Hungry for East Coast

Itärannikon ruokamatkailun ammattilaiset kokoontuivat viime torstaina Strömfors Bed & Bistron viihtyisässä salissa keskustelemaan ruokamatkailun tulevaisuudesta. Syysaamu tarjosi upean auringonpaisteen ja huikean kauniita maisemia Strömforsin ruukin historiallisessa miljöössä.

Kutsuimme paikalliset ruokamatkailuyrittäjät kuulemaan kesän matkailutilastoja, joita esitteli matkailujohtaja Ekaterina Miettinen, ja Haaga-Helian Hungry for Finland -ruokamatkailun tuotteistamishankkeen projektiasiantuntijaa Kristiina Havasta. Lisäksi tilaisuudessa puhuivat paikalliset ravintola-alan ammattilaiset Mia Heijnsbroek-Wirén, joka toimii ravintoloitsijana yrityksissä Bistro Kronan, Bistro Svartholma & Degerby Gille sekä Strömfors Bed & Bistron Jukka Liponkoski

Pääsimme iloksemme kertomaan myös uudesta ruokamatkailupalvelusta, joka on juuri käynnistymässä seudullamme. Kari Taimiston luotsaaman projektin tarkoituksena on kiteyttää Itärannikon ruokaidentiteettiä ja tuoda seutua tunnetuksi ruokamatkailukohteena. Seudun vahvuudet luonto- ja retkeilykohteena on tarkoitus hyödyntää kehittämällä myös retkeilyn ympärille sopivia ruokamatkailunkonsepteja. Jos olet kiinnostunut Itärannikon ruokamatkailun kehittämisestä, ota mielellään yhteyttä Kariin!

Ruoka on aina mieluisa keskustelun aihe ja Strömfors Bed & Bistron herkkujen äärellä keskustelu kävikin vilkkaasti ja monia hyviä ideoita kuultiin. Monet asiat yhdistävät seutumme kuntia ja kaupunkeja ja monilla sen yrittäjistä on toimintaa ja juuret sen eri kolkissa. Syysaamussa luotiin lisäksi uusia kontakteja ja verkostoja, sekä jaettiin ja saatiin monia ideoita.

Visit Kotka-Hamina järjestää yrittäjille teemoitettuja aamukahvitilaisuuksia ympäri vuoden. Tule sinäkin mukaan verkostoitumaan ja inspiroitumaan! Seuraavat aamukahvit järjestetään 14.12. joulu- ja tapahtumamatkailuteemalla. Verkkosivuillamme on yrittäjille omat sivut, joista löydät ajankohtaista tietoa. Tilaa yrittäjän uutiskirje, niin saat uusimmat tiedot sähköpostiisi. Nähdään pian!