Sunilan Kantola

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Sunila on Itärannikon kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtuurikohde. Asemakaavalla suojeltu Sunilan tehdasalueen kokonaisuus käsittää tehtaanjohtajan asuintalo Kantolan ja rantasaunan, 12 rivi- ja kerrosasuintaloa sekä muotokieleltään mielenkiintoisia huoltorakennuksia. Aikanaan maailman kauneimmaksi tehtaaksi kutsutusta Sunilan tehtaasta ja sen asuinalueesta tuli Aallon kansainvälisen modernismin ikoni.

Alvar Aallon suunnittelema kaunis ja avara funkistalo Kantola toimi 1980-luvulle saakka Sunilan tehtaan johtajan edustuskotina. Kantolassa on nähtävissä Alvar Aallon suunnittelun kokonaisajattelu ja muotokielen tyypilliset elementit.  Kantola on vuokrattavissa kokousten, koulutusten ja erilaisten tapahtumien järjestäjille. Kantolassa on myös neljä makuuhuonetta, jotka toimivat erikseen sovittaessa majoitustiloina.

Ryhmät voivat ennakkotilauksesta nauttia Kantolassa arkkitehtibrunssin, jossa maistellaan paikallisia makuja ja arkkitehtipariskunnan suosikkeja.

Sunilan Kantola noudattaa toiminnassaan vastuullisen matkailun periaatteita ja on ansainnut tästä työstään matkailun vastuullisuussertifikaatin.