Hevoset Bastionissa 7.-11.6.2023!

Haminan kaupungin ydinkeskusta muuttuu kesäkuussa hevostapahtuma-areenaksi. Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa niin aikuiset kuin lapsetkin. Hevoset Bastionissa -tapahtumassa kilpaillaan myös korkeimmalla kansallisella tasolla esteratsastuksen kaikissa ikäluokissa.

Kansainvälisenäkin ratsastuskilpailuareena toiminut Bastioni kokoaa Haminaan satoja ratsukkoja. Hevoset Bastionissa -viikonloppu huipentuu linnoitusareenalla Grand Prix -tason esteratsastukseen ja kouluratsastuksen Grand Prix -kilpailuihin. Keskiviikkona ja torstaina Haminassa on mahdollisuus kilpailla esteratsastuksen aluetasolla linnoitusareenan hyvin ainutlaatuisissa olosuhteissa. Harvinaiset knock out -ravikilpailut, Cityravit ovat osa tapahtuman ohjelmistoa perjantaina ja lauantaina.

Tapahtuma pitää sisällään jännittäviä kouluratsastus- ja esteratsastuskilpailuja Bastionin areenalla sekä vauhdikkaat Cityravit aivan Haminan keskustassa. Huikeaa ohjelmaa on myös Harjun oppimiskeskuksessa – kenttäratsastuskilpailu ja kansainväliset, ihastusta herättävät vikellyskilpailut.  Harjun oppimiskeskus sijaitsee Virolahdella, vain noin 20  km päässä Haminan keskustasta.

Kilpailu- ja näytösareenoilla nähdään myös kansallishevonen suomenhevonen. Suomenhevosyhdistykset tuottavat tapahtumaan näytöksen, joka esittelee, mihin kaikkeen kansallishevonen pystyykään. Suomenhevoset kilpailevat tapahtumassa sekä este- että kouluratsastuksessa. Bastionin korkeatasoista urheilua värittävät koko perheelle suunnatut valloittavat show-ohjelmat.

Toisena tapahtuma-areenana toimii Kadettikoulunkatu, jossa ohjelmistot käynnistyvät perjantaina. Haminassa on mahdollisuus kokea Suomessa harvinaisten Cityravien tunnelma. Cityraveissa omissa lähdöissään kilpailevat sekä suomenhevoset että lämminveriset ja ponit. Kadettikoulunkadulle rakentuvalla Cityravisuoralla nähdään myös kaksi monté- eli raviratsastuslähtöä.

Perheen nuorimmat viihtyvät tapahtuman lastenalueilla, joilla pääroolissa ovat ponit ja keppihevoset. Keskiviikkona 7.6. ja torstaina 8.6. yleisöllä on tapahtuma-alueille vapaa pääsy. Perjantaista 9.6. sunnuntaihin 11.6. tapahtuma-areenoille on pääsymaksu.