Mobile Menu

Saaristoliikenne

Aktiviteetit
 • Saaristoliikenne Kotka
 • Saaristoliikenne Kotka
 • Saaristoliikenne kuva Jukka Koskinen
 • Saaristoliikenne Kotka-Hamina

Kaunissaari, Haapasaari, Kuutsalo

  Kaunissaareen, Haapasaareen ja Kuutsaloon ajaa Suomen Saaristovarustamon (www.finferries.fi) yhteysalus. HUOM!  Yhteysalus lähtee Kotkan Kuusisen satamasta os. Juha Vainion katu 95. Alueella on ilmaisia autopaikkoja, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti, joten valmistaudu jättämään autosi hieman kauemmas Sapokan matkustajasataman P-alueelle. 

  1.5.-30.9.2019 Kesäaikataulut

  Kaunissaari

  Kaunissaari on suosittu lomakohde ja idyllinen kalastajakylä. Saarta peittää merellinen kangasmetsä ja pohjois- ja itärannat ovat hienoa hiekkarantaa. Saaressa on paljon kesäasutusta ja suosittu vierassatama. Kaunissaaressa on erittäin hyvät palvelut myös matkailijoille: mm: saaristolaismuseo, kauppa, kahvila, kesäravintola, lomamökkejä, telttailumahdollisuus, vierassatama ja Metsähallituksen infotupa.

  Kaunissaaren Viihderisteilyt

  Keskiviikkoisin 3.7. / 10.7. /17.7 / 31.7.2019

  Lähtö klo 19.00 Kotka, Sapokka, Kaunissaaresta lähtö klo 23, paluu Sapokkaan ~ klo 24.00. Risteilyn hinta 25,- (alaikäraja risteilylle 18 v)
  Varaukset ja lisätiedot: 
  Meriset   

  Kuutsalo

  Saaressa on mielenkiintoista luontoa, hyviä hiekkarantoja ja telttailumahdollisuus. Kesäaikana siellä asustaa satoja kesäasukkaita. 

  VARISSAARI

  Linnoitussaari, jossa on Ruotsinsalmen merilinnoituksen linnakkeiden raunioita. Varissaari sijaitsee aivan Kotkan keskustan edustalla, merimatka kestää n 10 minuuttia. Varissaari  on suosittu ulkoilukohde ja siellä on Kesäravintola Vaakku, uimaranta, Beach volley -kenttä ja grillipaikka. Lisätiedot Varissaaren omilta sivuilta www.varissaari.com

  Kesäkauden aikataulu M/S Klippan:

  tasatunnein Sapokasta ja 20 vaille Varissaaresta

  • MA-TO 10.00-21.00

  • PE-LA 10.00-22.00

  • SU 10.00-19.00

  KESÄRAVINTOLA VAAKKU

  AUKIOLOAJAT KESÄKUU - ELOKUU 2019

  Ma -To 10:00-22:00

  Pe- La 10:00-23:00

  Su- 10:00-20:00

  Tapahtumailtoina palvelemme tarvittaessa pidempään! Myös koirat ovat lämpimästi tervetulleita!

  Kysy tarjous info@varissaari.com. Kuljetukset M/S Klippanilla Sapokasta tasatunnein ravintolan aukioloikojen mukaan ja tapahtumapäivinä.

  Lisätiedot: Puh. 044 986 4925info@varissaari.com, www.varissaari.com

   

  Kotka-Kukouri-Lehmäsaari-Kirkonmaa-Rankki

  Rankkiin ajaa Kotkan Saaret Oy:n M/S Jaana-alus ja katso kesän (24.6.-12.8.) aikataulut tästä. Tarvittaessa ajetaan Lehmäsaaren ja Kirkonmaan länsilaiturin kautta. Lähdöillä on myös säävaraus.

  Lisätietoa myyntipalvelu@kotkansaaret.fi  p. 0440 557 498 ja Kotkansaaret.fi -sivuilla.

  Rankki: Vuosisadan suljettuna sotilasalueena olleet linnakesaaret avautuivat keväällä 2015! Kotkan Saaret Oy:n kiehtovat matkailusaaret Kirkonmaa ja Rankki tarjoavat monipuolisia matkailupalveluja. Saarella on noin 30 rakennusta tai suojarakennusta ja useita linnoitteita ja pesäkkeitä. Saaressa on tällä hetkellä seuraavat palvelut: kauppa, majoitusta, tilausravintola ja kahvila.

  Luonnonkauniiseen Lehmäsaareen on helppo rantautua omalla veneellä. Saaren luonto ja pitkä hiekkaranta soveltuvat retkeilyyn ja ulkoiluun. Saaressa ei ole palveluja, mutta omatoimiselle retkeilijälle saaresta löytyy: uimaranta, grillipaikka, luontopolkuja ja telttailumahdollisuus.

  Kirkonmaa on Itäisen Suomenlahden uusi, suojaisa vierassatama. Saaren pohjoiskärjen palveluja ovat lisäksi sauna, kauppa, ravintola ja majoituspalvelut.

  M/S Jaana ajaa tarvittaessa Kukouriin, Lehmäsaareen tai Kirkonmaahan - tilaukset viimeistään 30 min. ennen aluksen lähtöä, p. 0440 557 499

  Tammio ja Ulko-Tammio

  Reittiliikenne Haminan Tervasaaresta syyskuuhun asti. Katso aikataulut tästä.

     Tammio

     Tammion kalastajakylässä voi tuntea aitoa saaristolaishenkeä. Vanhassa kalamajassa sijaitsee saariston elämää esittelevä kotiseutumuseo.

     Ulko-Tammio

     Itäisen Suomenlahden kansallispuiston helmi karuine rantakallioineen ja rehevine lehtoineen. Sotahistoriasta kertovat museotykit ja toisen maailmansodan aikainen miehistösuojaksi tarkoitettu luola.

     Ulko-Tammiosta löytyy mm: grillipaikka, WC, infopiste, luontopolku, telttailumahdollisuus. autiotupa 6 hlö

      

     Katso myös