Nukahda Kymijoen keinuntaan tai asumattoman saaren rauhaan

Miltä tuntuisi nukahtaa laineilla liplattavaan lauttaan ja ihailla sängystä auringonlaskua Kymijoelle? Tai yöpyä asumattomalla saarella, jolla muinoin pysähtyivät retkillään myös viikingit. Todella eksoottinen yö on tarjolla betonista rakennetussa pallokorsussa. Alvar Aallon arkkitehtuurista kiinnostuneille on tarjolla majoitusta Alvar Aallon hengessä Kotkan Sunilassa niin kerrostaloasunnossa kuin entisen tehtaanjohtajan edustuskodissa Kantolassa.

Näitä majoituselämyksiä on Kotkassa, Haminassa ja Virolahdella.

Aurora Hutin lasiseinät ja -katto mahdollistavat niin jokimaiseman, poutapilvien kuin tähtitaivaankin ihailun suoraan sängystä. Joen päällä kelluvassa Aurora Hutissa on parivuode, WC, jääkaappi ja pieni keittiötila sekä terassi.

AuroraHut

Lasiseinäinen Laawu tuo luonnon suoraan sänkyyn! Laawu-mökissä on maahan asti ulottuva harjakatto ja makuutilaa kahdelle aikuiselle ja yhdelle alle 10-vuotiaalle lapselle. Laavut on sijoitettu aivan Kymijoen rannalle auringonlaskun suuntaan. Kaksi Laawua nousee Erämys Keisarin Kosket Oy:n alueelle toukokuussa. Laawujen käyttäjille on suihku-, WC- ja saunatilat sekä jääkaappi viereisessä rakennuksessa, grillipaikka lähistöllä. 

Viikinkien jalanjäljissä voi majoittua Haminan Rakinkotkan saareen mökkeihin, joiden nimet Kotkanpesä, Suomun tupa, Lokinpesä ja Yökyöpeli antavat lupauksen luonnonläheisyydestä ja saaren upeista maisemista, joista nauttivat viikingitkin retkillään. Asumattoman saaren 27 hehtaaria tarjoavat yksityisyyttä ja rauhaa, luontopolkuja ja uimapaikkoja. Rakinkotkaan on merimatkaa 10–20 minuuttia, kuljetus sisältyy mökin vuokrahintaan. Vimpasaaren saaristotilalla on majoitusvaihtoehtoja myös mantereen puolella.

Rakinkotka

Betoninen pallokorsu Bunkkerimuseon pihalla Virolahdella tarjoaa takuulla ainutlaatuisen yöpymiselämyksen. Pallokorsun lavereille mahtuu 3–4 nukkujaa, mukaan tarvitaan omat makuupussit ja alustat. Betonia on korsun seinissä jopa puolen metrin paksuudelta. Pallokorsu on käytettävissä 18–10 välillä museon ollessa suljettuna, koska korsu sijaitsee museon pihalla. Korsussa majoittujat voivat käyttää saniteetti- ja keittiötiloja museorakennuksessa ja grillikatosta.

Pallokorsu, Virolahden Bunkkerimuseo

Alvar Aallon Sunila Kotkassa tarjoaa mahdollisuuden majoittua maailmankuulun arkkitehtilegendan suunnittelemassa ympäristössä. Alvar Aalto suunnitteli Kotkan Sunilaan vuosina 1936–1939 sellutehtaan, asuinalueen tehtaan työntekijöille sekä Kantolan, joka oli tehtaanjohtajan edustuskoti. Vuonna 1937 valmistuneessa Mäntylän kerrostalossa Sunila Vintage Apartment tarjoaa majoitustilat kolmelle 45 neliön asunnossa. Samana vuonna valmistuneessa Honkala-talossa on myös 30 neliön yksiö vuokrattavana Alvar Aallon kalusteilla ajan henkeen kalustettuna.

Kantola, Alvar Aalto Sunila

Sunilassa voi majoittua myös tehtaanjohtajan edustuskodissa Kantolassa. Kantolan voi vuokrata vuorokausiperiaatteella kokonaan tai talosta voi vuokrata vain makuuhuoneen.