Kolme Itärannikon vinkkiä lapsiperheille

Tartu hetkeen, pakkaa perhe autoon ja nauti uusista elämyksistä! Löytöretkeilijän Itärannikko odottaa! Tässä kolme vinkkiä lapsiperheille, nappaa tärpit talteen. Nyt tehdään muistoja!

1. Aeronautica Arena ja Strömforsin ruukki

Vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta koette jotain aivan ainutlaatuista kotimaisen perheyrityksen hurjapäiden huomassa, sillä Aeronautica Arenan tuulitunnelissa uhmataan painovoimaa. Asiantuntevan ja kokeneen henkilökunnan ohjauksessa perheen pienimmätkin kokeilevat lentämistä turvallisesti omin siivin.

Vai onko perheessänne kenties haikailtu surffaustaidoista? Aeronauticalla surffioppien pariin pääsee todella matalalla kynnyksellä, sillä sisäsurffialtaassa aloitat harrastuksen surffiopettajan kanssa alkeista. On täysin mahdollista, että tästä altaasta ei malta lähteä. Tai ainakin pitää pian tulla uudelleen. Onneksi Pyhtäälle ei ole pitkä matka.

Aeronauticalta löydätte valtavan määrän muitakin palveluita. Käykää vuokrapyörällä hurauttamassa lenkki Strömforsin ruukissa seudun pyöräreittejä pitkin. Täällä pääsette myös melomaan, patikoimaan ja ajamaan kartingia. Murkinoitte tarvittaessa sekä Aeronauticalla että Strömforsin ruukissa ja yöksi pääsee joko Suomen Kotterian mökkiin tai hotelliin.

2. Merikeskus Vellamo ja Akvaariotalo Maretarium

Viikonloppuloma Kotkassa on iki-ihana elämys mihin vuodenaikaan tahansa. Merellinen Kotkansaari pitää sisällään lukuisia viihtyisiä ja palkittuja puistoja, sekä ihastuttavia ravintoloita ja kahviloita.

Lapsiperheen iloksi Kotka tarjoaa myös supersuositun Merikeskus Vellamon. Saman katon alta löytyy monta museota, näyttelyitä ja valtava määrä tietoa merenkulkuperinteestä, alueen historiasta ja Itämeren suurimmasta meritaistelusta. Vellamon moniaistillisten kokemusten äärellä kaikenikäiset vierailijat viihtyvät vaikka koko päivän.

Kotkansaaren toisessa päässä, Sapokan sataman Akvaariotalo Maretariumissa puolestaan ihaillaan suomalaista vesiluontoa. Kalat ovat yllättävän seurallisia ja tulevat mielellään ikkunan taakse katselemaan uteliaita vierailijoita. Iso sylinterimäinen Itämeriallas suorastaan hypnotisoi seuraamaan erikokoisten ja -väristen kalojen kaleidoskooppista liikehdintää. Sitä paitsi kaikki on heti monta kertaa hauskempaa talon tarjoama vesiluontoaiheinen roolipuku yllä. Hyvällä ajoituksella pääsette katsomaan kun sukeltaja ruokkii kalat.

Maretariumilta ja Vellamolta nappaatte tarvittaessa allenne vuokrapyörät, jos haluatte vaihtelua tepasteluun. Molemmissa kohteissa tarjolla on myös vatsantäytettä, ja matkamuistomyymälästä saatte ihania tuotteita kotiin viemisiksi. Kotkansaarella on monia kivoja majoituspaikkoja, kuten esimerkiksi matkailijoiden onnellistaja Original Sokos Hotel Seurahuone, joten kannattaa jakaa kohdekäynnit usealle päivälle.

3. Sisäleikkipuisto Hyperpark

Kun kysyimme juuri Itärannikolla lomailleelta lapsiperheeltä, mikä heidän mielestään oli kaikista paras kohde, vastasivat he ’Hyperpark!’. Virolahden Vaalimaalla, kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitsevassa sisäleikkipuistossa aika ja ylimääräiset energiat kuluvat superhauskoissa pomppumontuissa, pulmapeleissä, liukumäissä ja kaiken maailman härpäkkeissä. Hyperpark on täynnä Iloa ja energiaa!

Jos perheenne rakastaa retkeilyä, Itärannikolta löytyy erinomaisia retkeilymaastoja. Miehikkälän Salpalinja-museolta tai Virolahden Bunkkerimuseolta pääsette Salpapolulle bongaamaan haikaroita ja majavia, ja ihmettelemään sodanaikaisia bunkkereita ja panssariesteitä. Maaseudulta löydätte myös hellyttäviä maaseutukohteita, kuten esimerkiksi Seppälän lammastila ja Merikeinun Alpakat.

Yöksi kellahdatte SpaHotel Haminan lakanoihin allaspolskinnan väsyttäminä.

Lämpimästi tervetuloa Itärannikolle! Täällä on loputtomasti löydettävää!