Valmismatka Pyhtää - ainutlaatuisia elämyksiä

Pyhtää on vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Sen valtit ovat kaunis saaristo, harvinainen keskiaikainen kirkko ja upea Kymijoen läntisen haaran ympärille levittäytyvä luonto.

Keskiaikainen harmaakivikirkko Pyhtään keskustassa on rakennettu noin vuonna 1460. Kirkko seisoo keskellä kylää vaikuttavana ja arvokkaana ja se on tutustumisen arvoinen nähtävyys. Kun astut sisään kirkkoon saat nähdä hienot erikoispilarit, holvit ja keskiaikaiset maalaukset koristeluineen. Kirkon pohjoisseinälle on kuvattu liki seitsemän metrin korkuinen Pyhä Kristoforos, kaikkien tiellä kulkijoiden suojelupyhimys.

Yksi Pyhtään helmistä on Valkmusan kansallispuisto, johon voi lähteä hengähtämään, pois kaikesta kiireestä ja rauhoittua suon hiljaisuudessa pitkospuilla kävellen. Valkmusan reitti on pituudeltaan n. 2,3 km pituinen pitkostettu rengasreitti, joka alkaa Simonsaaren pysäköintialueelta ja päättyy samaan paikkaan. Reitin varrella olevasta luontotornista avautuu näköala yli suon. Toinen merkitty reitti vie Moronvuoren päivätuvalle, joka sijaitsee kansallispuiston itäreunalla. Autiotuvan pihapiirissä on tulentekopaikka.

Karikkoinen, karu ja kuitenkin vehreä saaristo ja sinisenä siintävä meren ulappa kutsuu matkailijaa saaristoomme retkeilemään, veneilemään ja viettämään rauhallista aikaa mukavissa, piiloisissa poukamissa. Saarten huojuvat hongat ja käkkärämännyt on omaleimaista juuri Pyhtään edustan saaristossa. Kaunissaari tietenkin on helmi Suomen saarien joukossa. Pyhtään retket ovat monipuolista tarjontaa alueemme parhaimmilta paikoilta.

Kymijoen idyllinen kauneus kannattaa kokea melomalla pitkin kaupunkien ja erämaiden läpi virtaavaa Kymijokea, jota ei turhaan kutsuta Suomen Amazoniksi. Patikkaretkelle voit lähteä vaikkapa Valkmusan suoalueen pitkospuille.  Siispä Pyhtään kaunis luonto tarjoaa matkailijalle ihan parasta. Pyhtään retket voit varata myös opastettuna.

Lue lisää Kymenmatkojen verkkosivuilta.