Menestyksekkäitä kohtaamisia Meriniemessä 

Meriniemen huvilan ravintola ja kesäterassi Marinero palvelevat Sapokan satamassa Kotkassa. Historiallinen huvila tarjoaa tilat myös kokouksiin, tapahtumiin ja juhliin. Erityisen suosittu huvila on hääpaikkana meren äärellä ikkunoista avautuvan upean näköalan ja rakennuksen lukuisten kuvauksellisten tilojen vuoksi.

Meriniemessä on ryhmille räätälöity merellinen menu, joka on rakennettu Kymenlaakso menun tarinan inspiroimana. Alkupalana tarjoillaan mehevä toast skagen ja pääruoaksi herkullinen Jasun lohikeitto. Jälkiruoaksi nautitaan Meriniemen juustokaukkua. Ravintolan tiloista näkyy kauniit maisemat Sapokan satamasta, jota saa ihastella nauttiessaan hyvästä ruoasta.

Katso Meriniemen aukioloajat ja tarjoamia palveluja Meriniemen Facebook-sivuilta.

Meriniemen huvilan pitkä historia

Meriniemen huvila rakennettiin jo vuonna 1898 Gutzeitin Kotkansaaren tehtaanjohtajan Alexander Gullichsenin työsuhdeasunnoksi. Rakennuksen ikä onkin juhlavat 125 vuotta.

Gullichsen asui perheineen Meriniemessä vuoteen 1917 asti. Tämän jälkeen rakennuksessa ovat asuneet tehtaanjohtajat aina vuoteen 1962 asti, jolloin Enso Gutzeit luopui Meriniemen omistuksesta. Rakennus luovutettiin Kotkan Pursiseuralle. Omistajanvaihdoksen yhteydessä sovittiin, että Meriniemessä tulee järjestää ravintolatoimintaa ainakin kesäisin kaikille kaupunkilaisille ja heidän vierailleen.

Tällä hetkellä Meriniemi toimii Kotkan Pursiseuran tukikohtana ja sen ravintolatoiminnasta vastaa Suomi Sisters Oy. Sisarukset Elina ja Milla Suomi tarjoavat asiakkailleen menestyksellisiä kohtaamisia merellisessä ympäristössä. Salin panoraamaikkuna on yrittäjien ylpeyden aihe, merelle avautuva näköala ihastuttaa ja innostaa luovuuteen.