Merja Mähkän ja Julia Thurenin vinkit kesälomaan Kotkassa

Vaikuttajat Merja Mähkä ja Julia Thuren nauttivat reissullaan Kotkan saaristosta ja koko perheen runsaasta aktiviteettitarjonnasta

Vellamo 

Merikeskus Vellamon komea aallonmuotoinen rakennus tarjoaa ihmeteltävää jokaiselle. Merja ja Julia ihastuivat tämän kesän Oceanista – muoti ja meri -näyttelyyn. Osallistu opastetulle kierrokselle ja pääset kuulemaan tarinoita sekä kansainvälisten että suomalaisten vaatesuunnittelijoiden luomuksista. Vellamossa on nähtävää ja koettavaa koko päiväksi.

Museokierros kannattaa päättää Julian ja Merjan tapaan ruokailemalla Vellamon ihanalla terassilla ravintola Laakongissa

Maretarium

Seikkaile koko perhettä viihdyttävässä luonnonkalojen Akvaariotalo Maretariumissa. Akvaariossa voi nähdä melkein kaikki Suomessa viihtyvät kalalajit ja sille on myönnnetty WWF:n Panda-palkinto työstä kestävämmän vesiluonnon puolesta. Kalakierroksen jälkeen Merja ja Julia pistäytyivät syömään merellisessä Merisydän Cafessa. Tunnelmallinen terassiravintola on mukava myös kuumana kesäpäivänä.

Kotkan puistot

Kotkan keskustaa koristavat kaupungin ylpeyden aiheeksi muodostuneet puistoalueet. Palkituista puistoista voi nauttia esimerkiksi pyöräillen tai piknikin merkeissä. Sapokan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Sibeliuksenpuisto ja Pionipuisto veivät myös Merjan ja Julian sydämet. Niihin voisi jäädä viipyilemään myös pidemmäksi aikaa. 

Katso viikoittaiset aktiiviteetit ja takuulähdöt verkkokaupastamme.

Elämyksellinen majoitus meren rannalla

Upea Santalahti Resort vie retkeilymajoituksen aivan uudelle tasolle. Voit valita majoitusmahdollisuuksista upean luksushuoneen, mökin tai perinteisen retkeilyalueen upealta sijainnilta.

Santalahdessa rentoudut luonnon rauhassa perheen tai ystävien kesken. Saunamökeissä on nimensä mukaisesti oma pieni sauna ja kylpyhuone. Ruokaa voit kokkailla täysin varustellussa tupakeittiössä. Uimaranta on ihan lähellä – mikä riemu varsinkin lapsille!

Merja ja Julia lähtivät seikkailemaan upeissa maisemissa lyhyen retkeilyreitin myötä. Suoraan majoituksesta lähtevän retkeilyreitin lisäksi Santalahdessa on aktiviteetteja ympäri vuoden joka lähtöön. Illan päättää illallinen Bistro Santalahden tunnelmallisella aurinkoterasilla ja saunomisella. 

Lehmäsaari

Kotkan Lehmäsaari on täydellinen kesäpäivän kohde vain 20 merimatkan päässä Kotkasta.

Pulahda uimaan meriveteen ja tutki saaren uniikkia simpukoista muodostamaa rantaviiva.

Retkieväät voi grillailla grillikatossa ja ruokailu onnistuu ihanilla rantakivillä. 

Katso kaikki saaristokohteet ja aikataulut.