Guesthouse Lokinlaulu

Guesthouse Lokinlaulu är ett charmigt 100 år gammalt trähus i den anrika arbetarstadsdelen Popinniemi vid havet. En gång i tiden var huset ett hem för sju familjer som hade varsitt rum med spishäll, utan moderna bekvämligheter.

Sedermera har huset varsamt renoverats och logi erbjuds i de trivsamma och rymliga gästrummen på övervåningen. Varje rum har en egen ingång. I det nya fullutrustade köket lagar man lätt en frukost som med fördel avnjuts på den stora balkongen, glasverandan eller under äppelträden i trädgården. Här finns tidsfördriv för alla åldrar, både i huset och de havsnära omgivningarna. En kort promenad från huset finns Alvar Aaltos Sunila, badstranden på udden Äijänniemi, skogen och den idylliska skärgårdsbyn Tiutinen. Eller vill du kanske prova fiskelyckan eller utmana dig själv på SUP-brädan? Den rymliga, vedeldade gårdsbastun passar även de minsta familjen och vi värmer den åt våra gäster på beställning.

Avståndet till Karhula är ett par kilometer. Här rekommenderar vi en tur till Älvparken och ett besök på torget på torgdagarna som är onsdag och lördag. Husfolket tipsar gärna om andra trevliga aktiviteter i området. Du kan också komma till oss med egen båt. Ett annat utflyktsalternativ är en paddeltur med kajak till sevärdheterna i Kotka, skärgården eller Kymmene älvs mynning!