Varissaari

Varissaari on aivan Kotkan edustalla sijaitseva historiallinen linnakesaari ja suosittu ulkoilukohde, osana Kotkan kansallista kaupunkipuistoa. Saarella on myös kaikenlaista kivaa tekemistä ja upea Ravintola Vaakku, jossa herkuttelet kauniissa merimaisemissa.

Noin 200 vuotta sitten Varissaarella sijaitsi Ruotsinsalmen linnoituskaupunkia suojannut Fort Elisabeth, jonka raunioita on edelleen nähtävillä. Lisäksi saareen on avattu uusi Ruotsinsalmen meritaisteluiden hylynosia esittelevä paviljonki. Jälkimmäinen näistä taisteluista on suurin Pohjoismaissa käyty meritaistelu. Varissaaren rannoilta avautuu esteetön näkymä taistelualueelle. Lisäksi nähtävillä saaressa on uponneesta fregatti St. Nikolaista nostetut laivanosat ja tykit.

Varissaaressa voit nauttia merellisestä maisemasta ja tunnelmasta rantakalliolla istuskellen, patikoimalla, mereen pulahtamalla, grillailemalla, suppailemalla tai beach volleyn parissa. Lisäksi saunalautta Kiulu antaa saaristomatkailijalle uniikin elämyksen lempeän puusaunan lauteilla, meren aalloilla keinuen.

Pääset Varissaareen kymmenessä minuutissa Sapokasta täysmahonkisen yhteysalus M/S Klippanin kyydissä. Katso aikataulut Ravintola Vaakun verkkosivulta.

Varissaaren RIB-taxiveneen kyydissä pääset myös muihin Itäisen Suomenlahden saariin.

Lue lisää Varissaaresta: