Viisi upeaa retkeilykohdetta

Vuoden parhaat retkeilykelit ovat vielä edessä. Tekisikö sinun mielesi patikoimaan Lappia muistuttavaan suomaastoon, kuulaaseen erämaajärvimaisemaan, aavan meren äärelle vai jylhiin metsiin? Kenties käyt katsastamassa ne kaikki, sillä nämä herkut löydät vain tunnin ajomatkan päästä pääkaupunkiseudulta!

Tässä viisi ykkösvinkkiämme syksyn retkeilykohteiksi!

1. Ikuista Valkmusan kansallispuiston lappimainen maisema

Tiesitkö, että vain tunti pääkaupunkiseudulta avautuu eteesi eteläisen Suomen laajimmat suojellut ja luonnontilaiset suoalueet lappimaisine maisemineen, karpaloineen ja pitkospuineen?

Pyhtäällä sijaitseva Valkmusan kansallispuisto pitää sisällään kaksi retkeilyreittiä ja sykähdyttäviä maisemia. Valkmusassa bongaat harvinaisia lintuja ja perhosia ja se sopii päiväretkikohteeksi kaiken ikäisille ympäri vuoden.

Anna Valkmusan hurmata kauneudellaan!

Lue lisää Valkmusan kansallispuistosta

2. Koe Kukuljärven lumo

Ikonisen Strömforsin ruukin kupeessa sijaitseva Kukuljärvi on ihastuttava retkeilypaikka. Ruukkivisiitin ohessa pääset kiertämään erämaajärveä, lämmittelemään eväitä laavulla ja pulahtamaan raikkaaseen veteen taukopaikan laiturilta.

Näistä metsistä löytyy myös luola ja ihana näköalakallio, ja hyvällä tuurilla saatat löytää valkoisena mattona kasvavaa lampaankääpää.

Vaihtelevassa maastossa nautit ulkoilusta vaikka koko päivän!

Lue lisää Kukuljärven retkeilyreitistä

3. Löydä upeat Portimon polut

Haminan ja Kouvolan väliseen maastoon levittäytyvät Portimon Polut risteilevät usean maalaiskylän metsissä. Reitti on merkitty opaskyltein, sekä puihin maalatuin sinisin täplin.

Suunnittele oma reittisi, ihastu järvimaisemiin, levähdä laavulla ja kylve luonnon helmassa. Yli 60 km pitkän, monipuolisen reitistön varrella uit järvissä, yövyt laavulla ja katselet Siliävuoren näkötornista upeita maisemia pitkälle yli erämaametsien hyvällä säällä aina Kouvolaan saakka.

Täällä lataat akkusi luonnon voimasta!

Lue lisää Portimon Poluista

4. Seikkaile salaperäisellä Salpalinjalla

Ihan heti ei polut lopu kesken Virolahden ja Miehikkälän metsissä, sillä historiallista Salpalinjaa myötäilee 50 km pitkä, monipuolinen retkeilyreitti nimeltä Salpapolku. Hämmästele panssariesteitä, piipahda korsuissa ja bunkkereissa, seuraa majavan jälkiä ja perehdy Salpalinjan historiaan kahdessa museossa.

Reitin varrelta löytyy monia laavupaikkoja, Harjun Hovin upeat puutarhat, Vahtivuoren kalliolaskeutumispaikka, Myllylammen virkistysalue ja monta muuta viihtyisää ja kokemisen arvoista kohdetta.

Lähde seikkailulle jylhien metsien suojaan!

Lue lisää Salpapolusta

5. Koko perheen voimin merimaisemiin Santalahteen

Sille, joka rakastaa merta ja merimaisemia, Kotkan Mussalo tarjoaa ihastuttavia auringonlaskuja Santalahden luontopolulla. Näille hyvin merkityille reiteille voit lähteä vaikkapa pienten lasten kanssa, ja pysähtyä grillaamaan eväitä taukopaikalle.

Polun lähtöpisteessä ravintola- ja majoituspalveluita tarjoaa Beach Hotel Santalahti ja Santalahti Resort, josta voi lisäksi vuokrata mm. SUP-lautoja, minigolf-välineitä, pyöriä ja lumikenkiä.

Nauti viikonloppulomasta retkeillen ja ulkoillen luonnon äärellä!

Lue lisää Santalahden luontopolusta