Kotka Sapokka Pal­ve­lusa­ta­ma

Kotkan merihenkisen kesäisen toiminnan keskus, pienvenesatama ja saaristoliikenteen laiturit sijaitsevat kantakaupungin etelänpuoleisella rannalla, aallonmurtajien hyvin suojaamassa Sapokanlahdessa. 

Koordinaatit: 60° 27,5’N  26° 57,1’ E
Karttasarja: A 609, 610
Satamanumero: 149

Venepaikat ja maksut: Selkeällä sinisellä kyltillä merkityt vieraslaiturit ovat satamaan sisään ajettaessa paapuurin puolella. Vierasveneille on varattu 58 paikkaa aisa- ja kylkikiinnityksellä. Vedensyvyys vieraspaikoilla on paikasta riippuen 2-5 m. Lomasesongin aikana Kotkan Pursiseura järjestää vierasveneille lisäpaikkoja omista laitureistaan.

Venepaikkamaksu satamapalveluineen on 25 e/vrk. Kylkipaikasta vuorokausiveloitus on alk. 50 e / vrk. Veneen seisontamaksu 10 e/ vrk ei sisällä sähköä eikä muita vierassataman palveluja. 

Yhteystiedot: Sapokan vierassataman palveluja isännöi Marina Café Laituri. Osa vieraspaikoista on myös varattavissa myös suoraan netistä satamapaikka.com -palvelun kautta.

Vierassataman palvelut: Kahvila, ravintola, kesäterassi, grilli-/elintarvikekioski, wifi, polkupyörien vuokraus, kemiallisen käymälän tyhjennys, septitankin imutyhjennys, talousjätehuolto, suihkut, wc, pesutupa, pesukone, kuivausrumpu, kuivauskaappi, rantasauna ja uintimahdollisuus. 

Aallonmurtajan laiturissa septin tyhjennys, vesipiste ja polttoainemyynti (95, 98, diesel) korttiautomaatista 24/7. Veneenlaskuluiskat ovat vierassataman yhteydessä sekä Sapokanlahden perällä.