Merikeskus Vellamo tarjoaa museoelämyksiä kaikille

Merikeskus Vellamossa alueen merellisen historian esiin tuominen on tietenkin itsestäänselvyys, mutta Vellamossa panostetaan myös sosiaaliseen, ekologiseen ja taloudelliseen vastuullisuuteen.

Vellamossa on tehty konkreettisia tekoja energiankulutuksen vähentämisen eteen mm. vaihtamalla valaisimia energiatehokkaampiin. Kiertotalousajattelu on vahvasti mukana näyttelyiden suunnittelussa ja rakennusmateriaalien valinnassa. Hankinnoissa suositaan kotimaista ja paikallista. Museokauppa Plootun valikoimista löytyykin ihania kestäviä tuotteita.

Vellamoon ovat tervetulleita kaikki – niin vieraina kuin työntekijöinäkin. Saavutettavuus ja inklusiivisuus on sydämenasia. Museovierailulle pääsee kerran viikossa maksutta ja museon materiaalista voi nauttia jopa verkossa, jos ei pääse paikan päälle. Museovierailulla voi halutessaan kulkea myös Sateenkaaripolun, jolla voi tutustua näyttelyihin sateenkaariteeman näkökulmasta. Vellamo haluaa tukea myös erilaisista taustoista tulevien ihmisten työllistymistä, ja tiloissa voikin törmätä työharjoittelijoihin tai työkokeilujaksojen suorittajiin.

Kaikesta tästä hienosta kestävän matkailun työstä Merikeskus Vellamo on saanut tunnustuksena Green Key -sertifikaatin. Green Key -ohjelma ohjaa Vellamon vastuullisuustyön kehitystä myös jatkossa.

Lisää Merikeskus Vellamon kestävän matkailun toimenpiteistä voit lukea Vellamon verkkosivuilta.