Haminan Ulko-Tammio jatkaa puhelinvapaana saarena – uusia reittejä tänä kesänä

Vuoden kotimaiseksi matkailukohteeksi valitussa Ulko-Tammion saaressa kannustetaan vierailijoita puhelinvapaaseen lomailuun myös tänä kesänä. Kasvaneen tunnettuuden ansiosta saarelle on lisätty venekuljetuksia ja alueella on myös muita kiinnostavia luontokohteita koluttaviksi.

Monet kansainväliset matkailualan julkaisut ovat nostaneet digivapaan lomailun yhdeksi merkittäväksi matkailutrendiksi. Loistavana esimerkkinä toimii Suomen Ulko-Tammio, joka viime vuonna julistettiin kesäksi puhelinvapaaksi alueeksi. 

“Tavoitteena oli inspiroida matkailijoita viettämään digilaitteetonta laatuaikaa luonnossa. Olemme iloisia, että Suomi ja saaristoluonto kiinnostivat maailmalla. Maailman ensimmäisestä puhelinvapaasta saaresta uutisoitiin maailmanlaajuisesti monissa tiedotusvälineissä kuten CNN, CBS ja Wall Street Journal”, toteaa Visit Kotka-Haminan saaristomatkailun asiantuntija Mats Selin.

Uusia saaristoyhteyksiä ja kartta

Innostuneen vastaanoton vuoksi Itärannikolla haluttiin jatkaa laitteettoman lomailun teemaa myös tänä vuonna.

“Voisi sanoa, että Ulko-Tammio on Itäisen Suomenlahden kansallispuisto pienoiskoossa. Siellä yhdistyvät kiinnostava historia, karut kalliot, rehevä saaristokasvillisuus ja linnusto. Ulko-Tammio on myös kansallispuiston saarista ainoa, jonne pääsee vierailemaan ilman omaa venettä. Kesälle olemme saaneet lisää reittejä ja risteilyjä”, kertoo Selin. 

Ennakkoon saareen voi tutustua muun muassa oppimisympäristönä toimivan pop up -kartan avulla osoitteessa https://www.visitkotkahamina.fi/kohteet/ulko-tammio/.

Ennen lähtöä on tärkeää muistella myös, miten kansallispuistoissa liikutaan luontoa ja muita retkeilijöitä kunnioittaen. Metsähallituksen laatima retkietiketti neuvoo mm. merkityistä poluista, roskista, tulenteosta ja lemmikeistä: https://www.luontoon.fi/retkietiketti.

Puhelinvapaa Ulko-Tammio

  • Ulko-Tammio ja muut Itäisen Suomenlahden saaret valittiin vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi tammikuun Matkamessuilla. Valinnan teki Matkailutoimittajien kilta. 
  • Myös tänä vuonna Ulko-Tammiossa suositellaan ihmisten laittavan puhelimensa pois vierailujen ajaksi ja nauttivan saaresta ja luonnonrauhasta kaikin aistein.
  • Puhelinpaasto on vapaaehtoinen. Saarella on lähtökohtaisesti toimiva mobiiliverkon kuuluvuus.  
  • Ulko-Tammion saari kuuluu Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon ja on osa Suomen 41 kansallispuiston verkostoa. 
  • Ulko-Tammio sijaitsee maamme kaakkoisrajalla – vain 6 kilometriä rajavyöhykkeeltä. 
  • Ulko-Tammiossa pääsee patikoimaan hyvin merkityillä luontopoluilla, ja saaren lintutornista avautuu upea näkymä kansallispuistoon. Saarella voi myös telttailla tai yöpyä Metsähallituksen tuvassa. 
  • Ulko-Tammioon pääsee MeriSetin risteilyillä. Nyt myös SpaHotel Hamina järjestää veneretkiä tilauksesta. Käytössä ovat lisäksi venetaksit: https://www.visitkotkahamina.fi/tilaa-saaristokyyti/.
  • Itäisellä Suomenlahdella on myös lukuisia muita kokemisen ja näkemisen arvioisia saaria, joihin voi tutustua osoitteessa https://www.visitkotkahamina.fi/visit-kotka-hamina-fi/saaristo/

Kuvia medialle

https://platform.crowdriff.com/m/s-8yPjCiJ5Z99uDp8C