Rauli Virtasen valokuvanäyttely avaa Haminan kesän

Kesäisen, merellisen Haminan yllä liitelevät pääskyt päivystävät historiallisen Bastionin yllä. Aurinko kimaltelee aalloilla ja maailmanluokan pikkukaupunki nauttii lämmöstä. On aika polkaista käyntiin Haminan kukkiva kulttuurikesä Rauli Virtasen valokuvanäyttelyllä ’Ihminen’.

Hamina Bastioni on saanut kesäkatoksen yllensä ja upea tapahtuma-areena on valmis ottamaan vastaan vieraita. Lähes maalausmaisina mattavedoksina ripustetut Rauli Virtasen maailmalla kohtaamat tarinat sopivat täydellisesti Bastionin rosoisuuteen. Esillä on kuvia maailman kaukaisimmista kolkista, arjen iloista ja suruista, köyhyydestä ja historian suurmiehistä, mutta ennen kaikkea siitä, miten eri tavoin elämää eletään.

Virtanen on näyttelyllään tuonut koko maailman Haminaan ja mikäpä sopivampaa tässä Tattoon ja Lippumaailman kaupungissa, jonka historiaa värittää lukuisat monikulttuuriset kohtaamiset ja koskettavatkin ihmiskohtalot. Alkuperäiskansojen ja empatian puolestapuhujana tunnettu Virtanen on uransa aikana vedonnut suomalaisiin reportaaseillaan, ja nyt kotiin jäätyään kuva-arkistollaan. Tämän jokaisessa maailman itsenäisessä valtiossa matkustaneen toimittajan henkilökuvat kertovat tarinoita ja meidän tarvitsee vain katsoa ja kuunnella.

Rauli Virtasen elämäntyön juhlanäyttely avautui Haminan historiallisen linnoituskaupungin keskipisteessä, Hamina Bastionissa perjantaina 4.6. Näyttelytilaan saavutaan Euroopan suurimman telttakatoksen kautta ja itse kuvat on aseteltu 1800-luvun alussa valmistuneeseen Haminan linnoituksen suurimman bastionin holveihin. IHMINEN, Rauli Virtanen 50 vuotta maailmalla -juhlanäyttely on avoinna ti-pe klo 10-18 ja la-su 10-16 15.8.2021 saakka. Näyttely sopii myös lapsille. Lue lisää näyttelystä ja Bastionista Haminan kaupungin verkkosivuilta: