Ainutlaatuisia lomaelämyksiä pukinkonttiin

Mitäpä jos tänä vuonna ostaisit rakkaallesi, ystävällesi tai perheenjäsenellesi elämyslahjan pukinkonttiin? Itärannikko tarjoilee unohtumattomia lomaelämyksiä kuohuvien koskien varsilla, erämaapoluilla ja horisonttiin jatkuvalla suolla, aavan meren äärellä idyllisissä merenrantakaupungeissa sekä sykähdyttävän kauniissa saaristossa Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa. Nappaa tästä parhaat vinkit ja varaa lomasi.

Sykähdyttävän Kymijoen varrella on tarjolla unohtumaton elämysmajoitus Erämys Keisarin Kosket -lomakylän AuroraHutissa tai Laawussa. Luonto on muovannut Kymijoesta uskomattoman taideteoksen. Vesimassat laskevat sen lukuisia haaroja pitkin, mutkitelleen idästä ja lännestä kohti Suomenlahtea. Talvellakin virtauspaikat pysyvät auki, ja lämpötilaerot saavat aikaan upeita usva- ja kidemuodostelmia. Auringonvalossa taivas täyttyy sädehtivistä kimalteista ja horisontti hehkuu lämpimiä sävyjä talvipakkasen sinisten sävyjen kontrastina. Rantasaunassa nautitaan lämpimistä löylyistä koskemattomassa luonnossa patikoinnin, lumikenkäilyn tai hiihtämisen jälkeen. Esimerkiksi Valkmusan kansallispuiston horisonttiin asti avautuvat suomaisemat ovat vain lyhyen ajomatkan päässä täältä. Keväällä Valkmusa täyttyy harvinaisista linnuista ja perhosista, syksyisin pitkospuiden varsilta voi kerätä karpaloita. Mukaan kannattaa pakata herkkuja, sillä näitä maisemia voi katsella loputtomasti.

Loviisanlahdelta löydät toisen uniikin elämyskohteen pukinkonttiin paketoitavaksi. Haruddenin luonnonsuojelualueen kupeessa meren laineilla kelluu alueemme toinen AuroraHut ja sen vieressä upea Valosauna. Selkeänä talvipäivänä Loviisanlahden rannoilla hehkuu pastellinsävyinen merimaisema. Vaaleansinisestä vaaleanpunaiseen, ajoittain turkoosiin, oranssiin ja violettiin taittuva avara taivas aukeaa juuri sopivasti ihasteltavaksi Valosaunaan ja AuroraHutiin. Tukevien jäiden aikaan Loviisanlahdella retkiluistellaan illan vaaleanpunaisen tai sinisen hetken saapuessa maisemana Loviisan Myllyharjun rinteessä uinuva idyllinen puukaupunki ja puna-aittainen Laivasilta. Aamulla auringonnousua ja uuteen aamuun heräilevää Loviisaa voi ihailla jäisen meren yli Aurora Hutin pehmeiden lakanoiden välistä. Kesäaikaan Loviisa täytyy ihanista tapahtumista, kuten Loviisan Avoimet Puutarhat ja Loviisan Wanhat Talot ja Laivasillan merellisestä tunnelmasta hurauttaa hetkessä ihailemaan Suomenlinnan sisarlinnoituksen Svartholman historiallisia muureja ja merinäköaloja.

Vai kiinnostaisiko lahjansaajaa ehkä ennemmin kesäinen kaupunkiloma? Verkkokauppamme matkasuunnittelutyökalulla voit räätälöidä matkastasi juuri sellaisen kuin itse haluat. Valitse Matkapaketit-sivulta esimerkiksi Miniloma Kotkassa. Varaa sopiva majoitus, esimerkiksi Kotkansaaren upealta Original Sokos Hotel Seurahuoneelta, jota ympäröi kaikki Kotkan nähtävyydet ja palvelut. Keskeiseltä Kotkansaarelta sukkuloi hyvin moniin kaakon kohteisiin. Kerää matkapakettiisi kiinnostavaa puuhaa eri päiville, esimerkiksi yksi päivä saaristossa tutustuen legendaariseen Kaunissaareen tai idylliseen Tammioon, toinen päivä kiertäen pyörällä palkittuja Kotkan puistoja, ja kolmas vieraillen Merikeskus Vellamossa, Akvaariotalo Maretariumissa ja Haukkavuoren näkötornissa. Neljäntenä suosittelemme tutustumaan hurmaavaan Tiutisen saaristokylään ja Unescon maailmanperintökohteeksi kisaavaan Alvar Aallon Sunilaan, jota tullaan hämmästelemään aina Aasiasta saakka.

Tässäpä muutama esimerkki unohtumattomista aineettomista lahjoista pukinkonttiin. Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla tekemistä ja kokemista riittää pääkaupunkiseudun ja itärajan väliin jäävissä historiallisissa, merellisissä ja idyllisissä kaupungeissa ja kylissä, sekä monipuolisessa luonnossa metsissä, soilla, joen varrella ja saaristossa. Paketoi oma elämyksesi omalta kotisohvaltasi lahjaksi perheenjäsenelle tai ystävälle.