Ainutlaatuisia kokemuksia, rentoa fiilistelyä ja historian havinaa – Laura Satamon vinkit täydelliseen kaupunkilomaan monipuolisessa Kotkassa

“Kotka on ihastuttava merellinen kaupunki, missä voi aistia maailmalta tulleet vivahteet.”

Vaikuttaja Laura Satamo vieraili Kotkan talvisissa maisemissa ja löysi omat suosikkinsa kaupungin monipuolisesta tarjonnasta. Nappaa talteen Lauran parhaimmat reissuvinkit alta!

Ravintolakokemuksia rennolla fiiliksellä

Kotkan monipuolinen ravintolatarjonta kutsuu paikallisten makujen ja laadukkaiden raaka-aineiden pariin. Lauran ravintolasuositukset perustuvat rentoon fiilistelyyn ja sitäkin maukkaampaan ruokaan.

  • Laadukasta katuruokaa pilke silmäkulmassa tarjoilee The Van Kotka. Nauti viihtyisässä ravintolassa Lauran suosituksesta loistavat hampurilaiset ja loades friesit! “Aivan kuin olisi Tallinnan Telliskivessä!”
  • Sushin ystävät tietävät, että ei ole sushilounaan voittanutta. Suuntaa siis lounaalle Umi Sushiin Kymenlaaksonkadulle.

Tutustu paikalliseen elämään baarikierroksella

“Voi mitä tarinoita kuppiloissa onkaan – niitä kannattaa kysyä aina paikallisilta tilaisuuden tullen”

Onko parempaa tapaa tutustua paikalliseen elämänmenoon, kuin rento illanvietto Kotkan persoonallisissa pubeissa tai ravintoloissa? Suunnittele hauska pubikierros Kotkan keskustaan Lauran vinkkien perusteella:

  • “Parhaat drinkit Kotkassa tarjoilee upeatunnelmainen Soittoruokala Karoliina. Muista myös kurkata legendaarisen saunaemännän miss Marian kuva seinällä!”
  • “Historian havinaa ja nostalgiaa voi käydä aistimassa Hotel Merikotkan aulabaarissa.”
  • “Aivan vieressä on myös legendaarinen merimieskapakka Kairo, johon muusikot ovat hakeutuneet vuosikymmenet ja josta on tehty laulujakin.”

Ihastuttavaa ohjelmaa joka lähtöön

“Rouhea merikaupunki ihastuttaa upeilla puistoillaan, muraaleillaan ja historiallisilla rakennuksillaan.”

Kotkan mieleenpainuvista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista löytyy jokaiselle jotakin. Lauran vinkkilistan kohteet ovat täydellisiä rentouttavasta kaupunkilomasta haaveilevalle.

  • Vierailua Kotkan palkituilla puistoalueilla ei kannata jättää välistä. “Sapokan vesipuisto on kenties upein näkemäni puistoalue Suomessa etenkin kesällä. Hyvin lähellä myös koskettavat Juha Vainion riimikivet merenrannalla“ Tutustu Kotkan puistoreittiin tästä.
  • “Erinomaisia oluita ja tarinointia historiasta!” 1800-luvulla rakennetun Kotkan Höyrypanimon rakennus on itsessään jo nähtävyys. Käy pyörähtämässä perjantaisin palvelevassa panimomymälässä tai varaa ryhmällesi panimokierros upeisiin tiloihin.
  • Merikeskus Vellamon upea rakennus kätkee sisälleen näyttelyitä, tapahtumia ja monipuolista tekemistä. “Näyttelyt todettu mielenkiintoisiksi lasten ja aikuisten kanssa!”

Tutustu tarkemmin Vellamon tarjontaan täällä!

Yövy kotoisasti Kotkansaaren keskiössä

Kaupungin fiiliksestä pääsee nauttimaan yöpymällä Seurahuone Kotkassa. Sijaintinsa ansiosta Seurahuoneelta on helppo kulkea jalan kaikkiin kohteisiin.

Muista hyödyntää myös ystävällisen henkilökunnan parhaimmat vinkit kaupunkilomalle!  “Kaupungin musiikkitarjonnan perään kannattaa kysellä vaikka hotellin vastaanotosta. Tarjolla olisi ollut niin jazz-iltamaa kuin pubisoitantaakin!”

Varaa huoneesi täältä: https://www.sokoshotels.fi/hotellit/kotka/original-sokos-hotel-seurahuone