Katariinas Sjöpark

Katariinas sjöpark är ett stort friluftsområde som byggts mitt i Svensksunds fästningsruiner i den tidigare oljehamnen, där du trivs hela dagen om du vill.

I parken finns en stor äng med får på somrarna, en aktiverande lekpark som fått inspiration från Mumintrollen samt mångsidiga områden för skateboard. Där finns platser för mete, frisbee-korgar, trummor och fina platser med grill för picknick. En av dessa är ett bord av sten för 50 personer på havsstranden, som sägs vara det största picknickbordet i Finland.

I parken finns också en labyrint för eftertanke som byggts enligt den medeltida katedralen Chartres, där avståndet till mitten av labyrinten är 525 meter. I sjöparken kan du också bekanta dig med fyrarna i östra Finska viken genom modellfyrar. Du kan promenera längs strandstigen mellan Katariinas Sjöpark och Sapokka Vattenpark och samtidigt beundra havsutsikten.

På denna fantastiska udde, känns det som att vara på en ö mitt i havet. Vid klart väder syns ön Hogland (Suursaari) i horisonten på den Ryska sidan. Se på kartan var denna underbara park ligger. Till Kotka kör du bara drygt en timme från Helsingfors.

Se mer bilder från Katariinas sjöpark på Kotka stads webbsida.