Paussi Mansikkalahden terassilla

26.7.2023

Mansikkalahden ranta Kotkassa oli pitkään ilman palveluja. Kaikkien iloksi Mari Albrecht on kehittänyt sen pikkuisesta kioskista ihastuttavan keitaan. Beach Bar and Cafe:n terassi houkuttelee herkuttelemaan lyhyen tai pitkän kaavan mukaan. Kioskin valikoimaan kuuluu perinteisiä paikallisia makuja, Mansikkalahden omia nimikkotuotteita ja vaihtelevan makuvalikoiman jäätelöitä. Mari Albrecht kuuntelee asiakkaitaan ja poimii toiveista kioskin tarjontaan sopivat. Asiakkaat kiittelevät, kuinka kauniisti ja kekseliäästi kioski levittäytyy hiekkarannan reunamille.

Mari Albrecht valitsi Kymenlaakson ruokaidentiteetin tarinasta jälkiruokaosuuden ja rakensi siitä version rannan välipalaksi. Helposti syntyvässä tarjoilussa on tunnelma mereltä, muisto alkukesästä ja ripaus lainattua. Kokonaisuus sisältää rannan toastin, kulhollisen jäätelöä ja mansikoita sekä korillisen lastuja. Pohdimme, kuinka maissilastut sopivat kymenlaaksolaiseen makuelämykseen.  Paikallinen ruoka on läpi aikojen saanut vaikutteita kansainvälisestä keittiöstä. Ruotsinsalmen linnoituskaupungin keittiö oli fuusio paikallista, venäläistä ja ranskalaista sekä monen muun taustan keittiötä. Kansainvälisyys on käynyt keittiöihin myös sataman kautta. Maissilastu on pieni rantaterassin lainattu pala. Mansikkalahden terassitarjoilulla on tärkeä paikka Kotkassa viipyvän ruokamatkailijan kesäpäivässä ja talven lomahaaveissa.

Tutustu Mansikkalahti Beach Bar and Cafen tarjoiluihin heidän Facebook-sivuiltaan.

Mansikkalahden ranta

Kotkan rantoja pitkin kävellen kaupungin ympärikierros on noin kymmenen kilometriä pitkä. Katariinan kaupunginosan takana odottaa uimarantojen helmi, Mansikkalahti.

Mansikkalahden hiekkarannalta ja kallioilta avautuu näkymä kauas merelle. Juuri tältä rantakalliolta on voinut todistaa Ruotsinsalmen meritaisteluja. Historian ystävä pääsee perehtymään taistelujen vaiheisiin merikeskus Vellamon näyttelyssä tai vastarannalla Varissaaren Ruotsinsalmi-paviljongissa. Mansikkalahti on keidas kesäisin ja avantouimareiden suosikki talvisin. Monet kotkalaiset käyvät pulahtamassa Mansikkalahdessa läpi vuoden.

Aurinkoista rantapäivää voit viettää Mansikkalahden rannalla rentoutuen, meressä pulikoiden ja rantaterassilla virkistäytyen.