Syyslomalla luontoon!

Ihanat kuulaan kirpeät syyspäivät ja upea ruska kutsuvat nyt luontoon. Sykähdyttävä väriloisto kestää vain hetken, joten nyt on tartuttava tilaisuuteen!

Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla syyslomailijalle on tarjolla upeita maisemia Kymijoen lukuisten suistojen ja haarojen varsilla, rajaseudun metsien monipuolisilla poluilla ja kimaltelevan Itäisen Suomenlahden sopukoissa. Varaa aikaa, jotta ehdit nähdä ja kokea näitä kaikkia!

Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukki Loviisan Ruotsinpyhtäällä on kuin oma, lumoava maailmansa vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Täällä sepän pajasta kuuluu vasaran kalke ja Kymijoen läntinen haara kutsuu seikkailulle. Ei ihme, että tätä seutua kutsutaan Suomen Amazoniksi. Puiden reunustamia vesiteitä lipuessa arki unohtuu.

Kymijoki

Majoitu ruukkikylän sydämessä, tunnelmallisessa ja viihtyisässä Strömfors Bed & Bistrossa, ja lisää seikkailuusi patikointireissu kauniilla Kukuljärvellä sekä hemmotteluja Strömfors Hyvinvoinnin jurttasaunassa ja paljussa.

Loviisan keskustassa kannattaa ehdottomasti pistäytyä herkuttelemassa kaupungin monissa erinomaisissa ravintoloissa, kuten esimerkiksi Osteria Localessa ja Bistro & Butik Kronanissa. Ihastele alkuperäisessä kuosissaan säilyneitä Loviisan puutalokortteleita ja merenrantamaisemia. Tässä kaupungissa on tunnelmaa! Ja kun Loviisa pääsee oikein hurmaamaan niin yöpyä voit Hotelli Unisessa tai Loviisa Campingin ihastuttavassa Willa Björkstenissä.

Willa Björksten

Jatka syysseikkailuasi rohkeasti Loviisasta itään, sillä kaakkoisrannikolla ja sen lähialueilla on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Matkalla itään pysähdy Aeronautica Arenalla kokeilemassa sisäsurffia tai tuulitunnelia. Arena on monipuolinen elämysareena, josta pääset myös monin tavoin luontoon ja saat vatsasikin täyteen. Tämä Pyhtäällä sijaitseva tapahtumakeskus on kätevästi ihan reitin varrella kun lähestyt Kotkan ja Haminan nähtävyyksiä ja palveluita.

Aeronautica Arena

Kotkassa kannattaakin viettää useampi päivä. Majoitu tyylillä erinomaisen viihtyisässä hotellissa keskellä kaupunkia. Tätä herkkua tarjoilee tietysti Original Sokos Hotel Seurahuone. Sauno ja ihaile maisemia merellisen Kotkasaaren kattojen yli ja nauti elämästä Kotkan keskustan palvelujen ja nähtävyyksien äärellä. Suomen palkituimmat puistot esittävät sykähdyttävän väriloistonäytelmän juuri nyt. Hotellista käsin teet päiväreissuja ympäri seutua ja pääset illalla rentoutumaan ihanaan viihtyisään, tilavaan ja tyylikkääseen hotellihuoneeseesi.

Original Sokos Hotel Seurahuone

Mitä tahansa kohteita valitsetkin ikimuistoisen syyslomasi varrelle, älä ohita Valkmusaa. Tässä kansallispuistossa voit nähdä harvinaisia lintuja, poimia karpaloita pitkospuiden varrelta ja kokea lappilaisen suomaiseman. Eräretkeilijä voi yöpyäkin Valkmusan päivätuvan pihapiirissä halutessaan. Tai sitten lähdet aikaisin hotellistasi tähän Pyhtäällä sijaitsevaan kansallispuistoon niin koet kun suoalue herää uuteen päivään.

Valkmusan kansallispuisto

Toisen päivän voit nauttia syksyisestä luonnosta esimerkiksi Portimon poluilla ja kolmannen Salpalinjalla. Portimon polut löydät Haminasta ja Salpalinjan ulkoilureitit kulkevat Virolahden ja Miehikkälän metsissä. Täällä polut eivät lopu kesken. Pyöräile tai patikoi, laavuile ja tunnelmoi. Paras retkeilyaika on nyt!

Yhdistä reissuusi päivä Haminan historiallisessa ympyräkaupungissa ja linnoituspolulla. Näiden tunnelmallisten katujen varsille kätkeytyy tuhansia tarinoita. Lähden vaikkapa koko perheen pyöräilyretkelle ja tutustu Haminaan pyörän satulasta käsin valmiin reittimme avulla. Meillä on muuten useita, koko seudun kattavia pyöräilyreittejä, joiden avulla elämysmatkailet läpi koko seudun.

Luontoretkeilyn ja nähtävyyksien katsomiseen oheen pitää saada myös lepoa ja hemmotteluhoitoja. SpaHotel Hamina on mainio paikka hemmotteluun ja yöpymiseen päivän päätteeksi. Yöpyä voit myös Virolahdella Harjun Hovissa. Alueen kaikki majoituspalvelut löydät Majoitu-sivultamme. Vaihtoehtoja on kotoisista majataloista ja mökeistä uniikkeihin elämysmajoituksiin ja täyden palvelun lomakeskuksiin.

Virolahdella saat syysretkesi oheen lisäksi vähän luksusta kun shoppailet kauppakeskus Zsarissa. Virolahden, Miehikkälän ja Haminan maaseudulla pääset lisäksi viettämään syyslomaasi suomenhevosia, lampaita tai alpakoita paijaten, kalliokiipeilyn parissa tai erilaisilla safareilla ja vaelluksilla. Tutustu tätä varten esimerkiksi Seppälän, Aholan, ja Merikeinun tilojen ja Harjun Hovin palveluihin.

Seppälän maatila

Monipuolinen maamme kaakkoiskolkka tarjoaa sinulle unohtumattomia elämyksiä syyslomallesi. Yhdistele näistä vinkeistä sinun näköinen lomasi ja tule tänne kaakkoon nauttimaan ruskasta aavan meren äärelle, koskien pauhuun ja jylhiin metsämaisemiin.