Kuusi syytä lähteä hetkeksi pois pääkaupunkiseudulta

Tuntuuko, että pääkaupunkiseudulla on jo nähty kaikki? Kaipasit sitten luontoa, merellisiä maisemia tai uusia kokemuksia, kannattaa suunnaksi ottaa Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu, joka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Tässäpä sinulle kuusi syytä, miksi kannattaa tulla.

1 Lyhyt ajomatka

Oli suunnitelmissasi sitten pidennetty viikonloppu, viikon reissu tai vaikka pelkästään päivän matka, Kotka-Haminan seudulta löytyy puitteet kaikkien näiden viettoon. Saapuminen alueelle sujuu nopeasti ja vaivattomasti tulit sitten millä tahansa kulkupelillä. Omalla autolla matka taittuu Helsingin keskustasta puolessatoista tunnissa. Ajomatka on pääosin moottoritietä, joten matka taittuu nopeasti ja mukavasti. Alueemme vierailukohteet ovat mukavasti peräkkäin kaakkoisrannikolla. Pysähdy ensin Loviisassa, sitten Pyhtäällä, ja Kotkan jälkeen vielä Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä.

2 Merelliset maisemat

Kotkan, Haminan ja Loviisan maisemissa silmä lepää. Kaupungit ovat meren rannalla ja se näkyy niin puitteista kuin aktiviteeteistä. Useissa ravintoloissa, terasseissa ja puistoissa on mahdollisuus nousta maihin veneestä. Venesatamia ja laitureita löytyy Kotkassa useista paikoista. Merikeskus Vellamossa on nimensä mukaisesti merellinen tunnelma. Siellä pääset tutustumaan näyttelyiden kautta Kotkan historiaan.

3 Monipuolista tekemistä

Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu tarjoaa monenlaista tekemistä. Kotkassa pääset nauttimaan esimerkiksi puistoista, Haukkavuoren näkötornista sekä ihanien ravintoloiden ja baarien terasseista. 

Vironlahdella voit tutustua sotahistorialliseen Bunkkerimuseoon, ja Miehikkälässä Salpalinja-museoon. Näiden museoiden välillä ja ympäristössä voit kulkea jalkaisin tai pyörällä Salpalinjan reitin, ja tehdä kattavan ostoskierroksen Zsar Outlet -ostoskylässä. Kyseinen paikka on jo itsessään nähtävyys, sillä ostospaikasta tulee tosiaankin mieleen pieni kylä. 

Haminassa pääset tutustumaan esimerkiksi suloiseen pikkuympyräkatuun, jota reunustaa värikkäiden puutalojen rivistö, sekä raatihuoneen näyttelyihin ja mielenkiintoisiin ravintoloihin. 

4 Uusia merellisiä kokemuksia

Merellisyys ja meriaktiviteetit ovat tämän seudun juttu – useista paikoista saa vuokrattua niin SUP-laudan, kajakin kuin vesijetinkin. Uimarantoja löytyy useita, kuten esimerkiksi Mansikkalahden uimaranta sekä Saunalahden uimaranta. Lisäksi alueella järjestetään ryhmille koskenlaskua, jos halajat hurjempia kokemuksia. Talvella voi ihailla unohtumattomia merimaisemia ja auringonnousuineen- ja laskuineen.

5 Ihania puistoja

Katariinan puisto on Kotkansaaren eteläosissa Katariinanniemellä sijaitseva upea merellinen puisto. Tässä puistossa on jokaiselle jotain. Keskellä puistoa on aitaus, jossa voi käydä katselemassa lampaita. Reunamilta löytyy lasten leikkipaikka ja kota, jossa voi valmistaa ruokaa sateisempanakin päivänä. Tästä puistosta löytyy myös hauska muumitalo.

Sapokan puisto on ihan Katariinan puiston tuntumassa Tallinnankadulla. Tässä puistossa päästään luonnon helmaan ihailemaan upeita istutuksia ja vesiputousta, jonka virtausta on rauhoittavaa katsella. Puistot ovat elämys kaikkina vuodenaikoina. Lue kaikki Kotkan puistosta täältä.

Haminassa sijaitseva Tervasaari on upea paikka. Sen tuntumassa on venesatama ja viihtyisiä kahviloita. Tervasaareen voi mennä piknikille, viettämään grillailuiltaa tai pelaamaan frisbeegolfia. Lisäksi puistossa on ranta, josta pääsee uimaan sekä trampoliini, jos haluaa päästä hyppimään.

6 Kotimaan matkailu virkistää

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille viettääkseen rentouttavan ja uusia kokemuksia sisältävän loman. Suomesta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa, ilman, että tarvitsee matkustaa lentokoneella kauemmas. Kotka-Haminan seudulla voit helposti säädellä matkan kestoa, sillä kotiin pääset alle kahdessa tunnissa. Tämä on kohde, jonne haluat varmasti uudelleen.