Gasthaus Vanha-Merivartioasema

Varva ned långt borta från vardagen och jobbet, mitt i ett grönskande parklandskap och vacker natur. En liten minisemester som avbryter den stressiga vardagen gör underverk för både kropp och själ.

På ön Kotkansaari finns det unika området Pookinmäki med utsikt över havet och fridfull natur, men ändå på gångavstånd från stadens sevärdheter och service. Här väntar stillhet och lugn, frisk luft och Kotka stads hela utbud. Hitta din semesterkänsla, koppla av och koppla bort vardagen.

Den före detta sjöbevakningsstationen Gasthaus Vanha-Merivartioasema ligger på kullen Pookinmäki i Kotka, bara 1,5 km från stadens centrum. Området välkomnar besökaren med vacker natur, frisk luft och unika utsikter och här erbjuds många möjligheter för promenader och cykelturer. Parkrutten på Kotkansaari är fem kilometer lång. Välj ut dina favoritparker eller gör hela rundan till fots eller på cykel.

Från Gasthaus gårdsområde finns en trappa som leder direkt ner till havet. Härifrån tar det fem minuter till fots till badstranden vid viken Mansikkalahti. Katarina sjöpark är precis runt hörnet när man har passerat Mansikkalahti badstrand. Också Sapokka vattenpark ligger på fem minuters promenadavstånd.

Vid Gasthaus finns också en port till utsiktstornet med en enastående utsikt över havet och Kotka. I Gasthaus finns en stor bastu och i gårdsområdet hittar man även en trevlig grillplats. Avståndet till gästhamnen är 300 meter.

Semestra i havsnära Kotka! Priser och annan aktuell information finns på Gasthaus webbplats: