Loviisa Weekend Getaway

Onko Helsinki ja Porvoo jo nähty? Olisiko kiva piipahtaa jossain uudessa, viehättävässä kaupungissa ja fiilistellä viikonloppu ihanien herkkujen ja kauniiden näkymien äärellä? Suosittelemme Loviisaa!

Loviisan Almintalossa on 6.3. saakka upea Teija Koseniuksen taidenäyttely. Hänet tunnetaan uniikeista kaupunkimaisemistaan, mutta hän maalaa myös paljon lapsi- ja eläinaiheita. Teijan tauluissa eläimet tekevät usein ihmisille ominaisia asioita ja värimaailma niissä on rikas.

5.3. saakka myös Galleri Emiliessä on taidetta tarjolla. Seppo Piiraisen, Marleena Linnakosken sekä Antti Raitalan teoksia yhdistää kokeellisuus. Tässä näyttelyssä on esillä grafiikkaa, veistoksia, ja kierrätysmateriaalista valmistettuja teoksia ja se on avoinna ti, ke pe 11-16 ja la 11-15.

Loviisasta teet myös ihastuttavia kirpputori- ja putiikkilöytöjä. Tutustu ainakin suolatorin Krintin sisustustuotteisiin, Bistro & Butik Kronanin herkkupuotiin ja White Vintage -putiikkiin, joka sekoittaa antiikkia, vintagea ja uutta. ”Aarrearkku”, luonnehtivat loviisalaiset White Vintagea. Loviisaan kannattaakin tulla jo perjantai-iltana, sillä esimerkiksi näyttelyt ja kaupat ovat avoinna lauantaina päivällä.

Ehdoton must Loviisassa on Loviisan Kappelin supersöpö skonssibrunssi. Vastaavaa elämystä saa etsiä. Itse rakennuskin on näkemisen arvoinen. Kappelipuistossa kahvittelivat Loviisan kylpyläaikoina Jean Sibelius ystävineen. Rakennus on rakkaudella restauroitu ja viikonloppuisin Kappeliin saavutaan kauempaakin ihastelemaan värikästä skonssipöytää ja viihdytään salissa, jossa lemmikitkin käyskentelevät sulassa sovussa.

Käy samalla reissulla kuvaamassa upeata Strömforsin ruukkia. Ruukissa on hiljaista talvisin, mutta et tarvitse edes hyvää tuuria saadaksesi nappiotoksen ikonisista punaisista rakennuksista. Ruotsinpyhtään kirkko on avoinna sunnuntaisin 12-14, joten kannattaa tähdätä vaikkapa tuohon hetkeen niin voit samalla ihailla maailman ainutta Helene Schjerfbeckin maalaamaa alttaritaulua.

Vatsasi saat täyteen ihanan viihtyisässä ja tyylikkäässä loviisalaisten olohuoneessa Osteria Localessa ihan keskustan torin laidalla, Bistro & Butik Kronanissa tai vasta uudellen avatussa historiallisessa Degerby Gillessä. Majoitusta tarjoaa esimerkiksi Hotelli Uninen, tai jos haluat jotain elämyksellistä, tutustu Alluddeniin.

Loviisan idylliset puutalokorttelit ovat harvinaislaatuisia Suomessa, sillä ne ovat edelleen alkuperäisessä asussaan. Moni vanha puutalokaupunki on maassamme kärsinyt tulipaloissa, mutta Loviisan historialliset talot ovat säilyneet. Nauti merellisestä tunnelmasta Loviisan lahden rannoilla, tutustu Loviisan linnoitukseen ja ihaile maisemia Myllyharjulta.

Kotiinpalatessasi olo on kuin tulisi ulkomailta ja viikonloppu tuntuukin yhtäkkiä tuplasti pidemmältä. Anna Loviisan hurmata!