Mobile Menu

Sapokan Vesipuisto

Puistot
Tallinnankatu 12, Kotka
  • Sapokan vesipuisto Kotka
  • Sapokan vesipuisto Kotka
  • Sapokka, Kotka, Finland
  • Sapokka, Kotka
  • Sapokan vesipuisto Kotka
  • Sapokan satama Kotka, ilmakuva

Sapokan Vesipuisto

Sapokka on pienvenesataman lisäksi myös vanha merenpohjukka, joka on kunnostettu ihastuttavaksi viheralueeksi. Vallitseva elementti puistossa on vesi: merialueen lisäksi se virtaa pienissä puroissa ja lammikoissa sekä puiston etelärinteellä kohisevassa liki 20-metriä korkeassa putouksessa.

Keväisin puisto herää kukkimaan ja jatkaa väriloistoa myöhäiseen syksyyn. Iltojen pimetessä Sapokan erikoinen valaistus pääsee oikeuksiinsa. Kiveä puistossa on käytetty monessa muodossa ja putouksen päälle kiivetessä löytyy myös kotimaisen kiven näyttelyalue.

Sapokan Vesipuisto on palkittu useammin kuin mikään muu puisto Suomessa: se on valittu valtakunnan Parhaaksi Kivirakenteeksi (1996), Vuoden Ympäristörakenteeksi (1994) ja Parhaaksi Ulkovalaistuskohteeksi (1993).

Sapokanlahden luodepuolella sijaitsee Eero Hiirosen aukio, jossa voi nähdä seitsemän professori Hiirosen teosta.

 

 Sapokan Vesipuisto on myös osa Kotkan kansallista kaupunkipuistoa.

Lue lisää (pdf) Sapokan kukista ja muista kasveista.

 

Vene saapuu satamaan

Kulkiessa Kotkansaaren etelärannalla Sapokan pienvenesatamassa ja katsellessa vesiliikennettä, on helppo uskoa sanontaan, että kaikilla kotkalaisilla on oma vene. Ja että veneissään he syövät evääksi pakkaamiaan possoja.

Sapokasta lähtevät myös tuurit eli vuoromoottorialukset niin lähellä sijaitsevaan Varissaareen kuin kaukaisempiin Lehmäsaareen, Kaunissaareen tai Suomen aluevesirajan tuntumassa lepäävään Haapasaareen. Osaan saarista pääsee tuurilla myös talvisaikaan. Sapokan rannassa on mukava istuskella merenrannan kahviloissa, antaa ajatuksen lentää ja katsella kun purjeveneet lipuvat Sapokan vierassatamaan, vieläpä Suomen parhaaksi valittuun satamaan (2010).
 

Katso myös