkuttelevat kiireettömään loikoiluun ja vesileikkeihin.

Tutustu Kaunissaareen pyöräillen tai patikoiden. Satamalahden rannalla on saaristolaismuseo, jossa on esillä mielenkiintoinen kokoelma saaren elämästä ja ihmisistä kertovaa esineistöä. Kauppa, kahvila, savustetun kalan ja käsitöiden myyntipisteet sekä legendaarinen ravintola Kaunissaaren Maja tarjoavat tilaisuuden herkutteluun ja tuliaisten hankintaan.

Lue lisää Kaunissaaresta: