Virolahdella joulutunnelma syntyy herkuttelemalla Olkihatussa ja jouluostosten parissa

Joululounas ja artesaaniglögiä vanhassa navetassa on tarjolla ravintoloitsija Teemu Suomalaisen uudistuneessa Ravintola Olkihatussa Virolahdella.  Kyseessä ei ole mikä tahansa navetta vaan Suomalaisen isoisän Antero Vilkin vuonna 1953 Virojoen savesta valmistetuista tiilistä Tiilikkalan kylään rakentama navetta, jossa on toiminut tilausravintola jo vuodesta 2003. Suomalaisen suku on asuttanut läheistä Laurilan tilaa jo seitsemännessä sukupolvessa vuodesta 1848 lähtien.

– Olkihattu on nyt avoinna kaikille viikonloppuisin perjantaina ja lauantaina. Suosittelen pöytävarauksen tekemistä, Suomalainen kertoo.

Hän arvostaa paitsi omia juuriaan, myös perinteitä ja lähiruokaa; esimerkiksi hirvenliha tulee paikalliselta metsästäjältä ja muutkin raaka-aineet mahdollisimman läheltä. Kaikki tehdään itse alusta asti, olipa kyse kastikkeesta, glögistä tai cocktailien liemistä.

– Olkihattu on hyvän olon ja hyvän mielen ravintola, jossa on helppo pysähtyä nauttimaan hetkestä kiireettömästi kotoisassa ilmapiirissä, Suomalainen tiivistää. Ruokalista ja lisätiedot on nähtävissä verkkosivuilla juuret.net.

Virolahden joulun odotukseen kuuluu myös Virojoen joulupuoti, jossa on myynnissä lähes 50 paikallisen ja lähialueiden myyjän käsitöitä ja leipomuksia. Etsitpä sitten lämpimiä villasukkia, joulukoristeita, piparkakkutaloja, glögiä tai hilloja – joulupuodista ei tarvitse lähteä tyhjin käsin. Virojoentie 13, avoinna  23.12 asti ma-ke ja pe 9-16.30, to 9-18, lauantaisin 9-14 ja sunnuntaisin 11-15.

Muistathan käydä myös Vaalimaan upeassa Zsar Outlet Villagessa hankkimassa matkallesi ripaus luksusta. Zsarissa shoppailet kuin ulkomailla muodin, kodin ja kauneuden kansainvälisiä huippumerkkejä 30–70% normaalihintoja edullisemmin. Joulupukki vierailee Zsarissa joulukuussa joka viikonloppu lauantaista sunnuntaihin.