Kotkan Meripäivät

Ihastu merelliseen Kotkansaareen ja sen täyttävään kesäiseen festaritunnelmaan legendaarisilla Kotkan Meripäivillä! Jammaile ilmaiskonserteissa, shoppaile meriteemaisia tai muuten vaan tyylikkäitä tai hassuja tuotteita kojuista. Istahda lasilliselle, piknikille tai herkkuaterialle, ja bongaa kaupungin upeita muraaleja. Ennen kaikkea nauti Meripäivien tunnelmasta, sillä sitä varten saarelle palataan aina vain uudelleen.

Meripäivien paraatia ei kannata missään nimessä missata, sillä kaupungin läpi marssii mitä värikkäin seurue, jossa osa saunoo, toiset marssii ja kolmannet kurvailee komeilla museoautoilla. Omaan Meripäivien reittiisi sinun kannattaa sisällyttää ainakin Kotkan tori, Sapokan satama ja Lehmuskuja. Todennäköisesti kuitenkin löydät menoa ja meininkiä ihan joka puolelta Kotkansaarta.

Kotkan Meripäivät on vuodesta 1962 asti järjestetty koko perheen kesätapahtuma, jossa kaupunki täyttyy konserteista, markkinoista, nautiskelusta ja viihtymisestä! Monipuolinen ohjelma pitää huolen siitä, että Meripäivillä viihtyvät kaikki – tulit paikalle sitten perheen pikkuseilorien tai isomman kaveriporukan kanssa.

Suomen suurimpiin festivaaleihin lukeutuva Kotkan Meripäivät järjestetään aina heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ja ne käynnistyvät legendaarisella avajaisparaatilla, jota seuraa vuosittain noin 30 000 katsojaa. Nelipäiväisen festivaalin tapahtumat sijoittuvat pääasiallisesti eri puolille Kotkansaarta ja suurimpaan osaan tapahtumista pääset osallistumaan ilman pääsymaksua.

Monilla sydän palaa Kotkaan joka vuosi uudelleen, sillä Meripäivissä parasta on tunnelma, vuosikymmenestä toiseen. Nyt kaikki juhlijat kannelle – horisontissa siintää jälleen juhlia ja hyvää meininkiä!

Kotkan Meripäivät 24.–27.7.2024.

Katso tarkemmat tiedot Meripäivien omilta verkkosivulta.