Iloiset Itärannikon kesätapahtumat odottavat!

Mitäpä olisi kesä ilman Kotkan Meripäiviä! Joko sinä olet päässyt mukaan nauttimaan heinäkuun viimeisen viikonlopun paahteesta merikaupungin kaduilla, konserteista, metrilakusta ja rennosta tunnelmasta? Eikä siinä kaikki, sillä Itärannikon kesätapahtumat hurmaavat monipuolisuudellaan.

Starttaa kesään seuraamalla lintujen massamuuttoa ja eläytymällä orivarsojen kevätriemuun, ihastele Asuntomessuja Loviisassa, koe Hamina Festivals -tapahtumatarjonta, rokkaa yöttömässä yössä, ja hae vinkit sisutukseen ja puutarhaan. Tässäpä sinulle ykkösvinkit Itärannikon ikimuistoisiin kesätapahtumiin. Älä anna kesän valua hukkaan!

Tervetuloa miljoonat muuttolinnut!

Virolahdelta ja Haminasta löydät Euroopan parhaimmat paikat seurata lintujen kevätmuuttoa. Arktika-tapahtumassa toukokuun lopussa juhlistetaan luonnon heräämistä kevääseen ja toivotetaan tervetulleeksi miljoonat muuttolinnut nauttimaan kesästä Itäisellä Suomenlahdella.

Arktika-päivillä päivität lisäksi kuvaskalustosi, opit lisää luonnosta ja sen taltioimisesta, fiilistelet merellisen Virolahden satamatunnelmaa ja pääset perinnepurjelaivaristeilylle ainutlaatuiselle Itäiselle Suomenlahdelle. Entisöity M/aux Vivan edustaa yhtä maamme kymmenestä perinnepurjelaivasta ja sen kannelta bongaat sääkset, allit ja merikotkat. Jos säiden puolesta käy tuuri, voit mahdollisesti päästä jopa rantautumaan ulkosaariston upeaan Ulko-Tammioon.

Arktika-päivät Virolahdella kutsuvat sinut seuraamaan luonnon huikeaa kevätnäytelmää 13.-28.5.2023.

Riemua rintaan Miehikkälän niityiltä

Saat huikean elämysstartin kesään kun lähdet Miehikkälän kauniiseen maalaismaisemaan seuraamaan orivarsojen laitumelle laskua kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Nuoret, höntit oriit eivät pysty kevätriemuaan piilottamaan laisinkaan. Harjojen heiluessa ja voikukat suupielessä suloiset luontokappaleet säteilevät kevätriemua myös katsojiin. Ruotsissa orivarsojen laitumelle laskua on perinteisesti juhlittu kevään aloitusseremoniana, ja mikä olisikaan osuvampaa!

Orivarsaspektaakkelia pääset todistamaan sunnuntaina 4.6.2023 klo 10 Miehikkälän Haukiniemessä. Käyhän samalla reissulla patikoimassa legendaarisella Salpapolulla ja majoitu vaikkapa Hauhian Myllyn elämykselliseen Laawuun. Vaalimaanjokilaaksossa saatat kohdata haikaran tai majavan, jos olet onnekas.

Hevosten ystäville vinkkaamme myös Hamina Festivals -tapahtumavuoden ykköstapahtuman Hevoset Bastionissa 7.-11.6. Yhdistä nämä kaksi tapahtumaa ja saat näppärästi koko viikonlopun yhtä hevostelua Itärannikolla. Iha-ha-ha-naa!

Hurmaannu Itärannikon puutarhoista ja puistoista

Kesän johtava puutarhakaupunki Loviisa kutsuu kukkapenkkien kaivelijat ja kukkien ystävät kierrokselle yksityisiin puutarhoihin heti kesäkuun puolenvälin jälkeen ja uudestaan heinäkuussa. Loviisan herttainen puutaloidylli onkin maailman täydellisin puutarhakierrosmiljöö. Nauti tunnelmasta Vanhan Puutarhurin Pihassa, Kuninkaanlammen pursuavan runsaassa kukkaloistossa, Engströmin Kauppapuutarhassa ja 8 muussa kaupunkipuutarhassa ja 9 maaseutupuutarhassa.

Loviisan Avoimet Puutarhat ovat ihasteltavina tänä vuonna 17.-18.6. ja 9.7.2023 klo 12 – 17.

Samaan reissuun kannattaa yhdistää kierros Kotkan puistoissa, sillä ne ovat maan palkituimmat ja jokainen omanlaisensa. Kesälomaviikko Itärannikon kukkaloistossa – ai että, voisiko enempää toivoa!

Tunnelmallisia kesähetkiä musiikin äärellä

Olitpa sitten rokkijäbä tai -mimmi, jazz-tunnelmoija, klassisen musiikin ystävä, riimittelijä tai romantikko, Itärannikon kalenterista löydät oman kesätapahtumasi. Se nimittäin pursuaa laatukonsertteja alkaen toukokuun puolen välin Haminan Mosna Bluesista ja jatkuen aina loppukesän Pyhtään kulttuuritalon konsertteihin. Kesän kruunaa itse oikeutetusti Kotkan Meripäivät heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Olavi Uusivirta, Elastinen, Mariska, Jonna Tervomaa, Maustetytöt, Yona, Scandinavian Music Group, Happoradio, Samuli Putro, Popeda, Juha Tapio, Kotiteollisuus, J. Karjalainen, Pepe Ahlqvist… – kenet näistä tahtoisit nähdä? Nyt kipin kapin lippuja varaamaan!

Klassisen musiikin ystäville Itärannikko tarjoaa ihania kesäisiä tunnelmia kun Kymijoen Lohisoitto kajahtaa kesäkuun alkupuoliskolla ja Kaakon kamarimusiikki heinäkuun alkupuoliskolla.

Toiseen ääripäähän pääsee legendaarisella Dark River -festivaalilla Honkalan hiihtostadionilla. Raskaan musiikin ystävät vaeltavat näille niityille elokuun puolessa välissä.

Itärannikko – sisustajan mekka

Jos lomasi on vasta elo-syyskuun vaihteessa, peli ei ole missään nimessä menetetty kesätapahtumien osalta, päinvastoin! Asuntomessut Loviisassa jatkuvat elokuun puolelle saakka ja Loviisan Wanhat Talot kutsuvat ihastelemaan historiallisia, yli satavuotiaita koteja hurmaavine ja idearikkaine sisustusratkaisuineen elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuman ohessa opit perinnerakentamisesta, kuulet ykkösvinkit kokeneilta kodinremontoijilta ja shoppaat mukaasi kaikenlaista mukavaa omille ikkunalaudoille ja kaapinpäällisille. Ehkä pääset myös kokemaan Suomen kaunein koti -finalistin Loviisan Vanhan Makkaratehtaan uniikin tunnelman!

Seuraavana viikonloppuna tutustut Kotkan Sunilassa yhteensä 15 Alvar ja Aino Aallon sekä Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemaan yksityiseen asuntoon, työläisille tarkoitetuista yksiöistä tilavampaan rivitalotaloasuntoon ja tehtaanjohtajan Kantolaan. Koskaan aiemmin näin moneen Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaan yksityiseen asuntoon ei ole ollut mahdollista päästä tutustumaan samalla alueella. Nyt se onnistuu Sunilan Aalto-kodit -tapahtumassa ja vieläpä asukkaiden itsensä esittelemänä. Sunila on myös ainoa paikka Suomessa, josta voit varata majoituksen Aallon suunnittelemasta Airbnb-kohteesta – jos olet ajoissa liikkeellä!

Ja mikä parasta, tässä vasta päällimmäiset poiminnat kymmenistä muista huipputapahtumista Itärannikon suloisessa suvessa! Kurkkaa loput tapahtumakalenteristamme!