Merja Mähkän ja Julia Thurenin vinkit kesälomaan Kotkassa

Vaikuttajat Merja Mähkä ja Julia Thuren nauttivat reissullansa Kotkan saaristosta ja runsaasta aktiviteettitarjonnasta koko perheelle. 

Vellamo 

Merikeskus Vellamon komea aallonmuotoinen rakennus tarjoaa ihmeteltävää jokaiselle. Merja ja Julia ihastuivat tämän kesän Oceanista – muori ja meri -näyttelyyn. Osallistu opastetulle kierrokselle ja pääset kuulemaan tarinoita sekä kansanvälisten että suomalaisten vaatesuunnittelijoiden luomuksista. Vellamossa on nähtävää ja koettavaa koko päiväksi.

Museokierros kannattaa päättää Julia ja Merjan tapaan ruokailemalla Vellamon ihanalla terassilla ravintola Laakonkissa. Lue lisää kesän näyttelystä tästä.

Maretarium

Seikkaile koko perhettä viihdyttävässä luonnonkalojen akvaariossa Maretariumissa. Akvaariossa voi nähdä melkein kaikki Suomessa viihtyvät kalalajit ja sille on myönnnetty WWF:n Panda-palkinto työstä kestävämmän vesiluonnon puolesta. Kalakierroksen jälkeen Merja ja Julia pistäytyivät syömään merellisessä Merisyän Cafessa. Tunnelmallinen terassiravintola on mukava myös kuumana kesäpäivänä.

Kotkan puistot

Kotkan keskustaa koristavat kaupungin ylpeyden aiheeksi muodostuneet puistoalueet. Palkituista puistoista voi nauttia esimerkiksi pyörällen tai picnikin merkeissä. Sapokka, Katariinan meripuisto, Sibeliuksenpuisto ja Pioni puisto veivät myös Merjan ja Julian sydämet. Niihin voisi jäädä viipyilemään myös pidemmäksi aikaa. Lue lisää viiden kilometrin puistoreitistä.

Katso viikoittaiset aktiiviteetit ja takuulähdöt verkkokaupastamme.

Elämyksellinen majoitus meren rannalla

Upea Santalahti Resort vie retkeilymajoituksen aivan uudelle tasolle. Voit valita majoitusmahdollisuuksista upean luksushuoneen, mökin tai perinteisen retkeilyalueen upealta sijainnilta.

Santalahdessa rentoudut luonnon rauhassa perheen tai ystävien kesken. Saunamökeissä on nimensä mukaisesti oma pieni sauna ja kylpyhuone. Ruokaa voit kokkailla täysin varustellussa tupakeittiössä. Uimaranta on ihan lähellä – mikä riemu varsinkin lapsille!

Merja ja Julia lähtivät seikkailemaan upeissa maisemissa lyhyen retkeilyreitin myötä. Suoraan majoituksesta lähtevä retkeilyreitin lisäksi Santalahdessa on aktiviteetteja ympäri vuoden joka lähtöön. Illan päättää illallinen Bistro Santalahden tunnelmallisella aurinkoterasilla ja saunomisella. 

Varaa huoneesi Santalahti Resortista

Lehmäsaari

Kotkan Lehmäsaari on täydellinen kesäpäivän kohde vain 20 merimatkan päässä Kotkasta. Pulahda uimaan meriveteen ja tutki saaren uniikkia simpukoista muodostamaa rantaviiva. Retkieväät voi grillailla grillikatossa ja ruokailu onnistuu ihanilla rantakivillä. Katso kaikki saaristokohteet ja aikataulut.