Salpapolku retkeilyreitti

Salpapolku tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen luonnossa. Salpapolku tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin, että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Salpapolku on Salpalinjaa mukaileva 50 km:n mittainen retkeilyreitti. Reitti kulkee Virolahdella ja Miehikkälässä metsien, mäkien ja peltojen halki aina Etelä-Karjalan puolelle, Hostikan luolalle saakka.

Matkalla voi tutustua opastauluin varustettuihin Salpalinjan kohteisiin, kuten erilaisiin teräsbetonikorsuihin, luoliin ja muihin linnoitteisiin. Hyviä lähtöpaikkoja reitille ovat Salpapolun varrelle sijoittuvat Miehikkälän Salpalinja-museo, Virolahden Bunkkerimuseo ja Harjun oppimiskeskus. Reitti soveltuu myös maastopyörällä kuljettavaksi. Miehikkälässä Myllylammen ulkoilu- ja virkistysalue taukopaikkoineen ja uimarantoineen kytkeytyy Salpapolun reitistöön.

Harjussa on kaksi rengasreittiä: Vahtivuoren kierros ja Huovinmäen kierros.  Bunkkerimuseolla on myös kaksi rengasreittiä: Tuntemattoman polku ja Erämaanpolku.

  • Hyviä lähtöpaikkoja ovat reitille ovat Salpalinja-museo Miehikkälässä, Bunkkerimuseo Virolahdella, Harjun oppimiskeskus ja Hostikan luola
  • Perheen pienimpien kanssa voi tehdä vaikka ihan vaan makkaranpaistoretkiä jollekkin reitin taukopaikoista. Kohteisiin pääsee lähelle myös autolla.
  • Juomavettä saa reitiltä neljästä paikasta; Harjun oppimiskeskus, molemmat museot ja Sihkarinkallio. Salpalinja-museon vesipiste marras-huhtikuussa käytössä aukioloaikoina ja ennakkovarauksesta.

Salpapolulle pääset parhaiten näistä osoitteista: