Kotkan parhaat terassit ja picnic puistot

Lämmin, merellinen tuuli viuhahtaa osuen puiden suistoon piirtäen kauniin varjon puiston penkille. Ihmiset hymyilevät ja ovat tulleet nauttimaan kesäisestä ilmasta piknik eväät mukanansa. Viilentävää juomaa poiketaan nauttimaan terassilla, joita löytyy Kotkan seudulta useampia erilaiseen makuun. Olemme kasanneet yhteen Kotka-Hamina seudun parhaimmat paikat piknik eväiden nautiskeluun sekä listanneet suosikkeja käymisenarvoisista terasseista.

Picnic paikat

Sapokan vesipuisto

Useita palkintoja kerännyt Sapokan vesipuisto houkuttelee kuvankauniilla miljööllänsä vieraita niin läheltä kuin kaukaa. Puiston selkeänä elementtinä voidaan pitää vettä, joka näkyy sekä puistoa ympäröivässä merialueessa että virtaavissa puroissa, lammissa ja kohisevassa putouksessa. Kauniista maisemista kiinnostuneille piknik retkeilijöille puisto on aivan täydellinen kohde. Piknik eväiden herkuttelu lammen vierellä kuunellen kohisevaa vesiputousta on suoraan kuin elokuvasta. Eväiden herkuttelun lisäksi puisto tarjoaa herkuteltavaa myös silmille. 

Sapokka Kotka
Sapokka Kotka

Katariinan meripuisto

Katariinan puiston avara alue kätkee sisällensä historiaa henkevää tunnelmaa ja tilaa erilaisille aktiviteeteille. Kiipeilyreittien, leikkipuiston ja frisbee-korien lisäksi puistosta löytyy laajaa niittyaluetta sopivasti piknik rientoihin. Tuulisella säällä herkuttelu hetken voi pystyttää meren edustalla sijaitsevaan pieneen puusta rakennettuun kotaan. Tämän vierestä löytyy myös iso kivinen pöytä, jonka ympärillä voi järjestää jopa 50 ihmisen piknik kokoontumisen. Laajojen aktiviteettien vuoksi puisto sopii niin pienemmillekin piknik herkuttelijoille kuin vanhemmallekin kauniista maisemista nauttivalle väelle. 

Terassit

Cafe Laituri

Sapokan vesipuiston vieressä pienvenesatamassa, sijaitsee kauniilla merellisellä paikalla terassi mikä kantaa nimeä Marina Cafe Laituri. Merelle ja satamaan aukeava miljöö maistuu perinteisen kylmän huurteisen tai kahvin kanssa todella elämykselliseltä. Puinen rakennus pienvenesatamassa, hieman piilossa hälinältä luo idyllistä kesäistä tunnelmaa.  Vuodenajasta riippumatta merenrantakahvila tarjoaa mahdollisuuden kylmävesiuintiin saunan kanssa. Terassi on oiva valinta niin vanhemmille kuin nuoremmillekin vierailijoille, jotka pitävät merellisestä tunnelmasta. 

Ocean Bar

Kotkan uusimpiin tulokkaisiin lukeutuva Ocean Bar lautta on rantautunut Merikeskus Vellamon läheisyyteen Helsingistä asti. Aikaisemmin Helsingin Hakaniemessä toiminut terassi ja viikonlopuiksi muuntautuva yökerho tarjoaa nyt Kotkassa menevää tunnelmaa ja herkullisia juomia jokaiselle säästä riippumatta. Terassin yläkerrasta löytyy aurinkoterassi ja alakerrasta tilat myös sisällä nautiskeluun. Energisille tyypeille tarjolla on myös terassin ohella SUP-lautailua sekä vesijetteilyä. Hinnoissakaan ei olla menty korkeimman kautta vaan suppailua pääsee tekemään 10 eurolla tuntia kohden. Terassi soveltuu jokaiselle, mutta erityisesti vierailijoille, jotka haluavat kokea tai nähdä menoa ja meininkiä.

Tulikukko

Kahvila-ravintola Tulikukko sijaitsee Kotkan sydämmessä eli Sapokan vesipuiston pienvenesatamassa. Paikan erikoisuuksia on laaja tee- ja erikoiskahvien valikoima. Kesäisin paikassa pääsee nauttimaan ihanista juomista terassilla auringon säteiden siemaillessa. Tunnelma terassilla on hilpeä sekä ruuasta ja juomista nautiskelun ohella on mahdollista seurata veneiden saapumista ja lähtemistä satamasta

Pub Albert & Pub Eduard

Kotkan keskustassa sijaitseva sydämellistä henkeä hehkuva pubi toivottaa tervetulleeksi jokaisen kuin omaan kotiinsa. Erityinen piirre paikassa on se, että paikan omistaja on mukana toiminnassa ja on valmiina palvelemassa asiakkaita tiskin toisella puolella. Vieraanvaraisuus ei jätä tässä paikassa kylmäksi. Pubista löytyy iso valikoima erilaisia oluita sekä myös monenlaista ruokaa wingseistä pastoihin ja salaatteihin.  

VENN

Sibeliuksenpuiston tuntumassa sijaitseva VENN tarjoaa tunnettuja suolaisia levyjään, muuta syötävää sekä monipuolisen valikoiman erilaisia viinejä ja cocktaileja. Ostosten lomassa tai kesäisen kaupunkipäivän kunniaksi VENN kotkan terassi tarjoaa mahtavat puitteet nautiskeluun. 

Karoliina 

Viikonloppuisin musiikin soidessa taustalla Karoliina soittoruokalassa voi nauttia erikoisempia lähi- ja pienpanimoiden oluita, siidereitä tai lonkeroita. Vanhalla puutalon terassilla tunnelma on menevä, mutta samalla myös rentouttava. Laadukkaiden juomien ohella terassi tarjoaa monipuolisia tapas annoksia. Jos kaipaa jotakin erikoisempaa herkuteltavaa, Karoliina on oikein oiva valinta niin pienemmälle kuin isommallekin seurueelle. 

Haminan parhaat picnic paikat ja terassit

Tervasaaren ranta

Uimarannan ja rantalentopallokenttien lisäksi Tervasaaren ranta sopii täydellisesti piknik harrastelijoille. Eteläkärjessä, rannan tuntumasta löytyy iso koto, johon mahtuu evästämään useampi henkilö. Lisäksi alueella on laajasti vihreää nurmikkoa, jos itselleen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta nauttia piknikistä koivun alla tai rannan tuntumassa. Merimaisemista pitäville henkilöille tämä spotti on täydellinen valinta herkutteluun, huvitteluun ja nautiskeluun. 

Pitkäthiekat

Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva Hamina Camping Pitkäthiekat tarjoaa leirintämajoittumisen lisäksi kauniin uimarannan ja luonnonhelmassa sijaitsevan paikan piknikin järjestämiseen. Herkuttelun ohella voi pulahtaa uimassa tai nauttia muuten leirintäalueen tunnelmasta ja luonnosta. Paikka sijaitsee aivan kivenheiton päässä Haminan keskustasta, mutta sitä ei uskoisi luontoa hehkuvasta miljööstä.

Terassit

Rampsi Kitchen & Lounge

Tervasaaressa sijaitseva Rampsi Kitchen & Lounge on kauniilla paikalla aivan meren tuntumassa sijaitseva terassi ja ravintola. Veneilijöille tämä on oiva taukopaikka, sillä ravintolan edustalle pääsee kätevästi rantautumaan. Terassilla on myös erityisen maukkaat tortillat useilla erilaisilla vaihtoehdoilla. Kaunis Tervasaari ja merellinen miljöö tekevät lähtemättömän vaikutuksen.

Jack-Up

Jack-Up mikä useammalle kulkee nimellä Jaska on rennon ilmapiirin tarjoava haminalaisten olohuone jo vuodesta 1997 lähtien. Keskustassa sijaitseva terassi tarjoaa monipuolisen olut- ja juomavalikoiman lisäksi pientä purtavaa pitsoista pähkinöihin. Terassin rento tunnelma ja omaperäinen ulkoasu houkuttelevat janoisia vierailijat poikkeamaan. Eikä vain yhden kerran.