Syksyisiä elämyksiä sinulle 🍂

Syksyn pimenevissä illoissa Itärannikon merelliset kaupungit tarjoilevat monenlaista tekemistä niille, jotka kaipaavat menoa ja meininkiä sekä uusia elämyksiä. Saisiko olla valotaidetta, italialaisia oopperasävelmiä, oivalluksia ja tunnelmia, soihtujen leimua vai kenties baijerilainen olutjuhla? Älä jää arjen orjaksi vaan suunnittele nyt weekend getaway Itärannikolle!

Syyselämyksiä kaupungin valoissa

Merkkaahan ihan ensimmäiseksi kalenteriisi upea Aaltoja-festivaali Kotkassa juuri sopivasti syyslomalla 18.-21.10. Kaupunki täyttyy valo- ja äänitaiteesta sekä Kotkansaaren noin 3 km pitkällä teosreitillä että etäkohteissa Kymin kirkolla ja Karhulan vanhalla oikeustalolla.

Ihastele upean uuden Satama Areenan seinään heijastettua Julia Jäntin ja Ilari Vanhatalon Analogue Projections teosta,  jonka aiheena on Meri, sen tuoma elämä, aallot ja oliot. Pysähdy nauttimaan mölykapselisonaatista Kotkansaaren vanhan sairaalan katokseen. Se kertoo satamakaupungin ja meren elämästä ja äänistä ja sen tärkeimpinä soittimina kuullaan autojen pölykapseleita 1940-60-luvuilta, sekä saksofonia, bassokitaraa, syntetisaattoria ja joitakin epäsoittimia. Koe Secret Garden Kotkan Konserttitalon sisäpihalla ja paikallisten nuorten kanssa ideoitu Turvallisuuden Tila Kotkan kaupungintalolla.

Ääni- ja valoteoksia löydät lisäksi Haukkavuoren näkötornilta, Lehmuskujalta, Toivo Pekkasen koululta, Pyhän Nikolaoksen kirkolta ja Palotorninvuorelta. Tutustu koko teosreittiin täällä. Perjantai-illan iloksi piipahda vielä Aino ja Alvar Aallon Sunilassa nauttimassa Valo-konsertista.

Varaa samalle reissulle liput teatteriin tai konserttiin! Kotkan Kaupunginteatteri esittää syksyn aikana näytelmää nimeltä Aino A. Se perustuu Alvar Aallon puolison Aino Aallon elämästä kertovaan Jari Järvelän romaaniin. Upeassa jugendtalossa sijaitseva teatteri on yksi kaupungin maamerkkejä ja löydät sen tunnelmalliselta Kotkansaarelta hotellien, puistojen ja ravintoloiden keskeltä.

Kurkkaa myös Kymi Sinfoniettan ohjelmisto. Luvassa on nimittäin mm. säkenöivää italialaisoopperaa lämmittämään syysiltaasi.

Kun olet Kotkassa niin missään nimessä ei pidä missata Merikeskus Vellamon näyttelyitä ja Akvaariotalo Maretariumin hellyttäviä kalakavereita ja oman maan vesiluontoa. Vellamossa tutustut Itämeren suurimman meritaistelun taustoihin ja seudun historiaan, ja Maretariumissa puolestaan saat tietää sen tankeissa uiskentelevien asukkien aiheuttamasta kansainvälisestä sensaatiosta.

Seudulla on myös monia ihastuttavia konsertteja. Saisiko olla tunnelmallinen jazz-ilta, maailmanluokan konsertti upealla Satama Areenalla vai kenties molemmat? Kurkkaa tiedot tapahtumakalenteristamme ja yhdistä matkaasi rytmien ja sävelten huumaa.

Jos haluat osua Itärannikolle syysmarkkinoiden aikaan, kannattaa nekin bongata samaisesta kalenterista. Markkinahumuun pääset ainakin Loviisassa ja Haminassa ja ostosmahdollisuuksia seudulla on vaikka kuinka.

Saisiko olla yksi Oktoberfest?

Usko tai älä, mutta nyt on Oktoberfest rantautunut Suomeen, tarkalleen ottaen Pyhtäälle. Aeronautica Arena järjestää lauantaina 8.10. huikean baijerilaisen pläjäyksen sauerkrautteineen, wursteineen – ja mikä tärkeintä – paikallisine panimotuotteineen. Ohjelmassa on esiintyjiä, saunomista ja baarivisailua, ja tiesithän, että Aeronauticalla voi sisäsurffata tai kokea miltä tuntuu lentää tuulitunnelissa.

Kekrisoihtujen maagista loistetta

Strömforsin ruukissa Loviisan Ruotsinpyhtäällä juhlitaan perinteistä sadonkorjuujuhla Kekriä lauantaina 4.11. Ethän missaa tätä tilaisuutta nähdä kekripukin poltto ja fiilistellä pimeää iltaa soihtujen loisteessa, upeassa historiallisessa ruukkimiljöössä!

Yhdistä reissuusi patikointia Kukuljärvellä tai muissa retkeilykohteissamme ja ikimuistoinen syyselämys on taattu! Majoitu hotellissa, majatalossa, mökissä tai elämysmajoituksessa ja herkuttele paikallisissa ravintoloissa.

Katso seudun kaikki menovinkit tapahtumakalenteristamme, lue vinkit syysretkikohteistamme ja suunnittele oma ikimuistoinen syksyinen viikonloppuloma! Lämpimästi tervetuloa löytöretkeilijän Itärannikolle! 🍂