Itäisen Suomenlahden saaristo kutsuu nauttimaan

Ihana elokuu hellii meitä ja saaristo kutsuu nauttimaan lempeistä tuulista ja kimmeltävästä maisemasta. Tässä kolme vinkkiä ikimuistoisiin loppukesän elämyksiin Itäisellä Suomenlahdella!

Miniloma meren keskellä Kaunissaaressa

On vaikea keksiä mitään ihanampaa maisemaa kuin silmänkantamattomiin jatkuva hiekkaranta saariparatiisissa keskellä Suomenlahtea. Ainutlaatuinen Pyhtään Kaunissaari on kuin satu, unelma meren keskellä. Pääset sinne ilmaisella yhteysaluksella Kotkasta tai vesibussilla.

Varaa majoitus ja vietä vielä loppukesän rentoja, helteisiä biitsipäiviä ilman huolen häivää. Saaresta löytyy kauppa, pitseria, ravintola sekä mökki-, majatalo- että luksusmajoitusta, mutta varmista palvelut etukäteen, sillä elo-syyskuussa saarissa on jo ihanan rauhallista.

Risteile idylliseen Tammion kalastajakylään

Vai kaipaatko päiväretkikohdetta saaristossa? Tammiota idyllisempää ei olekaan. Kalastajakylässä vallitsee täydellinen rauhan tyyssija. Merisetin risteilyllä nautit sykähdyttävistä merimaisemista, lempeästä auringonpaisteesta ja kahvilan herkuista. Tammiossa koet verkkaisen elämänrytmin ulkosaaristossa ja vierailet museossa ja kylätalon kirppiksellä.

Hyppää Merisetin risteilylle Kotkan Sapokan satamasta ja yhdistä matkaasi ravintolaelämyksiä, puistokierros ja yöpyminen upealla Kotkansaarella.

Juhli Muinaistulia Kotkan edustalla Varissaaressa

Itäisen Suomenlahden pimenevissä elokuun illoissa on perinteenä juhlia Muinaistulia, niin myös tänäkin vuonna. Kannattaakin suunnata elokuun viimeisenä viikonloppuna vaikkapa Varissaareen niin pääset nauttimaan huikeasta Muinaistulien Juhlasta Kotkan edustan suositussa retkeilysaaressa. Paistattele päivää saaren kallioilla, tutki saaren luontopolku ja museopaviljonki, suppaile, sauno ja herkuttele Ravintola Vaakussa.

Varissaari sijaitsee aivan Kotkan edustalla ja sinne ja takaisin kulkee yhteysalus Klippan tunnin välein. Sapokan satamasta kipaiset nopeasti yöunille laadukkaalle Kotkan Seurahuoneelle. Varissaari on paikallisten ehdoton suosikki!

Kotkan, Haminan ja Loviisan edustalta löydät lukuisia muitakin saarikohteita, jokaiselle jotakin. Nyt kipin kapin nauttimaan upeasta loppukesästä Itäisen Suomenlahden saaristoon! Unohtumattomat elämykset odottavat! Tutustu kohde- ja palveluvalikoimaan tästä.