Tervetuloa Suomen ensimmäiseen ÖÖD Hotels -kohteeseen

Suomen ensimmäinen Marimekon suunnittelema peilimökkihotelli avautuu joulukuussa 2023

Suomen ensimmäinen ÖÖD Hotels -kohde, ÖÖD Versso, avaa ovensa joulukuussa 2023 – tarjolla on yksityisyyttä, erakkoelämää ja Pyhtään hiekkarantoja. Marimekon uniikki sisustus ja nykyaikaiset mukavuudet luovat tyypillisen suomalaisen tunnelman, jossa voi tuulettaa ajatuksia ja jonne voi paeta jokapäiväisiä rutiineja.

ÖÖD Hotelsilla on yli 350 peilimökkiä ympäri maailmaa yli 20 maassa ja 3 mantereella. Nyt ÖÖD avaa ensimmäisen luontoretriittikohteensa Suomessa yhteistyössä Pyhtään kunnan kanssa. ÖÖD Versso sijaitsee saarella, laajan mäntymetsän laidalla Suomenlahden rannalla tunnin ajomatkan päässä Helsingistä itään. Alueelta löytyy kilometri hiekkarantaa, huikeita kallioita ja erinomaiset näkymät merelle.

Luksusmajoitusta kahden kansallispuiston tuntumassa

Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm on innoissaan peilimökeistä: ”Olen hyvin innoissani siitä, että ÖÖD Hotels avautuu Versson saarimaisemissa. Versso on Suomenlahden kauneinta seutua. Pyhtään kunnan alueella on ainutlaatuisesti peräti kaksi kansallispuistoa: Itäisen Suomenlahden kansallispuiston vaihtelevat maisemat sekä Valkmusan kansallispuiston suomaisema.’’

Avajaisia suunnitellaan joulukuulle 2023. Ensimmäisessä vaiheessa avataan neljä mökkiä. Koko alueen valmistuttua siihen kuuluu kymmenen peilimökkiä, jotka pitävät sisällään saunan, terassin, grillausalueen ja tietenkin suoran pääsyn mereen. ÖÖD-hotellien tunnistettavat täyspitkät peililasi-ikkunat yhdistävät sisä- ja ulkotilat keskenään ja mahdollistavat katoamisen luonnon keskelle. Yksityisessä saunassa voi tuntea vuosisatojen takaisen perinteen kehon, mielen ja sielun puhdistautumisesta sekä sisäisen rauhan löytämisestä.

Lomailua Marimekko-teemaisissa peilimökeissä

Sisätilojen suunnittelun yhteistyökumppani on Marimekko, joka luo onnellisen tilan pitkän taiteellisen perinteensä mukaisesti värillä ja ilolla. Jokainen Verssoon luotu sisustus rakentuu Marimekon klassikkoteemojen ympärille: Unikko, Kivet ja Kaivo.

”Olemme innoissamme ensimmäisestä kohteestamme Suomessa. Emme olisi voineet löytää parempaa kohdetta kuin Versson saaristo. Hiekan, meren ja mäntymetsän yhdistelmä on ainutlaatuinen ja meidän palkitut peilimökkimme tulevat sulautumaan luontoon. Helsingin läheisyys tekee tästä kohteesta erityisen houkuttelevan sekä pääkaupunkiseutulaisille että ulkomaisille turisteille, jotka etsivät mahdollisuutta nauttia luonnon rauhasta”, sanoo Andreas Tiik, ÖÖD Hotelsin toimitusjohtaja. ”Odotamme mahdollisuutta toivottaa asiakkaat tervetulleiksi tähän kauniiseen ympäristöön.“

ÖÖD Hotels valittiin tämän kohteen kehittäjäksi koska meillä on energian, materiaalien ja toimintojen ekologisuudesta näyttöä. Se tukee Suomen suuntausta kehittää vastuullista ja kestävää turismia. Mökit tuodaan paikalle valmiina ja vaihdetaan olemassa olevien mökkien tilalle mahdollisimman vähän ympäristöä haittaavalla tavalla.

Lisätiedot

Mediapankki vapaasti käytettävissä ÖÖD Hotels Versson yhteydessä: https://platform.crowdriff.com/m/s-6pMk9cQG_xKg04Gy

Elämyksellinen majoitus Itärannikolla  visitkotkahamina.fi/elamyksellinen-majoitus 

Matkailujohtaja Johanna Tyynelä Visit Kotka-Hamina p. +358 40 190 2523 johanna.tyynela@cursor.fi 

ÖÖD Hotels Gertrud Ots, Head of Marketing, gertrud@oodhouse.com

Pyhtään kunta, kunnanjohtaja Terhi Lindholm, p. +358 40 670 8222, terhi.lindholm@pyhtaa.fi