Green Key-ympäristöjärjestelmä ohjaa toimintaa Seurahuoneella

Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkan keskustassa panostaa vahvasti vastuullisuuteen etenkin ekologista kestävyyttä tukevan Green Key -sertifioinnin myötä.

– Keskeisiä elementtejä Seurahuoneen energiansäästössä ovat erimerkiksi huonelämpötilojen seuranta sekä laitteiden energiatehokkuuteen ja veden säästöön panostaminen, kertoo hotellipäällikkö Pasi Pekkanen.

Vaikka Suomessa vettä riittää moneen muuhun maahan nähden hyvin, etenkin lämpimän veden säästäminen on tärkeää energiansäästön näkökulmasta.   – Seurahuoneella on vesivirtaamamittauksien perusteella vaihdettu yli 90 % suihkujen suihkupäistä vettä säästäviin malleihin, Pekkanen tarkentaa.

Myös kierrätys on vahva osa Seurahuoneen toimintaa. Tämä näkyy niin poistuvien sänkyjen ja petivaatteiden kierrätyksenä eri lahjoituskohteisiin kuin myös hotellihuoneiden jätteiden lajittelumahdollisuuksissa.

Green Key -sertifikaatin myötä vastuullisuuden teema ulottuu systemaattisesti myös alihankintoihin.  – Esimerkiksi siivoustoiminnassa edellytetään käytettävän vain ympäristövastuullisia pesuaineita, Pekkanen kertoo esimerkkinä.

Hotellilla kannustetaan myös asiakkaita ympäristövastuulliseen toimintaan. – Tarjoamme esimerkiksi Green Key -infomateriaalia, lainattavia polkupyöriä ja sähköskoottereita sekä tietoa alueen pyöräilyreiteistä ja joukkoliikenteestä.

Ravintolatoiminnassa Seurahuoneella huomioidaan esimerkiksi luomu- ja lähituotteiden käytön kehittäminen sekä kasvisvaihtoehdot; niin aamiaisella kuin ravintoloissa on aina kasvisvaihtoehtoja tarjolla. – Myös se, että uhanalaisia kalalajeja ei käytetä, varmistetaan, Pekkanen lisää. Ruokahävikin minimoiminen on lisäksi arkipäivää Seurahuoneen keittiöllä.

Vastuullisuus-teemaan liittyen Seurahuone on lisäksi vuosittain tukenut Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa.