Kesäravintola Vaakun Kymenlaakso Menu Kotkan saaristossa

14.7.2023

Ravintola Vaakku sijaitsee Varissaaressa noin kymmenen minuutin merimatkan päässä Kotkan mantereelta. Ravintolan oma yhteysalus M/s Klippan tai kotkalaisittain Tuurin merimatka Sapokan laiturista kuljettaa ravintolan vieraat ja muut saariretkeilijät nauttimaan Kotkan edustan merellisestä tunnelmasta. Varissaaren ravintola Vaakku on yrittäjä Nina Utterin suunnittelema upea, ympäröivää merta ja kallioista saarta kunnioittava, kokonaisuus. Pohjaltaan pyöreän ravintolan ulkokehä on katettua sisätilaa ja sisäosa avointa terassia. Ravintolan ikkunoista avautuu näköala kaikkiin ilmansuuntiin merelle. 

Ravintola Vaakun Kymenlaakso menu hyödyntää paikallista ruokaperinnettä ja nivoo sen eri annokset paikallisten raaka-aineiden tarinaan. Menun alkupalana nautitaan kermaista lohikeittoa, pääruokana pitkään haudutettua karitsanpotkaa ja jälkiruoka on marjainen Pavlova. Kesällä menu on tarjolla Vaakussa, muulloin sen voi tilata Niina Utterin ravintolaperheen ravintoloissa Kotkassa ja Ruotsinpyhtään Ruukissa tai vaikka tilauksesta omiin juhliin. 

Katso Ravintola Vaakun aukioloajat heidän kotisivuilta tai Facebook-sivulta.

Varissaari ja Ruotsinsalmen meritaistelujen näyttely

Varissaaressa voi viettää rantapäivän, tutustua linnoitussaaren raunioihin ja sivistyä Ruotsinsalmi-paviljongissa. Paviljongin näyttely vie aikamatkalle Ruotsinsalmen meritaisteluihin ja vuosiin 1789 ja 1790. Näyttely esittelee havainnekuvin ja tekstein hylyt, jotka makaavat merenpohjassa saaren ympärillä. Osa näyttelystä on varattu aikalaisten, sotilaiden ja kaupunkilaisten tarinoille.

Varissaaresta löytyy myös Saunalautta Kiulu ja vuokrattavia SUP-lautoja. Lisäksi saaressa järjestetään räätälöityjä RIB-veneajeluja.

Lisätietoa ravintolan palveluista ja M/s Klippanin aikatauluista saat Vaakun kotisivuilta.