Kotka Sapokka Palvelusatama

Kotkan merihenkisen kesäisen toiminnan keskus, pienvenesatama ja saaristoliikenteen laiturit sijaitsevat kantakaupungin etelänpuoleisella rannalla, aallonmurtajien hyvin suojaamassa Sapokanlahdessa. 

Koordinaatit: 60° 27,5’N  26° 57,1’ E
Karttasarja: A 609, 610
Satamanumero: 149

Venepaikat ja maksut: Selkeällä sinisellä kyltillä merkityt vieraslaiturit ovat satamaan sisään ajettaessa paapuurin puolella. Vierasveneille on varattu 58 paikkaa aisa- ja kylkikiinnityksellä. Vedensyvyys vieraspaikoilla on paikasta riippuen 2-5 m. Lomasesongin aikana Kotkan Pursiseura järjestää vierasveneille lisäpaikkoja omista laitureistaan.

Venepaikkamaksu satamapalveluineen on 25 e/vrk. Kylkipaikasta vuorokausiveloitus on alk. 50 e / vrk. Veneen seisontamaksu 10 e/ vrk ei sisällä sähköä eikä muita vierassataman palveluja. 

Yhteystiedot: Sapokan vierassataman palveluja isännöi Marina Café Laituri. Osa vieraspaikoista on myös varattavissa myös suoraan netistä satamapaikka.com -palvelun kautta.

Vierassataman palvelut: Kahvila, ravintola, kesäterassi, grilli-/elintarvikekioski, wifi, polkupyörien vuokraus, kemiallisen käymälän tyhjennys, septitankin imutyhjennys, talousjätehuolto, suihkut, wc, pesutupa, pesukone, kuivausrumpu, kuivauskaappi, rantasauna ja uintimahdollisuus. Septintyhjennys Sapokassa onnistuu läpi syksyn ennen jäiden tuloa.

Aallonmurtajan laiturissa septin tyhjennys, vesipiste ja polttoainemyynti (95, 98, diesel) korttiautomaatista 24/7. Veneenlaskuluiskat ovat vierassataman yhteydessä sekä Sapokanlahden perällä.