Mobile Menu

Saaristoliikenne

Aktiviteetit
 • Saaristoliikenne Kotka
 • Saaristoliikenne Kotka
 • Saaristoliikenne kuva Jukka Koskinen
 • Saaristoliikenne Kotka-Hamina

Kaunissaari, Haapasaari, Kuutsalo

  Kaunissaareen, Haapasaareen ja Kuutsaloon ajaa Suomen Saaristovarustamon (www.finferries.fi) yhteysalus. HUOM!  Yhteysalus lähtee Kotkan Kuusisen satamasta os. Juha Vainion katu 95. Alueella on ilmaisia autopaikkoja, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti, joten valmistaudu jättämään autosi hieman kauemmas Sapokan matkustajasataman P-alueelle. 

  1.5.-30.9.2019 Kesäaikataulut

  1.10.2019-30.4.2020 Talviaikataulut

  Kaunissaari

  Kaunissaari on suosittu lomakohde ja idyllinen kalastajakylä. Saarta peittää merellinen kangasmetsä ja pohjois- ja itärannat ovat hienoa hiekkarantaa. Saaressa on paljon kesäasutusta ja suosittu vierassatama. Kaunissaaressa on erittäin hyvät palvelut myös matkailijoille: mm: saaristolaismuseo, kauppa, kahvila, kesäravintola, lomamökkejä, telttailumahdollisuus, vierassatama ja Metsähallituksen infotupa.

  Kuutsalo

  Saaressa on mielenkiintoista luontoa, hyviä hiekkarantoja ja telttailumahdollisuus. Kesäaikana siellä asustaa satoja kesäasukkaita. 

  VARISSAARI

  Linnoitussaari, jossa on Ruotsinsalmen merilinnoituksen linnakkeiden raunioita. Varissaari sijaitsee aivan Kotkan keskustan edustalla, merimatka kestää n 10 minuuttia. Varissaari  on suosittu ulkoilukohde ja siellä on Kesäravintola Vaakku, uimaranta, Beach volley -kenttä ja grillipaikka. Lisätiedot Varissaaren omilta sivuilta www.varissaari.com

  KESÄRAVINTOLA VAAKKU JA M/S KLIPPAN

  Syyskuussa toimimme vain tilauksesta. Kysy tarjous p. 044 986 4925info@varissaari.com, www.varissaari.com

   

  Kotka-Kukouri-Lehmäsaari-Kirkonmaa-Rankki

  2.9.2019 alkaen MS Jaana liikennöi tilausliikenteessä. Tilaa kuljetus myyntipalvelusta p. 044 055 7493 tai myyntipalvelu@kotkansaaret.fi

  Lisätietoa myyntipalvelu@kotkansaaret.fi  p. 0440 557 498 ja Kotkansaaret.fi -sivuilla.

  Rankki: Vuosisadan suljettuna sotilasalueena olleet linnakesaaret avautuivat keväällä 2015! Kotkan Saaret Oy:n kiehtovat matkailusaaret Kirkonmaa ja Rankki tarjoavat monipuolisia matkailupalveluja. Saarella on noin 30 rakennusta tai suojarakennusta ja useita linnoitteita ja pesäkkeitä. Saaressa on tällä hetkellä seuraavat palvelut: kauppa, majoitusta, tilausravintola ja kahvila.

  Luonnonkauniiseen Lehmäsaareen on helppo rantautua omalla veneellä. Saaren luonto ja pitkä hiekkaranta soveltuvat retkeilyyn ja ulkoiluun. Saaressa ei ole palveluja, mutta omatoimiselle retkeilijälle saaresta löytyy: uimaranta, grillipaikka, luontopolkuja ja telttailumahdollisuus.

  Kirkonmaa on Itäisen Suomenlahden uusi, suojaisa vierassatama. Saaren pohjoiskärjen palveluja ovat lisäksi sauna, kauppa, ravintola ja majoituspalvelut.

  M/S Jaana ajaa tarvittaessa Kukouriin, Lehmäsaareen tai Kirkonmaahan - tilaukset viimeistään 30 min. ennen aluksen lähtöä, p. 0440 557 499

  Tammio ja Ulko-Tammio

  Reittiliikenne Haminan Tervasaaresta syyskuuhun asti. Katso aikataulut tästä.

     Tammio

     Tammion kalastajakylässä voi tuntea aitoa saaristolaishenkeä. Vanhassa kalamajassa sijaitsee saariston elämää esittelevä kotiseutumuseo.

     Ulko-Tammio

     Itäisen Suomenlahden kansallispuiston helmi karuine rantakallioineen ja rehevine lehtoineen. Sotahistoriasta kertovat museotykit ja toisen maailmansodan aikainen miehistösuojaksi tarkoitettu luola.

     Ulko-Tammiosta löytyy mm: grillipaikka, WC, infopiste, luontopolku, telttailumahdollisuus. autiotupa 6 hlö

      

     Katso myös