Syksyisiä elämyksiä sinulle 🍂

Syksyn pimenevissä illoissa Itärannikon merelliset kaupungit tarjoilevat monenlaista tekemistä niille, jotka kaipaavat menoa ja meininkiä sekä uusia elämyksiä. Saisiko olla valotaidetta, kauhukomediaa, oivalluksia ja estetiikkaa, soihtujen leimua vai kenties baijerilainen olutjuhla? Älä jää arjen orjaksi vaan suunnittele nyt weekend getaway Itärannikolle!

Syyselämyksiä kaupungin valoissa

Merkkaahan ihan ensimmäiseksi kalenteriisi upea Aaltoja-festivaali Kotkassa juuri sopivasti syyslomalla 19.-22.10. Kaupunki täyttyy valo- ja äänitaiteesta ja reittiä seuraamalla koet, näet ja kuulet ne kaikki.

Tänä vuonna valoreitti koostuu noin 20 teoksesta. Aloita elämyksesi Kotkan kaupunginteatterin avajaistilaisuudesta ja jatka siitä Haukkavuoren näkötornille soittelemaan Niko Tiaisen ”Kaanon” teosta. Piipahda Sapokan vesipuistossa, lunasta kaupunkipyörä allesi ja suuntaa kohti Karhulaa. Kyminlinnan valleilta kannattaa vielä kurvata Aino ja Alvar Aallon Sunilaan ihastelemaan Olli Hietajärven ”Aaltojen laulu” -teosta. Kauppakeskus Pasaatissa pääset vielä kaiken tämän lisäksi tutustumaan Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tähtiplanetaarioon.

Varaa samalle reissulle liput teatteriin tai konserttiin! Kotkan Kaupunginteatteri esittää syksyn aikana huippusuosittua The Addam’s Family -musikaalia. Upeassa jugendtalossa sijaitseva teatteri on yksi kaupungin maamerkkejä ja sijaitsee tunnelmallisella Kotkansaarella hotellien, puistojen ja ravintoloiden saartamana. Talven ohjelmistoon kuuluvat lisäksi Shakespearen Myrsky, Sherlock Holmes -klassikko Baskervillen koira ja sydämiä särkevä, ihon alle menevä musiikkinäytelmä Armi.

Kurkkaa myös Kymi Sinfoniettan ohjelmisto. Luvassa on nimittäin mm. italialaisia sävelmiä lämmittämään syysiltaasi.

Kun olet Kotkassa niin missään nimessä ei pidä missata Merikeskus Vellamon näyttelyitä ja Akvaariotalo Maretariumin fisuja ja oman maan vesiluontoa. Vellamossa tutustut Itämeren suurimman meritaistelun taustoihin ja seudun historiaan, ja Maretariumissa puolestaan saat tietää sen tankeissa uiskentelevien asukkien aiheuttamasta kansainvälisestä sensaatiosta.

Seudulla on myös monia mielenkiintoisia taidenäyttelyitä. Saisiko olla upeita korentovalokuvia tai kuningatar Loviisa Ulriikan ikoninen muotokuva vuodelta 1752? Kurkkaa tiedot tapahtumakalenteristamme ja yhdistä matkaasi ripaus estetiikkaa.

Jos haluat osua Itärannikolle syysmarkkinoiden aikaan, kannattaa nekin bongata samaisesta kalenterista. Markkinahumuun pääset ainakin Loviisassa ja Haminassa ja ostosmahdollisuuksiahan seudulla on vaikka kuinka.

Saisiko olla yksi Octoberfest?

Usko tai älä, mutta nyt on myös Octoberfest rantautunut Suomeen, tarkalleen ottaen Pyhtäälle. Aeronautica Arena järjestää lauantaina 8.10. huikean baijerilaisen pläjäyksen sauerkrautteineen, wursteineen – ja mikä tärkeintä – paikallisine panimotuotteineen. Tässä tapahtumassa ei laadulla himmailla, sillä tarjoilussa on jopa Suomen parasta olutta, eli Takatalo & Tompurin juuri maan ykkösmallakseksi palkittua Savubockia. Ohjelmassa esiintyjiä, saunomista ja baarivisailua, ja tiesithän, että Aeronauticalla voi sisäsurffata tai kokea miltä tuntuu lentää tuulitunnelissa.

Kekrisoihtujen maagista loistetta

Strömforsin ruukissa Loviisan Ruotsinpyhtäällä juhlitaan perinteistä sadonkorjuujuhla Kekriä lauantaina 5.11. Ethän missaa tätä tilaisuutta nähdä kekripukin poltto ja fiilistellä pimeää iltaa soihtujen loisteessa, upeassa historiallisessa ruukkimiljöössä!

Virolahden Ravijoen kylän Harjun Hovissa Kekriä juhlitaan perjantaina 14.10. Soihtujen loisteessa tulitaiteilijat esiintyvät ja kolmimetrinen kekripukki pääsee oljistansa. Kaikki tämä upealla Vahtivuoren luonnon näyttämöllä huikeiden kallioleikkausten muodostamalla aukealla. Taikaa ei tästä illasta puutu kun värivalot ja soihdut loimuavat luonnon upealla kallioseinämällä ja musiikki täyttää metsäaukean.

Yhdistä reissuusi patikointia Salpapolulla tai muissa retkeilykohteissamme ja ikimuistoinen syyselämys on taattu! Majoitu hotellissa, majatalossa, mökissä tai elämysmajoituksessa ja herkuttele paikallisissa ravintoloissa.

Katso seudun kaikki menovinkit tapahtumakalenteristamme, lue vinkit syysretkikohteistamme ja suunnittele oma ikimuistoinen syksyinen viikonloppuloma! Lämpimästi tervetuloa löytöretkeilijän Itärannikolle! 🍂