Pala aitoa kaakkoisrannikkoa

Oletko ruokahifistelijä? Tai muuten vaan kiinnostunut maistamaan paikallisia herkkuja matkaillessasi, mutta haluat myös kantaa vastuusi kestävästä kehityksestä. Tässä vinkit aitoihin, vastuullisiin kaakkoisrannikon makuihin.

Alueellamme on vahva merenkulku- ja kalastushistoria. Merimiestunnelmasta nautit esimerkiksi ravintola Kairossa ja tuoretta kalaa pääset herkuttelemaan lukuisissa alueemme ravintoloissa, vaikka kalaruokiin erikoistuneessa Wanhassa Fiskarissa.  

Toreilla ja maatiloilla kannattaa vierailla jo ihan niiden tunnelman vuoksi, ja kotiin viemisiksi ostat samalla herkkuja suoraan tuottajilta. Seppälän Lammastilan tilapuodista saa lihan lisäksi villatuotteita ja Malmgårdin puodista vaikkapa spelttijauhoja. Kotkan torilla käydessä ei kannata unohtaa maistaa kaupungille perinteistä possomunkkia.

Haminan Vimpasaarella ja Rakinkotkan saarella vieraille tarjoillaan oman maan kasviksia ja saarten lähistöltä pyydettyä kalaa. Aholafarmin ihana emäntä puolestaan loihtii lähiruokatarjoilut ryhmille, ja yksittäisetkin matkailijat pääsevät nauttimaan niistä silloin tällöin järjestettävillä lähiruokalounailla. Strömforsin Ruukin vierailijan kannattaa ehdottomasti pysähtyä ruokailemaan Strömfors Bed and Bistroon, jonka ruokalistan kulmakivinä toimivat lähellä tuotetut raaka-aineet ja villiyritit.

Kasvisruoan ystävän kannattaa suunnata vaikkapa ravintola Vaustiin herkuttelemaan vegaanisella menulla. Lihattomia ja vegaanisia herkkuja on luonnollisesti tarjolla muissakin alueen ravintoloissa. Jos haluat pysyä ajan tasalla paikallisista uutuuksista, tilaa noin kerran kuussa lähetettävä uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi.

Oluen ystävälle kaakkoisrannikko on ehdoton käyntikohde. Alueella sijaitsee kolme pienpanimoa: Malmgård Loviisassa, Kotka Steam Brewery Kotkassa ja Takatalo & Tompuri Virolahdella. Kaikkien panimoiden yhteydessä on puoti, josta tuotteita voi ostaa, ja erilaiset maistelut järjestyvät tilauksesta.

Mikäli kaiken tämän jälkeen intoa vielä riittää, voi aina lähteä luontoon ja kerätä jokamiehenoikeuksien nojalla itse omia herkkuja. Siinä vasta aitoa lähiruokaa!

Tutustu aluemme ravintoloihin ja lue lisää vastuullisesta matkailusta näistä linkeistä.