Bed & Breakfast

När du vill bo hemtrevligt och uppleva den genuina gästvänligheten i Kymmenedalen, välj en Bed & Breakfast. Bland alternativen finns bondgårdsboende, traditionella värdshus, ett sommarvandrarhem och till och med herrgårdsstämning.

metsonmajoitus

Gården Metso

På gården Metso erbjuds logi i en fridfull och idyllisk landsbygdsmiljö tolv kilometer från Fredrikshamns centrum. På den ekologiska gården bedrivs skogsbruk och odling. Logi erbjuds i den före detta ladugården och frukosten serveras i husets hemtrevliga storstuga.

kuninkaantienmajatalo

Kuninkaantien majatalo

Värdshuset på Kungsvägen, Kuninkaantien majatalo, som ligger ett stenkast från Kymmene älvs stränder erbjuder logi i trivsamma, nyligen renoverade rum. Vandra i omgivningarna, fiska eller passa på att kombinera vistelsen i det traditionella värdshuset med ett besök till Kotka, som ligger endast tio minuters bilresa bort.

Kuninkaantien majatalo
terikoffin vierastalo

Terikoffin vierastalo

I Broby i Pyttis finns Stensnäs gamla herrgårdsmiljö och gästhuset Terikoff som bjuder på lyxig logi för livsnjutaren. I det charmiga spånbeklädda huset fanns en gång i tiden en bostad för herrgårdens hushållerska och förvaltarens kontor. Huset har nyligen varsamt renoverats och här finns plats för sällskap på två. I faciliteterna ingår kök, salong, glasveranda, sovrum, kammare och badrum samt en egen trädgård med altan. Vid bryggan finns en roddbåt som väntar på att få komma ut till de friska vindarna till havs.

Patruunantalo

Patruunantalo, ”brukspatronens hus” ligger i Pyttis Österkyrkoby i den legendariska bruksmiljön i Stockfors. Gästrummen finns dels i huvudbyggnaden, dels i gårdsbyggnaden Hunajatalo. Stockfors blommar upp på sommaren med traktens rikliga kultur- och konstutbud. Vintertid erbjuder Patruunantalo resenären vila och avkoppling.

Patruunatalo

Boka upplevelserna för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen