BlueBerry Day & Night 2024

Mahtavia uutisia! Tulevana vuonna saamme juhlia BlueBerryt sekä kesällä että talvella! Kuluneen kesän 2023 uutuutena lanseerattu Pyhtään Kaunissaaren BlueBerry Day -tapahtuma osoittautui menestykseksi, ja jatkoa on jo kuumeisesti kyselty.

Suosion innoittamina tapahtuman puuhakaksikko Kaunissaaren Lomamökkien yrittäjä Tommi Hevossaari ja muusikko Tuure Kilpeläinen tuumasivat, että miksi tyytyä yhteen tapahtumaan kun voimme tuplata ilon. Niinpä vuonna 2024 saamme nauttia sekä BlueBerry Night -tapahtumasta lauantaina 10.2. Kotkansaarella Ravintola Kairossa että BlueBerry Day -tapahtumasta 5.-7.7. Pyhtään Kaunissaaressa.

– Kävi ilmi, että heinäkuun alussa on ihan oikeasti kansainvälinen Blueberry Day. On ihan sattumaa, että oltiin valittu tapahtumalle tämä nimi, mutta kun huomattiin asia niin päätettiin siirtää tapahtuma viikkoa aikaisemmaksi, jotta se osuisi lähemmäs tuota teemapäivää, Tommi kertoo.

– Tapahtuman kotipesä Café Mustikkakin sai nimensä aikalailla summamutikassa aikana kun koko saari oli täysin lumen peitossa, mutta kas kummaa kun keväällä paljastui, että kaikkialla ympärillä kasvoi ihan valtavan paljon mustikkaa. No, nyt saadaan sitten näiden sattumien kautta juhlia BlueBerry Daytä sille ihan täydellisessä ympäristössä, naurahtaa Tommi.

BlueBerry Night helmikuussa Kairossa

Kesän juhlien esiintyjäkaartia eivät Tuure ja Tommi vielä halua paljastaa. Mutta helmikuussa Kairossa fiilistellään lauluntekijätunnelmissa Tuure Kilpeläisen, Leo Stillmanin ja Samae Koskisen tahdein. Legendaarisessa merimieskapakassa Kotkan Kantasatamassa on luvassa tunnelmia ja tarinoita tunnelmien takaa. Ja kesän odotusta.

BlueBerry Night -tapahtumaan lauantaina 10.2. Kotkansaarella Ravintola Kairossa myydään 250 lippua 35e/kpl. Ne tulevat ennakkomyyntiin Kotkan keskustan Kauppakeskus Pasaatissa sijaitsevassa Kirjaspotissa 14.10.23. Myöhemmin jäljellä olevia lippuja voi ostaa verkkokaupasta Kaunissaaren Lomamökkien verkkosivujen kautta, ja ovelta.

– On kiva tehdä aina välillä näitä pienempiä keikkoja. Kesällä Kaunissaaren BlueBerry Dayssä oli aivan mahtava tunnelma. Tapahtuma on hyvin erilainen kuin muut vastaavat, ja siitä halutaan pitää kiinni, Tuure kertoo.

– Monet tulivat niin onnellisen näköisenä antamaan positiivista palautetta. Me halutaan ehdottomasti pitää BlueBerryssä sellainen simppeli ’lauluntekijä ja hänen soittimensa’ -meininki ja rento tunnelma, ja tätä samaa toteutetaan myös helmikuussa Kairossa, toteaa Tuure.

BlueBerry Day heinäkuussa Pyhtään Kaunissaaressa

Kesän 2023 BlueBerry Day toi saarelle 500 juhlijaa kumpanakin päivänä, ensi kesälle myydään 200 lippua enemmän. Kolmipäiväisessä saaritapahtumassa esiintyvät:

Pe 5.7. klo 14 alkaen
Jonna Tervomaa Duo
Clifters Duo
Leo Stillman
Ilta
Blueberry Boys

La 6.7. klo 15 alkaen
Maarit ja Sami Hurmerinta
Sami Saari Duo
Jussu Pöyhönen Duo
Suurlähettiläistä tuttu Jussu Pöyhönen
Blueberry Boys

Su 7.7. klo 13 alkaen
Pauli Hanhiniemi Duo
Veeti Kallio
Kuningasidea Duo
Tuure Kilpeläinen

Tapahtuman juontaa Kirsi Ylijoki.

Lipunmyynti BlueBerry Day -tapahtumaan 5.-7.7. Pyhtään Kaunissaaressa käynnistyy 25.11.23. Tarjolla on myös erä lippuja, joihin kuuluu pääsylipun (45e/päivä) lisäksi lauttamatkat (20e meno-paluu). Lauttamatkat sisältävät liput ja perusliput tulevat myyntiin Kotkan Kauppakeskus Pasaatin Synsam-liikkeessä lauantaina 3.2.24 klo 10.

Suosittelemme, että hankit liput, joihin sisältyy lauttamatkat. Ylimääräisiä vuoroja on sovittu Teklalla ja Merisetin Viklalla ja niissä kyyti maksaa 20 euroa meno-paluu. Varmista lipun hankkimisen yhteydessä, että lippusi sisältää lauttamatkat.

Jäljellä olevat liput myydään verkkokaupassa 4.12. alkaen. Pääset kauppaan Kaunissaaren Lomamökkien kotisivun kautta. Verkkokaupan liput eivät sisällä lauttamatkoja. Perehdy hyvin Finferriesin aikatauluihin, jos ostat liput ilman lauttamatkoja.

4.12. avautuvat myös Kaunissaaren pienvenesataman venepaikat varattaviksi niille, jotka saapuvat juhlaan omalla purrellaan. Kesän 2023 BlueBerry Dayn osallistujista noin puolet saapui omalla kyydillään.

Yleisesti Kaunissaareen kuljetaan ilmaisella yhteysaluksella, mutta paikkoja on rajallisesti, sillä yhteysalus on tarkoitettu ensisijaisesti saarella asuvien kulkemista varten. Sen aikataulut julkaistaan huhtikuussa Finferriesin verkkosivuilla. Katsothan huolellisesti aikataulut ja saavut hyvissä ajoin satamaan, jos kuljet yhteysaluksella. Lisäksi saareen pääsee myös paikallisten venetaksien kyydissä.

Myyntiin on tulossa myös erityisesti ulkopaikkakuntalaisille suunnattuja paketteja, joihin kuuluu yöpyminen Kotkansaarella hotellissa. Kannattaakin seurata tiiviisti tapahtumaan liittyvää uutisointia Kaunissaaren Lomamökkien Facebook-sivulla.

BlueBerry-tapahtumat ovat aikuisille. Saaritapahtuma ei sovi liikuntaesteisille. Telttailuun tämä luonnonkaunis saari on täydellinen.

Tule sinäkin nauttimaan mahtavasta tunnelmasta BlueBerry Day -tapahtumiin, Kotkansaaren legendaariseen Kairoon helmikuussa ja upeaan Pyhtään Kaunissaareen heinäkuussa. Niin se kesä tulee nopeasti kun on jotain mitä odottaa!

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan elävästä musiikista Itärannikolle merelliseen Kotkaan ja Itäisen Suomenlahden helmen Pyhtään Kaunissaaren hiekkarannoille!